Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2011, 12:45:19
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
hmm ...oare numai comod? sau evit să interpretez versetele după cum mă taie capul? să ne facem înteleși...unde mai sunt atunci Sfinții Părinți?
Hai să ne facem și mai bine înțeleși: pentru mine prevalează Hristos și Cuvântul Său (Scriptura) înaintea sfinților părinți. Dacă aceștia conglăsuiesc cu Scriptura e OK, dacă nu...
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 13:04:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Hai să ne facem și mai bine înțeleși: pentru mine prevalează Hristos și Cuvântul Său (Scriptura) înaintea sfinților părinți. Dacă aceștia conglăsuiesc cu Scriptura e OK, dacă nu...

Sigur, ca da, iar pastorii adventistilor conglasuiesc cu Scriptura, iar Sfintii Parinti nu si asta doar pentru ca o spune adventistul.

Mai sa fie, oare cum de nu ne-am facut toti adventisti pana acum?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 13:07:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ca să ne educe (on topic), nu ca să ia decizii în locul nostru. Apropos, arătați-mi și mie unde ne-a lăsat Dumnezeu nașii.
Pai si eu te-as intreba, unde a lasat Dumnezeu simbolul ala cu biblie si cruce prin casele de adunare ale adventistilor?
A zis ca trebuie pus acel simbol pe perete?

Binenteles ca nu, a fost pus pentru ca romanul incepuse sa fuga de cei care fugeau de semnul crucii, asa poate poate mai pacalim niste ortodocsi ca suntem si noi crestinii.

Ca sa nu mai vorbim de alte traditii adventiste gen "ziua recunostintei" sau ceva de genul, probabil un fel de imitatie pentru pomenile ortodoxe in cazul in care vreun proaspat "convertit" le-ar duce dorul.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 13:09:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Și răspunsul logic vine prin aceleași versete. Nou-născutul este oferit Domnului prin binecuvântare, binecuvântare pe care El Însuși a practicat-o. Iar când va crește mai mărișor va putea să creadă, să ceară și să fie botezat. Căci nu putem vorbi în cazul unui nou-născut despre:

1. păcate săvârșite
2. "credința în lucrarea lui Dumnezeu" (dacă ați citit Col. 2,12)
3. "primirea" în inimă [minte] a lui Hristos, "credință în Numele Lui" (Ioan 1,12)
4. acceptare a legământului harului, ce presupune și învățare (Mat.28,19)
5. mărturie și deschidere a cugetului
Rupte din contextul general al Scripturii pot avea multe intelesuri.
Si in baza lor poti face N secte cu pretentii de "crestinism autentic".

Stai asa..ca sunt deja.

Apropo, stii ca sectarismul e pacat de moarte?
Asa ca degeaba no porky, no smooky, vivat sabathus...finalitatea tot aia e.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 14:31:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sigur, ca da, iar pastorii adventistilor conglasuiesc cu Scriptura, iar Sfintii Parinti nu si asta doar pentru ca o spune adventistul.
Și ei pot greși că doar sunt oameni. Ați uitat pe moment că noi nu facem recurs la pastori, ci la Scriptură.

Citat:
Mai sa fie, oare cum de nu ne-am facut toti adventisti pana acum?
Asta se vrea a fi un fel de întrebare retorică? Înlocuiți cuvântul "adventiști" cu "ortodocși" și poate găsiți răspunsul.

Citat:
Pai si eu te-as intreba, unde a lasat Dumnezeu simbolul ala cu biblie si cruce prin casele de adunare ale adventistilor?
A zis ca trebuie pus acel simbol pe perete?
Nu l-ai ajutat cu nimic pe ovidiu b., ba l-ai împotmolit mai rău... Nu toate adunările au pe ele simbolul acela, în schimb arată-mi un singur botez ortodox fără nași. Dar mai întâi răspunde la întrebarea inițială...

Citat:
Rupte din contextul general al Scripturii pot avea multe intelesuri.
Probabil. De asta cer totdeauna să fie privite în context.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 15:19:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Și ei pot greși că doar sunt oameni. Ați uitat pe moment că noi nu facem recurs la pastori, ci la Scriptură.
Nu, faceti recurs la pastori care va spun cum sa intelegeti Scriptura ca sa puteti fi membru al comunitatii adventiste si ca Ellen White a fost musai profet.

Iar daca unul nu e de acord cu vreo una din astea doua, afara cu el.

Citat:
Nu l-ai ajutat cu nimic pe ovidiu b., ba l-ai împotmolit mai rău... Nu toate adunările au pe ele simbolul acela, în schimb arată-mi un singur botez ortodox fără nași.
Pai nu toate, inclin sa cred ca doar cele ridicate in mijlocul comunitatilor de ortodocsi sau unde exista potential de a racola ortodocsi.

Dar asta arata ca NP nu tin musai sa nu iasa din cadrul Scripturii.

Citat:
Dar mai întâi răspunde la întrebarea inițială...
Fiind care?

Citat:
Probabil. De asta cer totdeauna să fie privite în context.
Pai si atunci de ce se plange contextul adventist de cel ortodox, si atunci cand e scos afara pe brinci din el tine musai sa revina chiar si de 77 ori cate 7?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 15:34:10
Banned

Implicit

Citat:
Nu, faceti recurs la pastori care va spun cum sa intelegeti Scriptura ca sa puteti fi membru al comunitatii adventiste si ca Ellen White a fost musai profet. Iar daca unul nu e de acord cu vreo una din astea doua, afara cu el.
Ai adus un exemplu, care pe lângă faptul că e fals, e și prost ales. Dacă cineva a fost atenționat de către pastor că n-o consideră profet, e tocmai o dovadă că acel cineva nu face recurs la autoritatea "superioară" a pastorului în cauză.

Citat:
Pai nu toate, inclin sa cred ca doar cele ridicate in mijlocul comunitatilor de ortodocsi sau unde exista potential de a racola ortodocsi.
Un asemenea "potențial" există peste tot. Sunt milioane de ortodocși care habar n-au de Scriptură și cineva trebuie să le-o prezinte. Dacă n-o face Biserica Ortodoxă, noi suntem dispuși s-o facem.

Citat:
Fiind care?
Unde scrie de nașii de botez în Scriptură?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 15:56:42
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Un asemenea "potențial" există peste tot. Sunt milioane de ortodocși care habar n-au de Scriptură și cineva trebuie să le-o prezinte. Dacă n-o face Biserica Ortodoxă, noi suntem dispuși s-o facem.
Fără îndoiala, la ziua judecății nu vom fi întrebați ce-am citit, ci ce-am făcut, nici dacă am vorbit cu dibăcie, ci dacă am trăit cum se cuvine. Meritul omului în fața lui Dumnezeu nu stă în ceea ce știe ci în ceea ce face.

Trebuie avut încă un aspect în calcul - cu cât vom cunoaște mai mult și mai bine, cu atât vom fi judecați mai aspru, de nu vom trăi cu sfințenie. Dorința de a ști a pierdut pe omul dintâi, el căuta cunoașterea, care hrănește trufia, și a găsit moartea.

Last edited by ovidiu b.; 02.11.2011 at 15:58:47.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 15:58:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Fără îndoiala, la ziua judecății nu vom fi întrebați ce-am citit, ci ce-am făcut, nici dacă am vorbit cu dibăcie, ci dacă am trăit cum se cuvine. Meritul omului în fața lui Dumnezeu nu stă în ceea ce știe ci în ceea ce face.

Trebuie avut încă un aspect în calcul - cu cât vom cunoaște mai mult și mai bine, cu atât vom fi judecați mai aspru, de nu vom trăi cu sfințenie.
Corect....
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 13:40:14
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Daca copiii nebotezati nu pot ajunge in imparatia cerurilor din cauza parintilor care nu i-au botezat, atunci de ce nu i-a pedepsit cu moartea Dumnezeu si pe copiii evreilor care nu L-au ascultat si au cartit in pustie in drumul lor spre tara fagaduintei ?

Last edited by NeInocentiu; 04.11.2011 at 13:42:56.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44