![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
15. Și le-a zis: Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura. 16. Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. ps: eu l-am explicat...la fel a facut-o și Erethorn |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este demn de notat că, dacă cineva capătă condamnare, aceasta se datorează necredinței, deoarece realitatea lăuntrică depășește cu mult în importanță semnul exterior. Lipsa botezului ar fi pur și simplu un semn exterior al unei necredințe lăuntrice, necredință care, prin ea însăși, este suficientă pentru a împiedica pe cineva să ajungă la binecuvântările mântuirii. Versetul 15 (așa cum am anticipat de azi noapte) mai aduce un element în sprijinul botezului făcut la maturitate (cel puțin la maturitatea înțelegerii spirituale, nu neapărat la vârsta maturității biologice) pe lângă credință și anume: acceptarea propovăduirii Evangheliei. Păi cum să propovăduiești unui bebeluș? E ca și cum ai propovădui la pereți! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. " Va putea un om care moare înainte de maturitate să intre în Împărăția Lui Dumnezeu? Da sau nu?
|
|||
|
|||
![]()
Depinde de foarte multe elemente, însă înainte de toate de hotărârea lui Dumnezeu. El judecă drept și poate duce (la înviere) în Împărăția Sa pe un om nebotezat sau la fel de bine i-ar putea refuza intrarea acolo unui alt om botezat. Putem să-I cerem socoteală pentru asta?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 28.10.2011 at 09:57:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adventiștii nu cred în predestinare (decât în sensul că Dumnezeu ne-a "predestinat" spre mântuire și nu spre pierzare), doar în preștiința lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este de la sine înțeles că propovăduind îi vor boteza doar pe cei care cred. Bineînțeles că nu poți propovădui unui bebeluș Evanghelia, dar atenție este vorba de propovăduirea Evangheliei și nu este strict legată de botezul în sine...dar vă întreb tatăl care s-a botezat nu a avut nici o răspudere față de copilașul sau? l-a lăsat nebotezat când tocmai avea loc o transformare a omului -tranziția de la omul vechi la cel nou? am demostrat cu citate din Biblie că s-au botezat și "el și ai lui toți", "el și toți ai lui", "tuturor celor din casa lui"...se vede clar că Apostolii au botezat și copiii, căci altfel s-ar fi menționat: "toată casa, afară de copii". Casele, pe vremea aceea, nu puteau să fie fără copii, căci copiii erau o binecuvântare a lui Dumnezeu. Acceptăm faptul că nu admiteți că în case nu erau copiii și ce vărstă aveau, dar asta deja nu mai ține de mine ci doar strict de dmv. e alegerea fiecăruia. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce am vrut sa subliniez ca nu poate parintele sa raspunda ptr pacatele copilului.Fiecare raspunde individual.La fel cum e nevoie de botezul copilului ptr a se mantui.
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 28.10.2011 at 10:36:31. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eu ortodoxa,el baptist | anamnaz | Alte Religii | 62 | 25.04.2016 22:56:31 |
Cultul penticostal | rafael12345 | Intrebari utilizatori | 46 | 23.01.2014 10:07:13 |
Toaca in cultul crestin | costel | Generalitati | 8 | 05.07.2012 17:01:05 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Muzica in cultul Bisericii | Alexandru | Muzica Bisericeasca | 14 | 28.02.2007 18:13:44 |
|