![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Toti pruncii e bine sa fie botezati,ca Dumnezeu pe toti i-a prestiut spre mantuire,iar nasul se gaseste.
Asa de pilda in statele crestin ortodoxe,cred ca pruncii care sunt ai nimanui si sunt la casa de copii,sunt botezati si se gaseste nas pentru dansii. (probabil asa s-o fi facand si prin statele catolice si prin statele protestante).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Un om credincios stie sigur care e calea buna si-si doreste acelasi lucru si pentru copilul sau, de aceea il boteaza, pentru ca el intr-adevar crede si-i vrea binele propriului copil, e responsabilitatea lui sa-l educe.
Last edited by ioanna; 23.09.2011 at 18:57:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca e botezat nu inseamna ca nu mai poate alege ce vrea dupa.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Botezul in sine nu inseamna ca respectivul va fi credincios. Am participat la doua botezuri in ultimii ani, facute strict din motiv de "respectarea traditiei" (traditia fiind privita din punct de vedere national, nu religios) de catre parinti care nu au nici o treaba cu biserica si care nu sunt credinciosi. Copiii respectivi nu primesc nici cea mai vaga educatie religioasa, dimpotriva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Într-adevăr este adevărat că Iisus a spus că nașterea din nou este necesară pentru a putea intra în împărăția lui Dumnezeu, însă v-aș ruga să fiți mai atent asupra sensurilor pe care sfinții apostoli și sfinții părinți îl dau acestei nașteri din nou, din Duhul Sfânt. Chiar am postat niște citate din sfântul Chiril al Alexandriei pe această temă, împreună cu note și comentarii ale părintelui Stăniloae, și dacă nu le-ați văzut ați putea să le studiați, iar dacă le-ați văzut sau așa vi se pare, atunci puteți să le reluați. Sunt într-adevăr niște mărgăritare de mare preț.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar daca atatea secole sfintii si Biserica au fost de acord cu botezul copiilor inseamna ca asa e bine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nimic din ce ati scris nu justifica botezul facut unor copii de cateva luni. Normal ar fi sa se boteze oameni in cunostinta de cauza, care aleg sa faca acest lucru datorita credintei lor. Daca familia este religioasa, copiilor li se poate da acest tip de educatie si apoi ei sa aleaga daca vor sa urmeze modelul parintilor sau nu. Nu vad care este problema sau marea urgenta de a fi botezati din leagan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din ce am scrsi eu reiese foarte clar de ce se face botezul copiilor. Daca acel copil trece la cele vesnice ajunge in Rai pentur ca are botezul. De asemenea, se poate impartasi constant, deci poate lua harul, dar daca nu sunteti ortodox nu aveti cum sa intelegeti. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica Ortodoxa Romana este ... | savudanmihai | Biserica Ortodoxa Romana | 9 | 14.08.2013 13:19:52 |
Biserica ortodoxa romana din Copenhaga | truthtostone | Generalitati | 0 | 21.08.2012 01:52:12 |
|