Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.11.2011, 17:13:18
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Va invidiez! Eu fara carne nu pot... Am mai notat in acest topic parca,e cea mai importanta sursa de proteine.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2011, 17:30:35
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Va invidiez! Eu fara carne nu pot... Am mai notat in acest topic parca,e cea mai importanta sursa de proteine.
nici macar pe perioada postului?

Iata surse de proteine, considerate inlocuitori ai carnii datorita aportului de proteine vegetale de o calitate deosebita cum ar fii soia, nautul sau lintea. Se stie ca boabele de soia au cel mai ridicat potential nutritiv vegetal continand de doua ori mai multe proteine decat carnea de vaca. Una dintre prejudecatile puternice ale consumatorilor de carne este faptul ca, continutul proteinei rezultata din carne nu poate fi substituit cu cel vegetal, intrucat aceasta nu contine toti aminoacizii esentiali, indispensabili vietii. Orice nutritionist poate confirma insa ca soia contine absolut toti aminoacizii esentiali si in plus nu provoaca formarea acidului uric care se produce la consumarea carnii (in special carnii de porc), iar in ceea ce priveste mineralele soia contine de doua ori cantitatea continuta in legume, de trei ori mai multe decat pastele fainoase si de cinci ori mai multe decat carnea si ouale.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2011, 17:45:21
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Stai linistit,e buna si soia,dar poti tu sa mananci numai asa ceva?? O dai in alte alea... Nu incerca sa ma convingi de aceste lucruri,am facut si eu 10 ani de sport,pot spune ca am idee despre nutritie cat de cat. Utilizatorii mai vechi ma stiu. Ca sunteti impotriva carnii va mai inteleg,dar cu ouale ce aveti?
Reply With Quote
Vechi 17.11.2011, 21:37:07
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit Bine ai revenit Raoul!

Eu nu-mi imaginez munca asiduua sau sport de competitie fara proteine!
Daca se va reusi si asta atunci va fi bine...
Tocmai de aceia postul si meditatia/rugaciunea merg mana in mana, iar in zilele in care vreau sa tin post negru,in mare parte trebuie sa dorm sau sa nu fac nimic,nu pot sa depun cine stie ce energie intr-o activitate pt ca nu am energie;nivelul de zahar in sange coboara f mult incat simt ca lesin.
Bineinteles,aceste particularitati sunt personale, sunt altii care nu se confrunta cu aceste senzatii si atunci tin post negru foarte usor.

Daca postul s-ar referi numai la carne,ar fi prea usor...Carnea nu inseamna prea mult pt mine.
In post,ma confrunt cu alte adictii alimentare:branza,oua,fructe de mare,frisca,iaurt,unt sau maioneza.Nu ca as consuma din acestea zilnic,dar in post parca tocmai astea imi lipsesc!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2011, 10:33:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Tocmai de aceia postul si meditatia/rugaciunea merg mana in mana, iar in zilele in care vreau sa tin post negru,in mare parte trebuie sa dorm sau sa nu fac nimic,nu pot sa depun cine stie ce energie intr-o activitate pt ca nu am energie;nivelul de zahar in sange coboara f mult incat simt ca lesin.
Bineinteles,aceste particularitati sunt personale, sunt altii care nu se confrunta cu aceste senzatii si atunci tin post negru foarte usor.

Daca postul s-ar referi numai la carne,ar fi prea usor...Carnea nu inseamna prea mult pt mine.
In post,ma confrunt cu alte adictii alimentare:branza,oua,fructe de mare,frisca,iaurt,unt sau maioneza.Nu ca as consuma din acestea zilnic,dar in post parca tocmai astea imi lipsesc!!
Postul este cel mai bun medicament pentru aproape orice boala. Cand suntem bolnavi ...foamea rezolva de cele mai multe ori boala, ajuta organismul sa-si revina. Senzatiile de lesin din timpul postului negru sunt semne ale slabiciunii corpului dmv. Iar ceea ce va lipseste (branza,oua,fructe de mare,frisca,iaurt,unt sau maioneza) sunt ceea ce au slabit corpul dumneavoastra, desi ele dau senzatia de satietate sau de gust placut, asta nu inseamna ca ne sunt si folositoare. Toate cele precizate mai sus (branza,oua,fructe de mare,frisca,iaurt,unt sau maioneza) sunt depozite mari de colesterol si inamici ai ficatului. Ficatul slabind apar dezechilibre si boli date de excesul de colesterol.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2011, 10:35:51
ovidiu b.
Guest

Implicit Părintele Dumitru Stăniloaie ne vorbește despre post

- Vă rugăm să vorbiți despre efectele postului asupra trupului și sufletului!
- Sfântul Antonie cel Mare s-a hrănit numai cu pâine și cu apă și a trăit 105 ani. Sunt aici și chestiuni de cunoaștere biologică a omului, a trupului. În general, postul trebuie să fie și o manifestare de forță spirituală și poate să fie și o cruțare a organismului de la prea mari eforturi de dizolvare și asimilare a hranei.

- Hrana acționează prin corp și asupra sufletului?
- E foarte greu de despărțit între ele; trupul fără suflet nu este trup și sufletul nu se poate manifesta cu totul fără trup, așa le-a făcut Dumnezeu, foarte unite. Deci, hrana acționează nu numai asupra trupului, ci și asupra sufletului. Postul îl face pe om să se rețină de la pofte; trupul antrenează niște pofte și nu-i bine să ai un trup prea împovărat. Asta îți îngreunează inima, circulația sângelui; trebuie să ținem seama și de rezultatele studiilor medicale.

- Putem considera postul ca echilibrare a greșelilor trecutului?
- Putem considera postul și ca un mijloc de pocăință pentru greșelile trecute. Am căutat să trăim prea bine altădată și am păcătuit...să căutăm să nu mai facem așa și să-l considerăm și ca un fel de pocăință(căință, suferință, greutate, oarecare pătimire, în sensul bun), pentru cele rele din trecut.

- Mântuitorul spune că unele boli pot fi tratate numai prin post și rugăciune!
- Trebuie făcute niște eforturi deosebite pentru întărirea puterilor sufletului asupra trupului și poate că sunt oameni sfinți care postesc foarte mult și se întăresc foarte tare și de aceea au și o putere mai mare asupra altora, asupra celor bolnavi.

- Cum apreciați postul total, să se bea numai apă, sau nici apă, de exemplu miercurea și vinerea?
- Biserica n-o recomandă ca lucru general. Cine poate face mai mult, e bine să facă mai mult. O tradiție a Bisericii, și anume Liturghia darurilor înainte sfințite, se făcea miercuri și vineri după masă, ca vecernie, deci înseamnă că oamenii care se împărtășeau atunci nu mâncau până seara. E bine să se țină post cât mai mult miercurea și vinerea; cine poate. Rugăciunea împreunată cu postul e mai puternică, e mai concentrată; foarte mult ajută postul la rugăciune!

Sursa: Căbaș, George, "Pagini de pateric românesc"
Reply With Quote
Vechi 18.11.2011, 17:21:58
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Fructele de mare se pot consuma in post, fara nici o restrictie.
In rest avem peste, naut, linte, alune, munci, curmale, fistic etc. Sunt asa hranitoare si gustoase! Ca sa nu mai zic de mancarea gatita din cartodi, ciuperci, varza!
Vechi 18.11.2011, 17:59:23
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
In rest avem peste, naut, linte, alune, munci, curmale, fistic etc. Sunt asa hranitoare si gustoase! Ca sa nu mai zic de mancarea gatita din cartodi, ciuperci, varza!
Da,fructe de mare?Chiar n-am stiut...dar ele nu sunt tot carne?Adica,ma gandesc ca daca n-ai voie peste decat cand e dezlegare,de ce ar fi ok sa mananci alte vietuitoare marine in restul postului....
La restul subscriu si mie imi plac mult!
Vechi 18.11.2011, 19:31:02
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul

Naut si linte...nici nu stiu cum arata si cum se gateste!
Cumva din naut se prepara hummus?
Din pacate,stomacul meu are slaba toleranta fata de fasole boabe sau linte(am mancat ciorba de linte intr-un restaurant si am avut dureri).
Am observat ca am dureri si dupa avocado!Probabil au fost stropite sau tratate.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2011, 20:19:48
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Eu ma simt excelent fara a consuma produse de origine animala (carne, lapte, branza, oua), am mai multa energie, rezist muuult mai mult stresului si conditiilor de munca cu program prelungit.
Ce serviciu ai? Lucrezi in constructii?

Citat:
Sa stii ca am facut sala o perioada de 2 ani si nu am simtit nici diferenta fata de colegii care aveau o alimentatie bazata pe proteina animala. Ridicam in rand cu ei fara sa se observe ca eu mananc doar "ierburi" asa spun eu naturismului.
Si aveai si acelasi volum de masa ca ceilalti,nu? Depinde si ce intelegi tu prin "colegii" de sala.

Citat:
Un ou contine in functie de felul sau peste 220 mg colesterol. Ficatul poate procesa zilnic 200 mg. Ce se intampla atunci cand primeste 220? simplu!
Si la fel de simplu: colesterolul se gaseste in galbenus. Macar atata lucru trebuia sa stii in 2 ani de sala,ca galbenusul SE ARUNCA (sau cum spuneai tu,maxim unul pe zi) si se mananca doar albusul (de preferat crud - sper sa nu ma iei cu salmonela ).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
alimentatie bio myself00 Generalitati 20 01.10.2012 10:24:46
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 18:14:43
Septuaginta este cea corecta Ioana-Andreea Secte si culte 14 18.02.2011 04:45:08
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 17:26:07
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei bogdan268 Despre Biserica Ortodoxa in general 133 30.06.2009 03:40:42