![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si ai dreptate, calculele astea mai mult incurca. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai poate fi abordata situatia si din alta perspectiva. Cel in nevoi, de ce este in nevoi ? Nu cumva refuza sa munceasca, nu cumva doar pretinde ca este in nevoi, dar s-ar putea sa mearga numai cu taxiul acasa, in timp ce tu mergi pe jos pana tocesti pingelele .
Adica, unii chiar trebuie sa fie idioti, pardon " milostivi ", iar altii profitori, pardon " nevoiasi ". Din pacate, lenea a ajuns in ziua de astazi o boala sociala, cred ca avem nevoie de psihiatru, de educatie, de bun simt, de ceva minte in capatana asta , nu de milostenie. Trebuie sa fie foarte grav din punct de vedere social sa emitem doar pretentii, sa avem doar asteptari, sa suferim ca nu primim mereu ceea ce avem impresia ca ni se cuvine( fara efort), fara ca macar sa multumim si apoi sa ne plangem ca lumea ne marginalizeaza, crezand in inconstienta noastra ca nu am gresit cu nimic. Este trist sa astepti toate astea fara sa faci nimic pentru a le dobandi. Tin minte, acum multi ani de zile,intr-o manastire, mai micuta asa, erau doua ateliere de cusut si de tricotat...au fost desfiintate imediat ce a venit moda cerutului de bani in strada, era mai simplu asa si mult mai profitabil. Ar cam trebui sa ne revizuim si ideile despre milostenie, sau macar sa le adaptam vremurilor in care traim. Sunt si oameni cu adevarat nevoiasi, chiar sunt, oameni carora nu le poti cere mare lucru de la viata lor, ci doar le poti oferi...
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 30.09.2011 at 18:01:51. |
|
||||
|
||||
![]()
daca o sa faceti milostenie cu gandul ca Dumnezeu va da inapoi, atunci e rau..... Milostenia o faci pentru ca asa simti, din dragoste pentru oameni, pentru a ajuta...... nu pentru beneficii.... daca primesti inapoi bine, daca nu, asta e....... Doamne ajuta....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tot ce facem sa il ajutam pe aproapele nostru se cuvine sa fie facut in numele Domnului; ca daca eu ii intind cersetorului lenes si tigan un leu numai ca sa nu ma baraie la cap si nu reusesc sa vad in el chipul lui Dumnezeu, se cheama ca am aruncat banii. Stim insa ca Dumnezeu nu lasa nimic nerasplatit, de aceea bine ar fi sa ne primim rasplata in lumea cea de dincolo si nu aici.
|
|||
|
|||
![]()
Apropo, Dumnezeu a promis parca in Biblie ca da insutit la milostenie. Am scris acest mesaj ca vad ca multi se plang necajiti si nu stiu cum sa iasa la capat cu banii. Deci asa cum primavara taranul seamana ogorul si asteapta apoi sa-i vina recolta si ca bobul de grau pus in pamant sa-i dea insutit, asa si oraseanul sa semene primavara milostenia ca sa ia din recolta data insutit de Dumnezeu tot anul. Daca Dumnezeu ar fi crezut ca rasplata e negativa sau asteptarea rasplatei e negativa poate ca nu ar fi spus ca da insutit celor ce dau milostenie. Desigur ca Dumnezeu rasplateste si in rai si pe Pamant. Cand dai ceva roaga-te sa fii rasplatit si in rai si pe Pamant .
Stie cineva unde e versul in care se spune ca Dumnezeu da insutit? Deci asa cum am zis incepe cu 20 de lei. apoi scrie pe hartie cat ai facut luna asta si de luna viitoare , tot ce faci in plus, pentru fiecare 10 lei in plus fata de venitul pe luna asta, unul da-l inapoi la saraci. Cei peste 2000 de lei pentru cei 20 nu vin dintr-o data, vin pe rand in mai multe luni si mai ales cand ai nevoie. Insutit nu insseamna neaparat 100 inseamna poate mai mult. Daca unii au ajuns la a da fara a astepta rasplata, frumos din partea lor. Da, desigur bogatia pe lumea cealalata este de dorit si trebuie amintit celor ce nu sunt crestini ortodocsi sa se roage lui Dumnezeu sa fie bogati si pe lumea cealalata caci unele religii ii fac pe unii oameni foarte saraci dupa moarte. Dintr-un articol de pe crestin ortodox: Ei nu stiu ca: Cine da,lui isi da! Cine da milostenie imprumuta pe Dumnezeu iar Bunul Dumnezeu ii da insutit si aici in lumea aceasta si in lumea cea vesnica. Uita-te la oamenii la care le merge bine si vezi cata milostenie fac. Daca dai sa nu te intereseze ce se intampla cu ce dai. Era un batran sarac si a data cojocul lui la un sarac ce l-a vandut si cine stie ce a facujt cu banii iar batranul s-a suparat. Pana i-a aparut IIsus in vis imbracat cu cojocul lui si l-a intrebat pentru ce e suparat ca IIsus i-a primit cojocul. Daca nu ai ce-ti trebuie,nu poti sa-ti permiti sa nu depui bani la Dumnezeu care da inapoi insutit. Last edited by spre_rasarit; 02.10.2011 at 07:21:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Hm! Mi se pare atat de amuzant acest topic incat nu pot sa nu zambesc. De fapt nu topicul, ci teoria. Pentru ca totul se invarte in jurul banului, totul pare o contabilizare exacta, ca si cum Dumnezeu ofera in procente si comisioane.
Dumnezeu nu detine o banca, ci o vistierie. Iar vistieria este necuprinsa si nemarginita. E adevarat ca Dumnezeu NU ramane niciodata dator, iar ceea ce ofera El, nu este nici inzecit, nici insutit, nici inmiit, ci dupa sufletul fiecaruia. Fiindca nu-i totuna sa dai din ce-ti prisoseste, sau din ce ai mai scump si nu-i totuna sa oferi cu toata dragostea, sau sa te uiti patimas dupa milostenia pe care-o faci, gasind in mintea ta motive de slava desarta, sau ca cel caruia ii dai, poate ca nu prea merita, sau ca de fapt dai ca la Caritas, fortand "mana" lui Dumnezeu. Nu zic ca nu poti primi si in astfel de cazuri, dar daca ai inima rece, "dincolo" nu acumulezi nimic, ci dimpotriva. Indiferent in ce consta milostenia (bani, obiecte, hrana, servicii semenilor - mai ales la bolnavi, batrani, vaduve si copii) rasplata de la Dumnezeu va veni neintarziat. Si nu vei primi un cec (banii sunt pe ultimul loc in preferintele lui Dumnezeu) ci orice altceva: o casa, un om aproape de sufletul tau, vindecare de o boala grea, spor in ostenelile zilnice, intelepciune si tot felul de semne pe care altadata, chiar daca existau, nu aveai ochi sa le vezi. Toate astea nu ar fi posibile fara iubirea de aproape. Iar daca pe aproapele nu-l iubesti, oricat ai crede ca-L iubesti pe Dumnezeu, El iti ramane un strain si un dusman, direct proportional cu numarul dusmanilor tai, pe care nu i-ai iertat si pentru care nu esti in stare sa te rogi si sa le doresti binele. Nu mi-o luati ca o lauda, ci ca un fapt concret: cu multi ani de zile in urma, primul apartament in care ne-am mutat dupa ce stateam cu chirie intr-o garsoniera, a venit de la o milostenie banala de 10 lei, pe care si pe acei bani ii gasisem pe drum si am considerat ca altcineva are nevoie de ei mai mult decat mine. Este incredibil dar chiar asa s-a intamplat iar eu nu cred in coincidente. De-atunci au mai fost multe astfel de dovezi, dar eu nu prea le cer, fiindca nu stiu exact ce-mi trebuie. Atunci, recunosc, imi doream un acoperis deasupra capului, si l-am avut in 40 de zile. Nebanuite sunt caile Domnului. "Gustati si vedeti ca bun este Domnul!" |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am zis sa facem contabilitate sa vedem cat ne da Dumnezeu. Am zis sa facem contabilitate ca sa avem un mod de a face milostenie consecvent si in acest fel Dumnezeu ne va da inapoi consecvent.
Adica scrie cat ai primit luna asta. De luna viitoare ce primesti in plus, din 10 lei, da unul la milostenie. Daca poti sa dai 5 sau jumatate, foarte bine. O sa primesti de 5 ori mai mult. Daca se poate fara sa te lauzi. Dand lunar , in mod consecvent primesti la fel. Si in acest fel asa cum ai zis vine si casa, vine si masina, si toate celelate se aduna. Daca nu ar semana recolta cu returnul de 100 de ori, taranul nu ar prea avea ce-i trebuie. Si oraseanul, daca nu seamana milostenia cu returnul de 100+ de ori, de unde sa aiva ce-i trebuie? Nu mai tin minte daca trebuie sa dai milostenie in numele lui Iisus sau nu. Last edited by spre_rasarit; 02.10.2011 at 16:14:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Marcu 10
29. Iisus i-a răspuns: Adevărat grăiesc vouă: Nu este nimeni care și-a lăsat casă, sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarine pentru Mine și pentru Evanghelie, 30. Și să nu ia însutit - acum, în vremea aceasta, de prigoniri - case și frați și surori și mame și copii și țarine, iar în veacul ce va să vină: viață veșnică. As vrea sa-i vad si pe aia care au luat insutit laudandu-se aici pe forum. |
|
|||
|
|||
![]()
Banca lui Dumnezeu este singura banca sa faca transferuri bancare pentru viata viitoare. Uite daca de exemplu esti in strainatate si trebuie sa faci un transfer bancar international in tara folosesti o Banca sau un serviciu financiar ca de exemplu western union. Pentru calatoria in viata viitoare, singura banca autorizata sa trimita bani pe care sa-i poti retrage cat timp esti in calatorie,in viata viitoare, este Banca lui Dumnezeu, care preia automat ceea ce dai aproapelui, preferabil in numele lui IIsus.
La fel chiar in momentul acesta sunt in viata viitoare oameni in iad mai ales care nu au nici dupa ce bea apa si care asteapta transfer bancar din lumea aceasta. Cum se poate face asta. Se poate depune la banca lui Dumnezeu o suma, o haina, o mancare in numele lor si ei o ridica in secunda urmatoare de unde sunt din iad sau din rai. Stii ca ai o calatorie lunga de facut dupa viata asta. Pregateste-te din timp. trimite putin cate putin pentru a avea ceea ce iti doresti in cealalta viata. Cum faci asta. Depui bani, mancare , imbracaminte, locuinta la banca lui Dumnezeu, aproapele tau si banca asta te lasa sa faci retrageri din ea si in lumea aceasta si in lumea viitoare. Tot ce nu este depus la aceasta banca este pierdut pentru lumea viitoare. Bancile de aici care tin economiile nu sunt autorizate pentru transfer pe lumea cealalta. Acesta este si rostul parastasului care depune pentru cel plecat in excursie mancare la aceasta banca. Toata mancarea care se da la parastas la aproapele este preluata in secunda urmatoare de cel plecat in calatorie si la fel si vinul si hainele. Deci nu ii uita pe cei plecati in calatorie si pe tine . Au cele trebuie? O sa ai tu ce iti trebuie? Poti sa-ti faci cadouri in viitor tie si apropiatilor tai copii, parinti, bunici depunand la Banca lui Dumnezeu bani, haine, mancare in numele tau sau al celui caruia ii faci cadoul. La fel depune la aceasta banca si ceva pentru cei ce nu mai au pe nimeni in numele lor sa il imparta Dumnezeu la toti. Tot ce dai in lumea asta la aproapele in numele la cei ce nu mai au pe nimeni, roaga-te la Dumnezeu sa il multiplice astfel incat fiecare sa primeasca ce ai dat. Ma intreb daca dai vin si paine la Biserica sa faca Sfanta Impartasanie, ma intreb daca in viata viitoare ai posibilitatea de a le avea la dispozitie, nu vinul si painea ci sfanta Impartasnie . Asta ar fi extra. Ne amintim de bogatul acum saracul din povestea lui Lazar. Daca un suflet milostiv va da unui nevoias ceva, apa , mancare, imbracaminte, rugaciune pentru salvarea sufletului, pomelnic, cazare in numele acestui fost bogat de natie evereiasca si a fratilor lui, acest om nu va mai suferi de sete, foame si va avea si mancare. Roaga-te de asemenea ca ceea ce depui la banca lui Dumnezeu sa poti schimba in calatoria din viata viitoare. Roaga-te pentru mantuirea la cei din viata viitoare care nu mai au pe nimeni.Amin. Last edited by spre_rasarit; 10.10.2011 at 15:37:49. |
|
||||
|
||||
![]()
Imi cer scuze,stiu ca sunt off topic,dar vreau sa te intreb Dumitru,de ce ti-ai schimbat profile picture-ul?Aveai inainte asa dragute,iar acum ai una nu prea reusita.Doamne ajuta!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit ? | Eutifiev_EMI | Generalitati | 38 | 09.02.2011 12:03:31 |
Inundatiile - asa ne trebuie ! | Erethorn | Generalitati | 77 | 09.07.2010 09:24:11 |
imi trebuie raspuns | icer82 | Generalitati | 1 | 24.02.2010 16:02:14 |
Imi trebuie o lamurire | luminitam | Generalitati | 10 | 14.07.2009 21:42:06 |
|