Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2011, 07:51:55
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
consider insa ca dmv. gresiti atunci cand acuzati bisericile traditionale (catolica,ortodoxa) si cele protestante , ca fac botezul la copii.
N-am acuzat așa ceva, ba chiar am spus că și adventiștii efectuează botez la copii. În definitiv, la 12-13-14 ani tot copii se numesc. Sebislider ne confirmă că și în Biserica Baptistă există asemenea cazuri (și probabil și în alte biserici neoprotestante).

Citat:
Cand spun neglijenta, am in vedere (Ioan 3 :5) Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Parintii au o obligatie morala fata de copii, nu credeti?.
Obligația morală a părinților constă în a educa pe copiii lor în spiritul credinței creștine. Astfel, cu timpul, copiii vor ajunge să îndeplinească prima condiție a mântuirii. Urmează doar ca ei să solicite botezul:

"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16,16)

Citat:
Ce se intampla cu copii care trec in nefiinta inainte de a fi botezati la 18 ani?
Exact ce se întâmplă cu copiii care mor la naștere: Dumnezeu în marea Lui înțelepciune are grijă de toate ființele umane și nu este constrâns în deciziile Lui de prezența ori absența "apei magice".

Ce se întâmplă cu primul creștin nebotezat care deși a îndeplinit doar prima condiție a mântuirii, a primit confirmarea ei chiar din gura Mântuitorului:

"Și Iisus i-a zis Adevărat grăiesc ție astăzi vei fi cu Mine în rai" (Luca 23,43 am eliminat semnele de punctuație, acestea oricum nu există în textul original)

Dar ce se întâmplă cu copiii morți în timpul sarcinii? Aceștia nu sunt tot ființe umane? Cum rezolvă Biserica Ortodoxă această problemă? Atenție ce răspundeți, căci s-ar putea să dați argumente celor ce susțin avortul.

Last edited by osutafaraunu; 27.10.2011 at 07:54:15.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44