Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2011, 07:28:17
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Exact! Cum sa credem asa ceva? Si scopul, ati uitat scopul: care ar fi scopul unei atare minciuni mostruoase? Presupunand ca ar fi asa.

pe TRO o O lul
!

Îți amintești cum motorul electric a murit în fază de proiect acum muuuuult timp în urmă. De ce oare?!

Petrolul implică bani și putere și mai implică poluare globală. Na că am folosit cuvîntul interzis...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 05.12.2011, 07:37:10
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Eu nu stiu de unde iti iei tu informatiile, dar ignore esentialul: REPETAREA EXPERIMENTELOR BEDFORD INDICA PAMANT CURB!

Experimentele Bedford au fost prima data replicate de Alfred Russel Wallace (naturalist, geograf, explorator etc etc etc, deci nu un oarecine), care a raspuns unui pariu propus de un adept al pamantului plat. Evident, experimentul a demonstrat pamant rotund, iar adeptul pamantului plat a fost furios, l-a tarat pe A.R.Wallace in tribunale etc.. Dar pamantul este rotund, nu ai ce-i face.
Am mai dat in alta postare exemplul Oldham Yule, care a avut loc tot pe Bedford si a demostrat curbura apei.

Si mai sunt altele facute pe alte rauri, demonstrand ca pamantul este rotund.
Am ajuns unde am vrut să ajung. Două echipe de cercetători fac experimente și nu ajung la aceeași concluzie. A doua echipă invocă mirajul ca explicație științifică. Nu-i de mirare că primii se revoltă și cer dreptate, din moment ce ăilalți bat cîmpii. Morala: fiecare crede ce vrea, are de ales între două variante; mă refer la cei care citesc în presa vremii, în publicații științifice sau acum pe wikipedia.

Citat:
Acum, din cauza faptului ca apa raului este rece si straturi de aer deasupra au densitati diferite (influenta apei reci etc) se pot produce miraje. Un cazuri faimoase de miraj (nu mai plictisesc cu exemple, vezi netul) au dus la teoria ca pamantul este de fapt concav , nu glumesc. Exista si teoria ca traim intr-o sfera cu constelatiile in centru (foarte elaborate, mai bine inchegate si mai elegante decat teoria pamantului plat. Eu nu inteleg de ce te-ai oprit la asta, cand altele sunt mai.. Poetice, sa zicem).
Poți deschide tu un fir separat pe tema asta, nu te împiedică nimeni.

Vechi 05.12.2011, 08:06:12
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
M-ai mancat cu atati de "poate" in toate raspunsurile tale! Adica tu vrei sa zici ca masuratorile care exista intre diferite puncte pe Terra sunt eronate? Ca evident,daca pamantul e plat ai o distanta mai mica sau mai mare,right? Nu poate sa fie aceeasi. Deci sa minta instrumentele de masura??b
Oamenii mint, instrumentele greșesc doar. Voi reveni cu detalii.

Cu acești "poate" vreau să demostrez posibilitatea că s-ar putea să locuim pe un PP. Cînd cineva îmi va arăta clar că probabilitatea p(PP) = 0, atunci discuția se va încheia cu victoria Pămîntului sferic (PS).

Vechi 05.12.2011, 08:30:11
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul

pe TRO o O lul
!

Îți amintești cum motorul electric a murit în fază de proiect acum muuuuult timp în urmă. De ce oare?!

Petrolul implică bani și putere și mai implică poluare globală. Na că am folosit cuvîntul interzis...
Legatura logica, cauzala dintre un PP/PS si petrol?...
Vechi 05.12.2011, 08:37:07
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Acum, din cauza faptului ca apa raului este rece si straturi de aer deasupra au densitati diferite (influenta apei reci etc) se pot produce miraje.
Experimentele:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=109

De exemplu în experimentul al doilea, au fost instalate cîteva steaguri de 5 picioare înălțime și s-a arătat că sînt la fel de înalte pe toată distanța.

http://www.sacred-texts.com/earth/za/za07.htm

La ce înălțime deaspura apei se manifestă acel miraj, la 5 picioare?! Și în ce fel se manifestă dacă omul se uită la partea de sus a steagurilor, care nu are de-a face cu apa sau cu refracția apei?

Vechi 05.12.2011, 09:15:51
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Legatura logica, cauzala dintre un PP/PS si petrol?...
Dumitru vorbea [și] despre surse de energie și am crezut că la asta te-ai referit.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=160

De ce vor să credem în PS cînd de fapt este PP? Nu știu. Poate că în modelul PS Universul se poate explica mai simplu excluzîndu-L pe Creator din schemă.

Vechi 05.12.2011, 10:28:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:

pe TRO o O lul
!

Nu a murit, chiar se produc masini electrice dar pretul este exorbitant.
De ce? Din cauza acumulatorilor, au sute de kg (adio portbagaj) pentru o autonomie cat de cat decenta si costa mai mult decat masina propriuzisa.
Si nici n-au o durata de viata prea mare, parca vreo 3 ani.

Tragedia este ca singura tehnologie de acumulatori care are raportul necesar de eficienta si densitate e cea bazata pe litiu.
Iar rezervele de litiu sunt extrem de limitate si exploatarea lor abia asigura necesarul actual, ce sa mai vorbim de o comutare pe scara larga de la petrol la litiu.

Desigur, daca rezervele de petrol se vor diminua atat de mult si pretul va creste pe masura, vrand nevrand se va gasi o alternativa chiar daca scumpa, va fi mai buna decat nimic.
Hidrogenul e o posibila solutie dar obtinerea lui se face in principiu pe baza de curent electric care este destul de scump + stocarea ridica probleme de fiabilitate si siguranta.
Deocamdata din pacate petrolul are eficienta economica maxima.

Deci pana se rezolva problemele astea sau apar noi tehnologii sau se scumpeste petrolul fff. mult,..masina pe curent la scara larga - ioc.
Dar tu daca ai vreo 50k - 100k $ poti sa-ti cumperi si maine una, eventual un hibrid.

Last edited by AlinB; 05.12.2011 at 10:32:42.
Vechi 05.12.2011, 10:32:05
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Pentru Raoul și nu numai

Citat:
Oamenii mint, instrumentele greșesc doar. Voi reveni cu detalii.

Cu acești "poate" vreau să demostrez posibilitatea că s-ar putea să locuim pe un PP. Cînd cineva îmi va arăta clar că probabilitatea p(PP) = 0, atunci discuția se va încheia cu victoria Pămîntului sferic (PS).
http://www.freewebs.com/flatearthlog...dredproofs.htm

CTRL&F , caută distance, apoi folosește F3 și vei găsi destule puncte în care se discută problema distanței în modelul PS

Vechi 05.12.2011, 10:41:20
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu a murit, chiar se produc masini electrice dar pretul este exorbitant.
De ce? Din cauza acumulatorilor, au sute de kg (adio portbagaj) pentru o autonomie cat de cat decenta si costa mai mult decat masina propriuzisa.
Si nici n-au o durata de viata prea mare, parca vreo 3 ani.

Tragedia este ca singura tehnologie de acumulatori care are raportul necesar de eficienta si densitate e cea bazata pe litiu.
Iar rezervele de litiu sunt extrem de limitate si exploatarea lor abia asigura necesarul actual, ce sa mai vorbim de o comutare pe scara larga de la petrol la litiu.

Desigur, daca rezervele de petrol se vor diminua atat de mult si pretul va creste pe masura, vrand nevrand se va gasi o alternativa chiar daca scumpa, va fi mai buna decat nimic.
Hidrogenul e o posibila solutie dar obtinerea lui se face in principiu pe baza de curent electric care este destul de scump + stocarea ridica probleme de fiabilitate si siguranta.
Deocamdata din pacate petrolul are eficienta economica maxima.

Deci pana se rezolva problemele astea sau apar noi tehnologii sau se scumpeste petrolul fff. mult,..masina pe curent la scara larga - ioc.
Dar tu daca ai vreo 50.000$ poti sa-ti cumperi si maine una, eventual un hibrid.
A murit temporar, evident. Dacă s-ar fi dezvoltat în contiunare și nu s-ar fi oprit cercetările, probabil că astăzi am fi respirat un aer mult mai curat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Electri...nd_development

In 1888 Nikola Tesla invented the first practicable AC motor and with it the polyphase power transmission system. Tesla continued his work on the AC motor in the years to follow at the Westinghouse company.
The development of electric motors of acceptable efficiency was delayed for several decades by failure to recognize the extreme importance of a relatively small air gap between rotor and stator.

Bla bla, ca să vezi unde s-au blocat cercetătorii pentru atîtea decade, mai exact un secol și ceva.

Vechi 05.12.2011, 10:47:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
A murit temporar, evident. Dacă s-ar fi dezvoltat în contiunare și nu s-ar fi oprit cercetările, probabil că astăzi am fi respirat un aer mult mai curat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Electri...nd_development

In 1888 Nikola Tesla invented the first practicable AC motor and with it the polyphase power transmission system. Tesla continued his work on the AC motor in the years to follow at the Westinghouse company.
The development of electric motors of acceptable efficiency was delayed for several decades by failure to recognize the extreme importance of a relatively small air gap between rotor and stator.

Bla bla, ca să vezi unde s-au blocat cercetătorii pentru atîtea decade, mai exact un secol și ceva.
Aiurea, motorul electric exista, functioneaza, este foarte eficient, etc.
Problema mare e cu bateriile..asta daca nu te astepti sa mergi cu firul de la priza dupa tine :))

Last edited by AlinB; 05.12.2011 at 10:49:51.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43