Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2011, 17:40:22
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elcipo Vezi mesajul
Salut. Sunt elev in Italia. La scoala am de ales intre lectie de religie catolica sau morala (unde este vorba despre rasism, cum functioneaza societatea, imigratie, diverse subiecte mondene). Am facut morala pentru ultimii ani, dar ma gandeam ca ar fi mai folositor sa fac religie catolica, pana la urma nimic nu se compara cu o persoana caruia ii poti pune intrebari despre biblie s.a.m.d . Sunt ortodox, dar pana la urma catolicismul nu difera mult ca filozofie. Ce parere aveti?
Salut. Da, te-ai gandit bine, e mult mai bine pentru sufletul tau sa faci orele de religie catolica. Te va ajuta mult, in sens spiritual, si te va apropia de credinta. Asta, desigur, daca ai inima deschisa credintei.
Succes!
Reply With Quote
Vechi 24.09.2011, 12:04:44
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Eu zic că este mai bine să cauți o biserică ortodoxă și să îți alcătuiești un program de studiu conform cu credința creștină ortodoxă, îndrumat de preotul ortodox. Cred că este obligatorie și implicarea părinților tăi în această problemă și ca ei să se ocupe de educația ta ortodoxă. Asta în cazul în care sunt ortodocși. Dacă nu sunt ortodocși, atunci este bine ca studiul credinței creștine ortodoxe într-o biserică ortodoxă sub îndrumarea unui preot ortodox să îl urmeze și părinții tăi, și orice alt membru al familiei din care faci parte.

Last edited by Savonarola; 24.09.2011 at 12:09:54.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2011, 16:17:37
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Salut. Da, te-ai gandit bine, e mult mai bine pentru sufletul tau sa faci orele de religie catolica. Te va ajuta mult, in sens spiritual, si te va apropia de credinta. Asta, desigur, daca ai inima deschisa credintei.
Succes!
De unde stii dumneata ce e mai bine pentru el? Asta desigur e o adresare cu substrat! Nu il va apropia de Dumnezeu orele de religie catolica ci sinceriatea lui de a cunoaste Adevarul si de a ramane in dreapta credinta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodox fiind, savarsesti un mare pacat rugandu-te intr-o Biserica Catolica? AndruscaCIM Reguli in Biserica 276 22.11.2016 09:01:19
Un baiat ortodox si o fata catolica... leloup Generalitati 51 13.02.2012 17:24:15
Casatorie intre viitor preot ortodox si catolica? TNTman Nunta 34 25.02.2010 21:08:01
Ajutati-ma sa imi pot cumpara cartile pentru scoala andupustiu Umanitare 24 01.10.2009 15:40:15