Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2011, 16:09:46
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din pacate ne prezinti un caz tragic, pe langa liberate acel om si-a pierdut si sufletul, cazand in apostazie.
Ce este tragic, Cataline? Faptul ca acel om, cu 4 condamnari (insumand 18 ani), sufera o transformare extraordinara. Cine crezi ca l-a transformat intr-un om plin de dragoste pentru Dumnezeu (pentru ca a aflat ca este iertat, prin jertfa lui Hristos)? Sau, cine il mana sa aiba ca scop al vietii sale, ajutorarea semenilor in nevoi, fara vre-un alt interes?

Lasa deoparte prejudecata asta cu apartenenta religioasa. Important este ca omul sa se lase schimbat de Dumnezeu.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din pacate stim ca neoprotestantii sau alti eterodocsi fac fapte bune de acest gen si cu un alt scop, incercarea de a converti.
Subiect off-topic:
Dar, despre fapte facute dezinteresat, doar pentru a ajuta oamenii in nevoi, nu ai auzit? Esti din Brasov, ca si mine. Te invit sa mergem impreuna la un numar de 12 persoane aflate in nevoi, din Brasov. Impreuna cu un frate de credinta (ajutati financiar si de alti frati), facem acest lucru, in fiecare luna de cca 2 ani de zile (si vom continua cat va fi nevoie). Nici una din persoane nu s-a "convertit" si nici nu cred ca se va converti (cele mai multe nici nu stiu ca suntem adventisti - nici dupa 2 ani de zile - cand a fost cazul, le-am vorbit despre Hristos nu despre biserica adventista). Cu 2 din ele, mai suspicioase, am si avut discutii in care le-am spus ca indiferent de atitudinea lor, noi tot le vom ajuta, pentru simplu fapt ca au nevoie de ajutor. Punct.

Am avut si experiente cu 2 puscariasi, care au dormit cu mine, in garsoniera pe care o inchiriasem. Mi-a fost mila de ei ca au fost eliberati iarna si nu aveau unde sta(ii cunosteam din vizitele regulate, facute in mod organizat, la penitenciar). Rezultatul? Convertire? Nu. Mi-au disparut obiecte din casa si au disparut si ei. Crezi ca nu am continuat sa lucrez cu puscariasi?

Ti-am spus toate astea, nu ca sa ma laud (si asa nu ma cunoaste nimeni - sunt doar un forumist) ci ca sa lasi prejudecatile aste cu "facerea de bine ca o tactica de convertire". Valabil si pentru altii care au astfel de prejudecati.

Last edited by grasu77; 03.12.2011 at 16:17:32.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am fost la o adunare a NP elenavioletacocos Secte si culte 91 22.11.2010 14:53:02
Unde a fost raiul? partenie Din Vechiul Testament 19 27.10.2009 15:07:20
Radio Logos Craiova a fost inchis partenie Stiri, actualitati, anunturi 3 30.09.2008 18:54:38
DE CE A FOST HAM BLESTEMAT Laurentiu Generalitati 8 18.08.2007 13:03:42