![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai ideea era ca de la BC vine aceasta cu biserica vazuta e singurul loc de pe pamant unde lucreaza Dumnezeu Iisus Hristos.
Cum zicea un parinte ortodox,nu mai tiu minte numele ,la BO nu se zice ca se stie ca cei de nu sunt in bisericile ortodoxe vazute vor pieri negresit. Dealtfel,se poate vedea cum zicea Sfantul Antonie cel Mare,toti se vor mantui,numai eu voi pieri. Adica toti o sa se pocaiasca si o sa se mantuiasca,numai eu o sa pier. Mantuirea fiind o taina,nu se poate discuta asa scolastic despre mantuire.
|
|||
|
|||
![]()
Da si umanistii trebuie arsi pe rug...
Daca cumva umanismul a fost miscare aparuta din influenta Imperiului Roman de rasarit (adica bizantin) in Europa apuseana?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu inteleg de ce e tainica si dincolo de ratiune?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu de ce tot timpul spui de ce a facut BC, ca si cum nu ar fi vreo diferenta intre BO si BC. Altcineva a avut inchizita, nu BO. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
BC s-au rupt de noi acum aproape 1000 de ani, de atunci si-au pierdut harul. Fiecare grupare ce se rupe de BO dupa un timp isi pierde harul, harul lucrator este doar in BO. Cel mai bine e sa citesti topicul deschis de mine si din care am dat link. Nu mai are rost sa ne contrazicem degeaba, tu ai alte idei, ecumeniste, pe care probabil nu vei dori sa ti le schimbi. Daca vorbim despre acelasi catehism atunci putem continua discutia, altfel discutam doar desrpre ce am inteles noi din crestinism. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar la ea nu stiu cati ajung, poate doar sfintii si cei desavarsiti. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
S-a intamplat ieri, la Sfanta Liturghie.
Tudor, baiatul meu de 5 ani a venit si mi-a spus: tata, cand am inceput sa ma rog, acolo sus langa cantaret, parca m-a ridicat ceva, m-a dus in sus ... si am urcat... si am urcat... si nu intelegeam nimic, nu mai gandeam, desi imi dadeam seama ce se intampla ... eram si nu eram in biserica... si am fost urcat pana ... m-am speriat, da o frica asa, nu stiu cum sa iti spun, blanda, ca o mangaiere, ca o muzica frumoasa. Apoi am revenit si m-am uitat cu alti ochi la oamenii din jur ... Si parca acum stiu ceva important dar nu stiu cum sa iti spun... Un lucru e sigur: ca lucrurile NU sunt asa cum credeam pana azi, ca Dumnezeu nu este asa cum am crezut eu ca este. Asa mi-a spus copilul, cred ca am redat aproape integral. (Cat despre mine, am plans mult si am multumit lui Dumnezeu ca mi-a fost dat sa aud, nefericitul de mine, aceste cuvinte.) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul fie laudat in veci! |
|
||||
|
||||
![]()
Cineva spunea ca "teologia apofatica e mai curand o teologie a tacerii decat o teologie discursiva". Si asa este. Nu mai cauti sa vorbesti despre Dumnezeu privind creatia, ci cauti sa nu pierzi pacea, linistea, bucuria adusa de prezenta lui Dumnezeu in tine. Pentru aceste lucruri ea este mai presus de ratiune si e tainica.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dogma Democratiei si Dogma Statului Paternal | Mihnea Dragomir | Dogmatica | 71 | 17.02.2013 19:45:07 |
Mai luptam pentru mantuire? | cosmin_lovin | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 06.10.2010 20:59:23 |
Grija pentru mantuire | nico.dia | Intrebari utilizatori | 4 | 23.05.2010 19:26:41 |
Exista mantuire pentru cei ce mor cu datorii? | bodo1222 | Generalitati | 24 | 17.02.2010 10:14:11 |
Cat credeti ca este necesar omului pentru mantuire | Andrei_sunt | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 18.01.2007 15:34:04 |
|