Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2011, 12:26:29
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Papa a fost primul care s-a declarat infailibil in interpretarea scripturii. Apoi voi fii lui. E si normal ca studierea unei carti sa aduca la idei diferite.
Adevarul se gaseste in biserica in comunitate si nu la modul persoanal. Duhul Sfant calauzeste biserica. Inaintea bisericii a fost Cuvantul dar inaintea Nt a fost biserica! Iar famenul(?) a avut nevoie de calauzire deoarece el citea si nu intelegea prea multe.Apoi de ce ar mai fi pus pastori in biserica apostolii sa pastoreasca turma daca turma se putea pastorii dupa scripturi si singura?
Cat despre excluderi si biserica ortodoxa o face dar e mai greu azi sa dovedesti despre un om ceva. Voi aveti putini oameni in subordine si puteti sa-i verificati mai bine dar si la voi au ajuns problemele legate de morala enoriasilor. Apoi ortodoxul care nu s-a dus 3 saptamani la slujba de Duminica se exclude singur dupa invatatura noastra!

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 12:30:56.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 12:35:13
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Papa a fost primul care s-a declarat infailibil in interpretarea scripturii. Apoi voi fii lui. E si normal ca studierea unei carti sa aduca la idei diferite.
Adevarul se gaseste in biserica in comunitate si nu la modul persoanal. Duhul Sfant calauzeste biserica. Inaintea bisericii a fost Cuvantul dar inaintea Nt a fost biserica! Iar famenul(?) a avut nevoie de calauzire deoarece el citea si nu intelegea prea multe.Apoi de ce ar mai fi pus pastori in biserica apostolii sa pastoreasca turma daca turma se putea pastorii dupa scripturi si singura?
Cat despre excluderi si biserica ortodoxa o face dar e mai greu azi sa dovedesti despre un om ceva. Voi aveti putini oameni in subordine si puteti sa-i verificati mai bine dar si la voi au ajuns problemele legate de morala enoriasilor. Apoi ortodoxul care nu s-a dus 3 saptamani la slujba de Duminica se exclude singur dupa invatatura noastra!
Îți mulțumim că ne mai descrețești frunțile! Am subliniat doar două idei deosebit de nostime... sper că n-ai vorbit serios....
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 12:40:56
Senior Member

Implicit

Despre faptul ca Papa nu poate gresi in interpretarea scripturii nu are rost sa comentez. Daca tu insa recunosti ca te poti insela inseamna ca nu esti sigur de cea ce esti sau de cea ce susti! Din punct de vedere istoric bisericile protestante si neoprotestante provin din biserica romano catolica direct sau indirect.
Da e adevarat ca daca un om ortodox lipseste nemotivat de la 3 slujbe el este in afara biserici din punctul de vedere al canoanelor ortodoxe. Acest pacat este insa iertat prin spovedanie!
Aceasta idee despre infailibilitate se gaseste peste tot in bisericile protestante. Iata aici o comparatie : avem aici o femeie papă infailibilă, sprijinită in această poziție de biserica ei. Pretind că ea are exact aceleași prerogative pe care le pretinde biserica romano-catolică pentru papă; cu alte cuvinte, ea este singurul interpret infailibil al Bibliei. Nici un papă n-a pretins mai mult de att. La fel pretind și mormonii referitor la Joseph Smith și adepții Științei Creștine la doamna Eddy.
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/can3.htm
Mai citim si alte lucrrui interesante aici:Să citim acum afirmația doamnei White referitoare la scrierile ei. Definindu-și poziția, ea spune:

"in vremurile străvechi Dumnezeu vorbea prin gura profeților și a apostolilor. Azi, el le vorbește prin Mărturiile Duhului Său. " (Mărturii, Vol. IV., p. 148; Vol. V., p. 661).

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 12:51:53.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 12:44:02
Banned

Implicit

Citat:
Despre faptul ca Papa nu poate gresi in interpretarea scripturii nu are rost sa comentez. Daca tu insa recunosti ca te poti insela inseamna ca nu esti sigur de cea ce esti sau de cea ce susti! Din punct de vedere istoric bisericile protestante si neoprotestante provin din biserica romano catolica direct sau indirect.
Da e adevarat ca daca un om ortodox lipseste nemotivat de la 3 slujbe el este in afara biserici din punctul de vedere al canoanelor ortodoxe. Acest pacat este insa iertat prin spovedanie!
Observ că ai spus-o serios... voi posta prima idee la citatul zilei
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 12:53:17
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Reveniti asupra ceea ce am zis. Si, ca sa vedeti daca sunt sanse sa am dreptate, deschideti unul din "teste"(cu un clik). Incercati pe cel de la grupa 2 (pentru copii din clasele 7 si 8). Puteti sa listati cele 48 de intrebari si sa mergeti cu ele la cativa preoti. Apoi sa-mi spuneti cati au raspuns corect la mai mult de 40 de intrebari.
Nu-mi doresc sa raspund la un astfel de test. Referitor la centrare pe studiul biblic si nu pe trairea in Isus Cristos:
"La ce ti-ar folosi sa dezbati de-a fir-a-par nepatrunsele taine ale Sfintei Treimi, daca, lipsit in sufletul tau de virtutea smereniei, ai displace Sfintei Treimi? Intr-adevar, nu vorbele dibace si iscusite sint cele care fac omul sfint si drept in ochii lui Dumnezeu, ci viata cea de toate zilele traita in virtute."

"Dorinta de a cunoaste e fireasca la tot omul. Dar la ce-ar folosi stiinta de carte fara frica lui Dumnezeu? Fara indoiala, mai cistigat e taranul slujind Lui Dumnezeu cu smerenie, decit filosoful semet care, lasindu-si propriul suflet in paragina, se incumeta sa iscodeasca mersul stelelor."
Thomas Kempis-Imitatiunea Lui Cristos
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 12:57:32
Senior Member

Implicit

Nu stiam ca un crestin poate fi zeflemitor si nu inteleg ce e de ras. Oare biserica adventa ce invata despre aceasta dogma a infailibilitati papale? Eu ma opresc aici mai ales ca se vede ca nu aveti n raspunsuri. E pierdere de vreme.
Concret studierea bibliei facuta de oameni neduhovnicesti adica din afara bisericii a adus la mii de biserici chiar luand si biserica adventa ea are astazi n ramuri.

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 13:02:08.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 13:03:17
Banned

Implicit

Citat:
Nu stiam ca un crestin poate fi zeflemitor si nu inteleg ce e de ras. Oare biserica adventa ce invata despre aceasta dogma a infailibilitati papale?
Învață că această dogmă este greșită. Tocmai de aceea găsesc comică senina ta afirmație că noi [adventiștii] am fi copii ai papei!
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 13:07:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Învață că această dogmă este greșită. Tocmai de aceea găsesc comică senina ta afirmație că noi [adventiștii] am fi copii ai papei!
O gasesti comica dar aceasta idee ti-am aratat ca o spun si alti protestanti despre voi nemaivorbind de ortodocsi! Dovada http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/can3.htm
Tu razi cand cineva iti spune ca ai un pai in ochi asta dupa ce tu i-ai zis acelui om la fel (ca are un pai in ochi)
Tu imi spui studiaza biblia si vei deveni nu stiu cum. Dar eu daca studiez biblia de capul meu deja ignor pe ceilalti invatati si invatatori si ma fac mai presus decat ceilalti. Dar Nt arata ca atunci cand crestinii luau o hotarare o luau in adunari si o faceau cerand Duhul Sfant sa-i lumineze.Caci s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua sa nu mai punem peste voi nicio alta greutate decat ceea ce trebuie, (Fapt.15:28)

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 13:12:14.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 13:07:43
Banned

Implicit notă la editare

Citat:
biserica adventa ea are astazi n ramuri.
Dacă Biserica Adventă are n ramuri, Biserica Ortodoxă are (n+1)2
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 13:10:35
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Referitor la centrare pe studiul biblic si nu pe trairea in Isus Cristos:
Noi am accentuat, in mod repetat, importanta invatarii si trairii in viata de zi cu zi a ceea ce invatam. Cu cine discutati cand spuneti "nu pe trairea in Iisus Hristos"? Cine a enuntat ideea aceasta?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Iisus Hristos in contemporaneitate Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 20:12:58
Exista Iisus Hristos? iustin10 Generalitati 104 28.09.2010 15:45:28
Cum a devenit Iisus un Hristos ionela7 Vrajitoria 19 21.09.2010 13:08:18
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22