![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ati inteles cumva ca eu am vorbit de abstinenta infara sau fara de Dumnezeu ?. Sau ca exista puterea de a dobindi vreo virtute fara Dumnezeu ? Aruncati totul pe seama caracterului copilului . Asta arata ca nu ati inteles nimic sau ca aveti la baza idei educative false prin care defapt nu sunteti atras de calitatea educatie ci mai degraba de metodele de a scuza deraparile educationale . Cracterele se formeaza , se educa , se desavirsesc si nici decum nu sunt un conditional fatal . Dar pt. ca va este greu sa intelegeti operarea cu caractere am sa discut folosind o analogie intre caracter si otel. Otelurile sunt de mai multe calitati, de mai multe rezistente, de mai multe tarii . Pt. aceasta , ca sa poata fi prelucrate ele sunt supuse la procedee de preschimbare diferite unele de altele, normal, dupa taria lor . Daca le vom supune pe toate la aceiasi gama identica de tratamente numai din citeva vom obtine lucruri de calitate iar pe celelalte le vom strica . Ca atare nu otelul este lucrul important in relatia de formare a obiectelor ci cel care prelucreaza otelul . Daca el nu isi va da seama ca are in fata mai multe feluri de oteluri si nu va face diferenta intre ele , atunci risca ca pe cele mai multe sa le strice . De aceea sunt si putini meseriasii prelucratori f. buni, putini la numar deoarece numai unii dintre ei stiu ,,meserie". Revenind , daca parintii nu isi cunosc bine de tot meseria de parinti si daca nu se ocupa cu hotarire de educarea caracterelor copiilor si se dau cum ca au treaba , ca stau prea mult la serviciu, ca nu au timp, ca nu este decit mama sau tata precum si multe alte multe minciuni de acest gen, atunci ,,stofa " care Dumnezeu i-a pus-o in mina nu o va duce nici o data la valoarea unui frac ci cu greutate va reusi sa scoata si un veston din ea ! Nu copilul este primordial in relatia de educatie . Nu copilul este maturul, nu copilul este cel cu experienta sociasla cea mai mare si bine inteles ca nu copilul il educa pe parinte decit numai in citeva cazuri . Deci sa abandonam observatia simpla a primordialitatii caracterelor scuzind in acest fel obligatia capitala a parintelui si sa concluzionam ca acolo unde nu este educatie generala ca si duhovniceasca , poate fi orice , numai viata in duh si adevar , nu !
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Abstinenta sexuala. Cine si cum face? | andreicosmovici | Morala Crestina | 2199 | 03.02.2024 11:48:13 |
Poate un crestin ma poate ajuta? | andrei1994 | Umanitare | 6 | 16.10.2011 16:02:01 |
Am o problema. Poate ma puteti ajuta. | ionut98 | Intrebari utilizatori | 6 | 03.08.2011 09:37:44 |
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? | ana1987 | Calugarul | 103 | 13.11.2009 22:13:10 |
|