Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2011, 18:39:31
Miha-anca
Guest

Implicit

Invitatul emisiunii "Nasul" de aseara a fost un mason, care explica printre altele, ca masonii se roaga aceluias Dumnezeu ca si crestinii, musulmanii sau budistii...
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 18:46:08
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Trebuie sa facem diferenta intre om si faptele sale! Pe om sa-l iubim, dar nu trebuie sa-i acceptam faptele rele, caci daca šle toleram, ne facem partasi.
Antonia a zis bine, dar s-a inteles mai putin bine, din pacate.
Semnul iubirii pentru Dumnezeu este iubirea aproapelui, altfel cădem foarte ușor fățărnicie pietistă.
Nu-i treaba ta, a mea sau a oricui altcuiva să stabilim care sunt faptele rele ale aproapelui. Creștinismul nu operează cu categorii maniheiste și nici nu dă certificate de bună purtare nimănui. Creștinului i se poruncește să facă bine, dacă nu poate să facă bine să stea măcar în banca lui și nu să-i găsească lui Dumnezeu dușmani imaginari!
Vechi 06.09.2011, 18:48:57
gdf-fdc's Avatar
gdf-fdc gdf-fdc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2011
Locație: Unde nu exista ortodoxie acolo nu este mantuire
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Invitatul emisiunii "Nasul" de aseara a fost un mason, care explica printre altele, ca masonii se roaga aceluias Dumnezeu ca si crestinii, musulmanii sau budistii...
spurcaciunea masonica,budistii si musulmanii NU se roaga aceluiasi dumnezeu ca al ORTODOCSILOR.NICIODATA numai un ratacit putea gandii asa ceva.masonii se roaga lui lucifer si ei conosc acest lucru iar de cele doua erezii nu am cuvinte.

Last edited by gdf-fdc; 06.09.2011 at 19:05:34.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 20:41:02
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Cine a fost "eminenta cenusie"? :) Pai asa pot sa spun si eu ca toti credinciosii, indiferent de religie, cred intr-o unitate primordiala, necreata, o ipsietate in sine, ce a generat intreaga creatie. Nu spun niciunul ca ne-am nascut din haos, insa modul in care fiecare religie Il percepe pe Dumnezeu e foarte diferit: pentru noi e personal, pentru musulmani impersonal, pentru budisti e un fel de principiu, deci ei sunt mai degraba atei etc.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 20:57:29
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cine a fost "eminenta cenusie"? :) Pai asa pot sa spun si eu ca toti credinciosii, indiferent de religie, cred intr-o unitate primordiala, necreata, o ipsietate in sine, ce a generat intreaga creatie. Nu spun niciunul ca ne-am nascut din haos, insa modul in care fiecare religie Il percepe pe Dumnezeu e foarte diferit: pentru noi e personal, pentru musulmani impersonal, pentru budisti e un fel de principiu, deci ei sunt mai degraba atei etc.
Draga mea, nu este asa. Atunci de ce Dumnezeu s-a maniat pe evreii care si-au facut un vitel de aur, cat timp Moise era urcat pe muntele Sinai ca sa primesca de la Dumnezeu tablele legii? Doar evreii numisera vitelul de aur YAHVE? In ce fel pacatuisera evreii in timpul lui Ilie ca se rugau lui Baal, ca doar tot la aceeasi unitate primordiala se rugau, nu-i asa? In schimb cum a reactionat Dumnezeu, i-a placut lui asemanarea (legatura) asta?Biblia zice ca nu! Nu era nici o legatura intre Baal si El, asa cum nu este nici o legatura intre Iisus Hristos si Allah sau Brahma, Vishnu, Shiva cu Treimea crestina sau alte zeitati la care se mai inchina diferiti masoni. Ei au creeat un cocktail religios numit Marele Arhitect al universului care nu are nici o legatura cu Dumnezeu crestin. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 21:18:45
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Domnule Stefan, m-ati inteles gresit. Eu spun ca exista un unic Dumnezeu. Ceilalti, cred la randul lor intr-o unica zeitate superioara, insa asta nu inseamna ca exista mai multi "zei" (un Dumnezeu pentru crestini, unul pentru musulmani, unul pentru hindusi etc), ci exista Unul singur- Dumnezeu, pe care ei Il definesc in mod diferit. Brahma, Vishnu, Shiva sunt atributele Lui Dumnezeu in viziunea hindusa. Nu spun ca sunt reale, caci caracterul Lui Dumnezeu e cel reflectat in Crestinism, insa asa il percep ei, asta spuneam in postul anterior.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 21:21:16
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Domnule Stefan, m-ati inteles gresit. Eu spun ca exista un unic Dumnezeu. Ceilalti, cred la randul lor intr-o unica zeitate superioara, insa asta nu inseamna ca exista mai multi "zei" (un Dumnezeu pentru crestini, unul pentru musulmani, unul pentru hindusi etc), ci exista Unul singur- Dumnezeu, pe care ei Il definesc in mod diferit. Brahma, Vishnu, Shiva sunt atributele Lui Dumnezeu in viziunea hindusa. Nu spun ca sunt reale, caci caracterul Lui Dumnezeu e cel reflectat in Crestinism, insa asa il percep ei, asta spuneam in postul anterior.

Atunci imi cer eu scuze ca nu te-am inteles cum trebuia. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.09.2011, 00:13:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Cine a fost "eminenta cenusie"?
Nu stiu cum il cheama, dar a promis ca mai vine in emisiune.

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Semnul iubirii pentru Dumnezeu este iubirea aproapelui, altfel cădem foarte ușor fățărnicie pietistă.
Nu-i treaba ta, a mea sau a oricui altcuiva să stabilim care sunt faptele rele ale aproapelui. Creștinismul nu operează cu categorii maniheiste și nici nu dă certificate de bună purtare nimănui. Creștinului i se poruncește să facă bine, dacă nu poate să facă bine să stea măcar în banca lui și nu să-i găsească lui Dumnezeu dușmani imaginari!
Chiar nu stii ca trebuie sa deosebim omul de faptele lui?!?
In rest nu stiu despre ce vorbesti...

Citat:
În prealabil postat de gdf-fdc Vezi mesajul
spurcaciunea masonica,budistii si musulmanii NU se roaga aceluiasi dumnezeu ca al ORTODOCSILOR.NICIODATA numai un ratacit putea gandii asa ceva.masonii se roaga lui lucifer si ei conosc acest lucru iar de cele doua erezii nu am cuvinte.
Asa isi imagineaza ei, sau cel putin asa spunea acel mason. Asta nu inseamna ca e adevarat.
Intr-un fel fiecare recunoaste existenta lui Dumnezeu, chiar daca nu ajung niciodata sa Il cunoasca cu adevarat.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2011, 07:40:49
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
"Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este! Pentru că cel ce nu iubește pe fratele său, pe care l-a văzut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească." (1Ioan 4:20)

Atenție Antonia că ești cu un picior în afara Bisericii. Niciodată iubirea față de Domnul nu va putea servi ca pretext pentru ura față de oameni! Ori de câte ori Biserica a fost progonită ea a produs mucenici , nu luptători de querilă !
Ce parere ai despre Sfantul Mucenic Sozont, care a intrat intr-o capiste idoleasca, a luat mana de aur a idolului, a sfaramat-o si a dat-o saracilor? (Nici el n-a avut evlavie fata de cei care s-au trudit si au facut idolul cel de aur! Ba, mai mult, le-a dispretuit munca!)

Last edited by antoniap; 07.09.2011 at 07:46:18.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2011, 11:50:32
Deviant Deviant is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.10.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Deviant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grigorie Vezi mesajul
Marele Arhitect al masoneriei este Lucifer, ingerul cazut. Masoneria este promotoare a sincretismului religios, a neopaganismului si are un caracter anticrestin (doreste distrugerea Bisericii). Ceea ce caracterizeaza pe masonii de rang superior (nu pe incepatori, care nu prea sunt constienti in ce s-au bagat) este viclenia, arta de a insela, de a santaja, de a detine puterea. Sub masca tolerantei fata de toti ei promoveaza idolatria. Nu e ceva nou. Sf. Ioan Evanghelistul spune in prima sa epistola:
"Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume.
In aceasta sa cunoasteti duhul lui Dumnezeu: orice duh care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, este de la Dumnezeu.
Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume."

Si pe ce te bazezi cand spui toate astea? Ai fost cumva mason de grad 33 si ti s-a spus "Hai sa distrugem biserica ?". Si mai nou am observat ca Biserica ataca tot mai mult Masoneria... care nu am auzit vreodata sa raspunda (pe principiul hai sa intoarcem si celalalt obraz).

MASONERIA NU ESTE O RELIGIE/CREDINTA! nu inteleg de ce ai deschis subiectul la "Alte Religii" prin asta demonstrezi ca stii totul despre masonerie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Franz Bardon despre masonerie ChEoPs Generalitati 1 15.02.2010 18:50:27
citate de Tutea despre revolutii si masonerie camidece Generalitati 5 14.09.2009 11:06:44