Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.09.2011, 20:15:38
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Domnule osutafaraunu, d-voastra aveti talentul de a scoate ironia si sarcasmul din fiecare om. Replicile de genul "un simplu tâmplar ortodox care nu face niciun efort misionar, pe el nu-l interesează decât mântuirea proprie", sunt edificatoare in acest sens. Noe e un pretext pentru a arunca inca o sageata in ortodocsi.
Recunosc, am greșit. Îmi cer iertare.

Citat:
p.s am observat ca mi-ati transat postarea, sarind peste acel pasaj cu 101 reguli de "vraja lexicala" (brosura best seller a congregatiei). Interesant. Ma mir ca n-ati avut nimic de comentat si despre acea parte, cum sunteti invatati sa 'agatati' ... pardon, dialogati cu oamenii. Se pare ca n-ati prea invatat din brosura si manualul bisericii
Inițial am vrut să comentez și acea frază, însă am renunțat recunoscând în ea "o săgeată (răutate) aruncată" înspre adventiști. De data aceasta o meritam... Nu doamnă, nu avem un asemenea "manual de agățat" (Martorii lui Iehova știu că au ceva asemănător). Manualul Comunității nu se ocupă cu metode de evanghelizare a ortodocșilor cum credeți, este mai mult un fel de Regulament de Ordine Interioară.

Citat:
Nu este nevoie sa faceti niciun efort si nici sa alocati timp pentru nuantarea in maniera adventa a Cuvantului Sfintei Scripturi, doar nu suntem pe un forum adventist. Ortodocsii care doresc sa afle punctul de vedere adventist, intra pe site-ul d-voastra. Eu am mai postat linkul catre interpretarile si nuantarile versetelor Biblice, il reiau: http://www.adventist.ro/index/materi...i-biblice.html
Îmi pare bine că faceți trimitere către sursa oficială, e un lucru rar pe aici (se citează cel mai des surse denigratoare ale Bisericii AZȘ) și vă apreciez pentru asta. Ni se pun totuși întrebări mai specifice, unele din ele chiar fără răspuns din perspectiva adventistă, cum ar fi natura (cu lux de amănunte) Domnului Hristos după Întrupare. Și apoi să nu uităm că ne aflăm pe un subforum de dialog cu neoprotestantanții... nu cred că m-ați văzut postând pe subforumul despre Tainele Bisericii Ortodoxe - de exemplu.
Vechi 07.09.2011, 20:39:55
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu doamnă, nu avem un asemenea "manual de agățat" (Martorii lui Iehova știu că au ceva asemănător).
Din moment ce am spus 101 reguli de "vraja lexicala" am crezut ca intelegeti spre ce bat :) Este vorba de cartea 101 Intrebări pe care și le pun adventiștii scrisa de John Graz si Bert Beverly Beach, in care se prezinta solutii pentru modul in care adventistii ar trebui sa dialogheze cu oamenii in lucrarea lor de evanghelizare publica. Ceva asemanator au si Martorii lui Iehova.

Last edited by ioanna; 07.09.2011 at 21:09:03.
Vechi 07.09.2011, 21:31:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Din moment ce am spus 101 reguli de "vraja lexicala" am crezut ca intelegeti spre ce bat :) Este vorba de cartea 101 Intrebări pe care și le pun adventiștii scrisa de John Graz si Bert Beverly Beach, in care se prezinta solutii pentru modul in care adventistii ar trebui sa dialogheze cu oamenii in lucrarea lor de evanghelizare publica. Ceva asemanator au si Martorii lui Iehova.
As putea spune ca Martorii lui Iehova sunt mult, mult mai dotati decat adventistii la capitolul asta. Daca stau bine si ma gandesc ei sunt cei bine dotati la acest capitol dintre toate cultele protestante si neoprotestante. Doamne ajuta!
Vechi 08.09.2011, 18:04:28
Banned

Implicit

Citat:
Îmi pare rău, n-am înțeles unde bateți; n-am citit cartea și cred că nici n-am auzit de ea, însă după cum sună titlul nu pare a fi o lucrare despre misionarism, ci mai degrabă Intrebări pe care și le pun adventiștii.
Vechi 08.09.2011, 20:29:42
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Îmi pare rău, n-am înțeles unde bateți; n-am citit cartea și cred că nici n-am auzit de ea, însă după cum sună titlul nu pare a fi o lucrare despre misionarism, ci mai degrabă Intrebări pe care și le pun adventiștii.
Sunt intrebari pe care si le pun adventistii in legatura cu lucrarea lor de evanghelizare publica (multe). Eu am citit-o in engleza. (nu chiar toate intrebarile, am sarit peste unele) Pe site-ul dmv. oficial exista , insa doar cateva fragmente din carte, f.putine, vreo 4-5 intrebari si raspunsurile aferente. V-am spus ca si Martorii lui Iehova au ceva similar, de fapt ei au mai multe. Mi-a placut raspunsul la intrebarea: putem aborda oamenii secularizati? trebuie sa-i scarpinam acolo unde oamenii au mancarimi. F draguta exprimarea :)

p.s exista vreo legatura intre jesuisti si adventisti? adica jesuistii sunt desprinsi din adventisti?
p.p.s aaaa... mi-am adus aminte de ceva, va atac :) ce mi-a placut la cartea respectiva e sugestia ca lucrarea de evanghelizare sa fie pentru persoanele botezate intr-o alta religie, insa acelea care nu traiesc in Hristos, nu frecventeaza biserica etc ... deci domnule Osutafaraunu, nu noua trebuie sa ne deschideti ochii si sa ne faceti sa citim Scriptura ,sa ne abateti de la calea pe care am ales-o :))) Sunt intru-totul de acord cu ce a spus doamna Beverly Bart, nici eu n-as "bate" la cap pe un baptist, daca vad ca e un om care duce o viata linistita, morala, omul e impacat sufleteste, inseamna ca Dumnezeu va avea grija de el, nu eu.

Last edited by ioanna; 08.09.2011 at 21:03:44.
Vechi 09.09.2011, 03:20:16
Banned

Implicit

Citat:
p.s exista vreo legatura intre jesuisti si adventisti? adica jesuistii sunt desprinsi din adventisti?
N-am auzit de ei. Cine sunt?

Citat:
p.p.s aaaa... mi-am adus aminte de ceva, va atac :) ce mi-a placut la cartea respectiva e sugestia ca lucrarea de evanghelizare sa fie pentru persoanele botezate intr-o alta religie, insa acelea care nu traiesc in Hristos, nu frecventeaza biserica etc ... deci domnule Osutafaraunu, nu noua trebuie sa ne deschideti ochii si sa ne faceti sa citim Scriptura ,sa ne abateti de la calea pe care am ales-o :)))
Dar cine a zis că aceasta e misiunea mea să vă smintesc de pe calea (ah, era sa scriu cea largă!) pe care-ați ales-o? Targetul meu e cu totul altul
Vechi 09.09.2011, 08:04:09
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar cine a zis că aceasta e misiunea mea să vă smintesc de pe calea (ah, era sa scriu cea largă!) pe care-ați ales-o? Targetul meu e cu totul altul
Intr-adevar, Calea cea Dreapta pe care ortodocsii au ales-o e larga si frumoasa, luminoasa, nu o poteca umbrita de eresuri. Primejdia din jur, (vocile ademenitoare si viclene ce-ti tintesc insuti credinta ) nu este niciodata mai mare ca speranta ca vei reusi , caci tu mergi pe Calea Adevarului, traiesti intru Adevar si astepti Viata vesnica, tot in interiorul acestui Adevar a Lui Hristos.

Last edited by ioanna; 09.09.2011 at 08:06:30.
Vechi 09.09.2011, 08:10:47
Banned

Implicit

Citat:
Intr-adevar, Calea cea Dreapta pe care ortodocsii au ales-o e larga si frumoasa, luminoasa, nu o poteca umbrita de eresuri. Primejdia din jur, (vocile ademenitoare si viclene ce-ti tintesc insuti credinta ) nu este niciodata mai mare ca speranta ca vei reusi , caci tu mergi pe Calea Adevarului, traiesti intru Adevar si astepti Viata vesnica, tot in interiorul acestui Adevar a Lui Hristos.
"Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află." (Matei 7,13)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31