Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2011, 18:30:50
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Domnul Isus a făcut, face și va face enorm de mult ca să vă mântuiți. El S-a jertfit pe Golgota, iar acum, până la al doilea Său Advențiu, stă în fața Sfintei Sfintelor ca Mare Preot și mijlocește pentru noi.
Domnul Iisus Hristos nu "a facut, face si va face enorm de mult". Are tenta de blasfemie afirmatia dvs. Adevarul este ca Domnul Iisus Hristos a facut, face si va face totul pentru mantuirea mea. Ce-mi ramane mie este doar o simpla alegere de a accepta, prin credinta, darul Sau. "Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe Singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara si sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16).

Rolul slujbasilor este acela de a invata pe oameni despre Hristos (asa cum au facut Sfintii Apostoli), nu sa-si atribuie vre-un rol in planul de mantuire.

P.S. Mai vreau sa adaug ceva ce ati omis, din lucrarea Mantuitorului: se va intoarce, va invia mortii si ii va lua cu EL pe cei credinciosi, pentru a mosteni viata vesnica. Asa a fagaduit Domnul Iisus Hristos.

Citat:
Dar, toate acestea, fac ca mântuirea dv să fie POSIBILĂ, iar nu GARANTATĂ. Mai departe, trebuie să faceți și dv ceva: să duceți o viață plăcută Lui și să folosiți mijloacele pe care El vi le-a pus la dispoziție ca să vă mântuiți.
Eu mai trebuie doar sa aleg, prin credinta. Daca credinta mea este adevarata voi avea dragoste de Dumnezeu si dragoste fata de semeni. Daca voi avea dragoste fata de Dumnezeu si dragoste de semeni voi duce si o viata placuta Lui Dumnezeu. Si asa mai departe. Totul pleaca de la o alegere a mea, de a primi, prin credinta, ceea ce Dumnezeu mi-a oferit in dar, in mod nemeritat.

Citat:
Aceste mijloace supranaturale sunt, totodată vizibile și tainice. Dintre ele, mai importante sunt: Sfânta Biserică întemeiată de El
Referitor la Sfanta Biserica intemeiata de El: cum se numeste aceasta biserica? Intreb asta deoarece eu stiu ca Sfintii Apostoli aveau mentalitate de adventisti. Se vede asta din epistolele lor.

Citat:
Aici nu este o problemă de tip "sau-sau". Trebuie să-l ascultați pe Sf Ap Pavel ȘI să apelați la serviciile indispensabile mântuirii ale urmașilor săi în viață astăzi.
Nu exista nici un SI, in invataturile Sfantului Apostol Pavel. Nici ca adaugire nici ca accesoriu de interpretare. Sfantul Apostol ne spune clar si sec: "nu am voit sa stiu intre voi altceva decat pe Hristos si EL rastignit". Tradus: exclus altceva in afara de Hristos si EL rastignit. Fara nici un "si".

Citat:
Fără aceasta, veți rătăci, neștiind ce a vrut Sf Pavel să spună, neștiind nici cum să aplicați învățătura lui la împrejurările istorice cu totul schimbate de azi.
Sansa de ratacire este mai mare daca-ti pui increderea in oameni. Este plina lumea de calauze oarbe. Si "cand un orb calauzeste pe alt orb, vor cadea amandoi in groapa". (Matei 15:14). Prefer o calauza sigura: Sfanta Scriptura.

Ca o curiozitate, referitor la aplicarea invataturilor Sfintilor Apostoli in imprejurarile istorice de azi, va rog sa-mi dati exemplu de invatatura pe care nu as sti cum sa o aplic. Ma refer la invataturi privind persoana mea. Eu cred ca invataturile Sfintilor Apostoli sunt cat se poate de actuale, fara a fi nevoie de adaptari la imprejurarile istorice (cu foarte putine exceptii).

Last edited by grasu77; 09.11.2011 at 18:34:15.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Iisus Hristos in contemporaneitate Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 20:12:58
Exista Iisus Hristos? iustin10 Generalitati 104 28.09.2010 15:45:28
Cum a devenit Iisus un Hristos ionela7 Vrajitoria 19 21.09.2010 13:08:18
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22