Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2011, 11:31:50
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Se pare că ocoliți răspunsul deși dumnavoastră l-ați deschis printr-o întrebare. Se pare că v-ați înnodat în propia întrebare. Vă respect ideea de a rununța la controverse.

ps: am tras o concluie personală și imi este suficientă.
"este prea personal să dicutăm aici pe forum", dar când e cazul sa ne apărăm hai să punem întrebări.
Nu ocolesc nici raspunsul si nici discutia. Refuz sa vorbesc despre mine insami pentru ca nu am eu caderea sa-i invat pe altii cum si ce trebuie sa faca. Insa pot vorbi despre metoda de rugaciune pe care am invatat-o de la sfintul Ignatiu de Loyola sau sfintul Francisc de Asissi. Iar in contextul asta mie mi se pare ca metoda ortodoxa despre care ati vorbit dumneavoastra este ca scrisul la clasa I. Elevii sint concentrati sa faca literele intre niste linii de ghidare insa nu inteleg sensul literelor sau al cuvintelor prea bine. Metoda sfintului Ignatiu este pentru cei avansati. Nu numai ca intelegem ceea ce spunem, dar vedem si traim rugaciunea (ca scrisul la clasa a XII-a, de exemplu). Din acest motiv spun ca nu exista contradictie; ambele metode reprezinta trepte spre desavisirea noastra spirituala.

Tags
primatul papal, roma, vatican