![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pana ma gandesc la o intrebare,il rog pe osutafaraunu sa ne lamureasca de unde a "scos" acele 3 nume (Yaqeh, Ithiel și Ukhal) si care sunt proverbele scrise de ei? care sunt atunci cele scrise de Solomon si ceilalti doi (Agur,Lemuel) pe care i-am mentionat eu? intreb din curiozitate :)
intrebare: templul iudaic avea o impartire tripartita. Cum se numea incaperea unde era depus Chivotul Legamantului? Last edited by ioanna; 19.10.2011 at 14:14:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Îmi cer iertare pentru neclaritate. Acestea sunt doar cele 5 nume "radiate" din textul Septuagintei, autori de proverbe fiind doar primii doi (afară de Solomon bineînțeles).
|
|
|||
|
|||
![]()
Complexul templului iudaic avea într-adevăr 3 părți (socotind și curtea), iar construcția propriu-zisă doar 2, Chivotul fiind depus în Sfânta Sfintelor.
|
|
||||
|
||||
![]()
Corect! avea o impartire tripartita (vestibul/ulam, sfanta/heical si sfanta sfintelor/debir), iar chivotul se afla in Sfanta Sfintelor! Ai cuvantul. (app. 3 parti fara curte, la fel ca si Cortul Sfant)
![]() Last edited by ioanna; 19.10.2011 at 14:25:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. În ce limbă sunt cele trei părți ale complexului? Parcă ar fi în arabă... |
|
||||
|
||||
![]()
Chivotul .....
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
care sunt psalmii semnati de solomon?
Asta ca mi-a dat idei Ioanna:)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@osutafaraunu: din cate stiu sunt in ebraica |
|
|||
|
|||
![]()
Se pare că este chiar o întrebare-capcană
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|