Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2011, 22:04:07
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
In Evanghelia dupa Ioan se spune asa: ,,Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică."(Ioan 3:16).Teoretic,conform celor scrise aici,orice om,fara nici o diferenta,daca crede in Hristos va avea viata vesnica.O posibilitate,prin fortele tale, generala nu?

Cu toate acestea Hristos spune:,,Nimeni nu poate să vină la Mine, dacă nu-l va trage Tatăl, Care M-a trimis, și Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:44).Aici situatia se schimba,nu se spune nimic de o actiune umana,de o cooperare,ci de conditia divina a chemarii,singulara in actiunea ei.Nu te chema,nu vii.Este foarte simplu.O chemare particulara nu?

Cum impacati acest ,,oricine" cu ,,nimeni"? Cum interpretati termenul ,,a trage"?
Slavă Domnului, pentru că a îngăduit în Sfânta Scriptură suficiente incoerențe ca să nu ne facem din ea un idol, sau să o confundăm cu un ”prospect” al Împărăției Cerurilor. În casa Tatălui sunt multe lăcașuri și tot atâtea căi de a ajunge acolo. Izolat de context, acel nimeni apare cu un înțeles exclusivist. Însă în versetul următor apare din nou oricine, astfel că acel nimeni se relativizează: ”Scris este în prooroci: "Și vor fi toți învățați de Dumnezeu". Deci oricine a auzit și a învățat de la Tatăl la Mine vine” (Ioan 6:45). După o mărturie hristologică importantă din versetul 46, relația se interpersonalizează: ”Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică.” (Ioan 6:47). Și totul culminează cu vestirea comuniunii euharistice din versetele următoare!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Voia mea sau a Domnului? drexler_justin Reguli generale de utilizare a forumului 25 31.03.2014 00:34:32
Cum aflu care este voia lui Dumnezeu in viata mea? Marcel_Ionut Generalitati 21 20.09.2012 01:23:18
Faca-se voia Ta sau voia mea? caliyo Generalitati 22 25.06.2012 17:54:32
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? skicolour Intrebari utilizatori 13 18.01.2011 14:12:28
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39