Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2011, 08:46:27
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu cred că v-ați dori la ora aceasta să analizăm și versetul 15... s-ar putea să mai descoperiți un motiv pentru care nu poți boteza un bebe de 8 zile. Ce ziceți, vă angajați într-o asemenea intreprindere, sau mai bine o lăsăm pe mâine?
Aștept interpretarea versetelor de la Marcu 16, 15-16:
15. Și le-a zis: Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura.
16. Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.

ps: eu l-am explicat...la fel a facut-o și Erethorn
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 09:14:04
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Aștept interpretarea versetelor de la Marcu 16, 15-16:
15. Și le-a zis: Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura.
16. Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.
Aici sunt prezentate două condiții cerute de la cei care primeau proclamația evanghelică - credința în Iisus și botezul. Cea dintâi este primirea lăuntrică a mântuirii atât de îndurător oferită de moartea înlocuitoare a Răscumpărătorului lumii; a doua este semnul extern al unei schimbări lăuntrice a vieții (vezi Romani 6,3-6).

Este demn de notat că, dacă cineva capătă condamnare, aceasta se datorează necredinței, deoarece realitatea lăuntrică depășește cu mult în importanță semnul exterior. Lipsa botezului ar fi pur și simplu un semn exterior al unei necredințe lăuntrice, necredință care, prin ea însăși, este suficientă pentru a împiedica pe cineva să ajungă la binecuvântările mântuirii.
Versetul 15 (așa cum am anticipat de azi noapte) mai aduce un element în sprijinul botezului făcut la maturitate (cel puțin la maturitatea înțelegerii spirituale, nu neapărat la vârsta maturității biologice) pe lângă credință și anume: acceptarea propovăduirii Evangheliei. Păi cum să propovăduiești unui bebeluș? E ca și cum ai propovădui la pereți!
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 09:24:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Aici sunt prezentate două condiții cerute de la cei care primeau proclamația evanghelică - credința în Iisus și botezul. Cea dintâi este primirea lăuntrică a mântuirii atât de îndurător oferită de moartea înlocuitoare a Răscumpărătorului lumii; a doua este semnul extern al unei schimbări lăuntrice a vieții (vezi Romani 6,3-6).

Este demn de notat că, dacă cineva capătă condamnare, aceasta se datorează necredinței, deoarece realitatea lăuntrică depășește cu mult în importanță semnul exterior. Lipsa botezului ar fi pur și simplu un semn exterior al unei necredințe lăuntrice, necredință care, prin ea însăși, este suficientă pentru a împiedica pe cineva să ajungă la binecuvântările mântuirii.
Versetul 15 (așa cum am anticipat de azi noapte) mai aduce un element în sprijinul botezului făcut la maturitate (cel puțin la maturitatea înțelegerii spirituale, nu neapărat la vârsta maturității biologice) pe lângă credință și anume: acceptarea propovăduirii Evangheliei. Păi cum să propovăduiești unui bebeluș? E ca și cum ai propovădui la pereți!
Ioan 3,5
"Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. "

Va putea un om care moare înainte de maturitate să intre în Împărăția Lui Dumnezeu? Da sau nu?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 09:43:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ioan 3,5
"Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. "

Va putea un om care moare înainte de maturitate să intre în Împărăția Lui Dumnezeu? Da sau nu?
Depinde de foarte multe elemente, însă înainte de toate de hotărârea lui Dumnezeu. El judecă drept și poate duce (la înviere) în Împărăția Sa pe un om nebotezat sau la fel de bine i-ar putea refuza intrarea acolo unui alt om botezat. Putem să-I cerem socoteală pentru asta?
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 09:52:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Depinde de foarte multe elemente, însă înainte de toate de hotărârea lui Dumnezeu. El judecă drept și poate duce (la înviere) în Împărăția Sa pe un om nebotezat sau la fel de bine i-ar putea refuza intrarea acolo unui alt om botezat. Putem să-I cerem socoteală pentru asta?
Pai atunci de ce sa mai respectam Biblia, daca oricum ne lasam la mila bunavointei Sale? De ce sa ne mai botezam, daca oricum El poate mantui indiferent daca esti sau nu botezat? Adventistii cred in predestinare, la fel ca si protestantii? sau cred la fel ca ortodocsii si catolicii in prestiinta Lui Dumnezeu, in planul sau rascumparator pentru toata lumea? (oamenii sunt predestinati-la modul general- spre mantuire, depinde doar de ei daca o pot atinge, caci mantuirea este lucrarea Lui Dumnezeu, dar si a noastra, nu sunt "pecetluiti" din nastere cu un destin pecabil sau unul salvator)

Last edited by ioanna; 28.10.2011 at 09:57:42.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 09:59:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Pai atunci de ce sa mai respectam Biblia, daca oricum ne lasam la mila bunavointei Sale? De ce sa ne mai botezam, daca oricum El poate mantui indiferent daca esti sau nu botezat?
Pentru că cine cunoaște porunca hristică și n-o îndeplinește, săvârșește păcat (Iacov 4,17)... deci nu prea va avea șanse să acceadă în Împărăția Cerurilor

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Adventistii cred in predestinare, la fel ca si protestantii?
Adventiștii nu cred în predestinare (decât în sensul că Dumnezeu ne-a "predestinat" spre mântuire și nu spre pierzare), doar în preștiința lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 10:14:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Ce spui matale acolo?!... Păi contești cuvîntul Lui Hristos care spune extrem de clar mai sus, ca să nu încapă dubii: "adevărat, adevărat zic ție". În predica vorbită, cînd vrei să subliniezi o idee, folosești repetiția, metodă practicată și de Hristos de-a lungul activității Sale de evanghelizare.

Deci?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 10:19:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ce spui matale acolo?!... Păi contești cuvîntul Lui Hristos care spune extrem de clar mai sus, ca să nu încapă dubii: "adevărat, adevărat zic ție". În predica vorbită, cînd vrei să subliniezi o idee, folosești repetiția, metodă practicată și de Hristos de-a lungul activității Sale de evanghelizare.

Deci?
Deci, dacă e să ne luăm după interpretarea matale fundamentalistă, înseamnă că toți ortodocșii botezați în pruncie sunt iremediabil sortiți Iadului! Căci niciun pruncușor nu poate să se nască din nou/de sus schimbându-și viața și având o experiență reală a metanoiei la vârsta lui fragedă.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 10:21:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Versetul 15 - Este un îndemn a Mântuitorului de propovădui Evanghelia întregii făpturi că nu a zis "la cei supuși propovăduiți", ci "la toată făptura", sau de se vor supune, sau de nu.
Este de la sine înțeles că propovăduind îi vor boteza doar pe cei care cred. Bineînțeles că nu poți propovădui unui bebeluș Evanghelia, dar atenție este vorba de propovăduirea Evangheliei și nu este strict legată de botezul în sine...dar vă întreb tatăl care s-a botezat nu a avut nici o răspudere față de copilașul sau? l-a lăsat nebotezat când tocmai avea loc o transformare a omului -tranziția de la omul vechi la cel nou? am demostrat cu citate din Biblie că s-au botezat și "el și ai lui toți", "el și toți ai lui", "tuturor celor din casa lui"...se vede clar că Apostolii au botezat și copiii, căci altfel s-ar fi menționat: "toată casa, afară de copii". Casele, pe vremea aceea, nu puteau să fie fără copii, căci copiii erau o binecuvântare a lui Dumnezeu. Acceptăm faptul că nu admiteți că în case nu erau copiii și ce vărstă aveau, dar asta deja nu mai ține de mine ci doar strict de dmv. e alegerea fiecăruia.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 10:24:37
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Nu cred că trebuie să ne substituim modului în care Dumnezeu rezolvă problemele acestui Univers. Avem noi alte griji... să ne ocupăm de ele. Știe El mult mai bine cum să procedeze și pe cine să mântuiască.
Ce am vrut sa subliniez ca nu poate parintele sa raspunda ptr pacatele copilului.Fiecare raspunde individual.La fel cum e nevoie de botezul copilului ptr a se mantui.

Last edited by lore86; 28.10.2011 at 10:36:31.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44