Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Exista o carte care incerca sa stabileasca daca Ioan Botezatorul a fost esenian sau nu.Cred ca este scrisa de un catolic si concluzia a fost negativa.O sa-i caut titlul exact,cred ca sunt abordate in ea si problemele ridicate mai sus.La fel de interesanta a fost si cartea unui doctor italian care a incercat sa stabileasca cauza mortii,dpdv medical,a Mantuitorului.Interesanta si cu suficiente argumente.Insa exista una despre esenieni si implicarea lor,nu-mi aduc aminte multe detalii dar cu putina Lecitina imi voi aduce aminte.De data asta autorul-infractor :) s-ar putea sa fie din confesiunea mea.Guilty as charged :)
|
Doctorul italian se numește Luigi Malantrucco, așa e, investigația lui despre cauzele reale ale morții lui Iisus a fost tradusă în românește și a apărut în 2004 dar încă nu s-a vândut modestul tiraj de 1000 de exemplare... la 20 milioane de credincioși (auto)declarați.
Cartea despre Sfântul Ioan Botezătorul a fost scrisă de către un laic catolic, E. Cothenet -
Jean Baptiste etait-il essenien?. N-a fost tradusă în românește dar există o ediție italiană. Cel mai important autor care a cercetat problematica eseniană în sine dar și în raport cu creștinismul este un călugăr catolic italian, Michelini Tocci. A scris vreo cinci cărți (de care știu eu, poate mai sunt și altele) și a fost tradus în multe limbi datorită faptului că e, după cum spuneam, autoritate în materie de esenieni, Qumran, manuscrise de la Marea Moartă etc.