![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Fenomenul se numeste "ducting" (engleza), un fizician l-ar putea explica.
Altfel, felicitari ca in sfarsit ai citit in ce constau experimentele. Poate-ti faci timp sa citesti si cum repetarea lor a dus la concluzia ca pamantul este curbat. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Intaresc cuvintele lui Alin. In sua automobile electrice exista, iar multe parcari publice au locuri special rezervate pt ele, unde pot fi puse la incarcat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar să nu deviem prea mult de la subiect.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In some weather conditions, such as inversion layers, density changes so rapidly that waves are guided around the curvature of the earth at constant altitude. Poate la înălțimi mari unde se simt diferențe considerabile de temperatură de la un strat atmosferic la altul. Nu la 5 picioare deasupra apei și pe o distanță de 6 mile. Și da, "in some weather conditions", nu oricum.
|
|||
|
|||
![]()
Experimentul Bedford e principalul argument al celor ce sustin pamantul plat.
Altfel, bate vantul. Nu stiu decat sa nege (denial). Am aratat ca pe Bedford au fost si altfel de rezultate. Negare: nu exista gravitatie, nu exista sateliti, nu exista fotografii reale ale pamantului din spatiu, nu exista miscare de rotatie si nici de revolutie, orizontul nu este curb, soarele nu este la 150 mld km etc etc Cine calareste un tigru nu se poate da jos. Si acum si tu calaresti un tigru.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau daca nu... modelul Chevrolet Volt / Opel Ampera. Cu rezervele actuale de petrol acest tip de vehicule ar fi functionale sute de ani de acum inainte,au un consum de 1 litru/100 km,sau 1 litru si ceva... Subject closed,te-ai incuiat singur! Acum sa te intreb: daca o distanta reala (conform PS) intre doua puncte este de 1000 km,iar in cazul PP ar fi 3000,cum se face ca NICIUN mijloc de transport (avion,vapor etc.) nu a ramas fara combustibil? Adica ei traiesc cu iluzia ca sunt X km... Ca atare,pun combustibil exact pt. atat,cu o mica marja de toleranta. Cum se face ca a ajuns exact? Ca poate instrumentele mint,dar motorul ala tot se invarte si consuma... Astept un raspuns clar (care oricum ai da-o logig,el NU exista). De-aia te intrebasem si cu Antarctica. E ciudat cum multe nave folosesc Oceanul de Sud dar calculele la distanta si implicit combustibil le ies intotdeauna (am prieten care este marinar si a facut chiar inconjurul lumii). Last edited by Raoul; 05.12.2011 at 12:45:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat e Luna de mare? Bineinteles ca exista OZNuri. Dar asa cum este definit termenul: obiect zburator neidentificat. Nu: nava extraterestra plina cu martieni. Tu daca vezi o lumina ce se misca pe cer si nu ai de unde sa stii ca este un balon meteorologic, cum o s-o numesti? Obiect Zburator Neidentificat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ai vazut cat costa un autoturism electric? Iar mare parte din cost este dat de acumulatori. Dar de autonomie ce zici? Bun, o sa aibe toate benzinariile prize pentru masini. Ai vazut cat dureaza incarcarea bateriilor? In acest moment nu sunt bune decat ca masini pentru mers la locul de munca. Ai ajuns seara acasa si ai conectat-o la sursa de curent. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Eu n-am auzit de asa ceva. Citat:
In ceea ce priveste autonomia si pretul: http://www.opel.ro/descopera-opel/op...el-Ampera.html "Noul Ampera utilizează electricitatea ca principală sursă de energie. Un generator/motor pe benzină, utilizat ca sursă secundară, generează energie electrică atunci când bateria este descărcată, pentru a asigura o călătorie plăcută și fără întreruperi. Roțile modelului Ampera sunt acționate electric în permanență indiferent de viteza de deplasare a autovehiculului. Pentru călătorii pe distanțe mai mici de 60 km (ciclul MVEG), noul Ampera este alimentat cu energie electrică stocată în bateria litiu-ion de 16 kWh" http://www.auto.ro/opel/modelul-elec...ia--52860.html "atunci cand bateria este incarcata complet. Conform normei R(EC)715/2007 pentru masurarea consumului de carburant si a nivelului de emisii de CO2 , modelul Opel Ampera consuma 1,2 l/100 km si inregistreaza o valoare a emisiilor de 27 g de CO2/km." Deci consuma electricitate a carui echivalent energetic in benzina este 1.2l/100km. Asta NU inseamna ca poti produce cu 1.2l de benzina electricitate astfel incat masina sa mearga 100km, in realitate consumul cand bateriile sunt goale este similar cu cel a unei masini cu motor termic. Ex. la Chevrolet Volt: The U.S. Environmental Protection Agency (EPA) officially rated the 2011 model year Volt's combined city/highway fuel economy in all-electric mode at 93 miles per gallon gasoline equivalent (MPG-e) (2.5 L gasoline equivalent/100 km; 112 mpg-imp gasoline equivalent). This rating considers a conversion factor of 33.7 kW-hr of electricity being the energy equivalent of a gallon of gasoline. The EPA rating in gasoline-only mode is 37 mpg-US (6.4 L/100 km; 44 mpg-imp) http://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Volt "Aici trebuie mentionat ca in ciuda faptului ca sistemul Voltec are in componenta si un motor cu ardere interna, solutia nu este hibrida, motorul pe benzina actionand generatorul, producand curent electric. Opel Ampera se deplaseaza doar electric, autonomia marita fiind ajutata de interventia acestui motor clasic imprumutat de la modelul Opel Corsa." "Dupa prezentarea oficiala, Opel Ampera urmeaza sa intre la vanzare incepand cu iunie 2012, la un pret estimat de 42.900 euro. " Deci.. 60km daca ai ~ 50.000 Euro, astea sunt posibilitatile tehnice actuale. Daca ar fi masina de serie mare si concurenta puternica probabil pretul ar mai scadea, se pare ca pretul de 1000$/kw atribuit bateriilor este mult mai mare decat in realitate, deci in fatza unei crize iminente a petrolului, pretul masinii (cu baterii de 16kw) ar putea scadea undeva pe la 20.000Euro sau chiar mai jos. http://www.treehugger.com/clean-tech...n-1000kwh.html Last edited by AlinB; 05.12.2011 at 18:51:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Dureaza 3 ore se pare, probabil va mai scadea. Nu e putin dar nici foarte mult. 3. Sunt destul de multi care folosesc masina mai mult pentru a ajunge la locul de munca sau drumuri scurte prin oras. Sunt unii care fac peste 1000km/luna pentru servici (~40km/zi), in loc sa dea 400ron/benzina, de ce sa nu dea sa zicem 100ron/electricitate? Intr-un an sunt economii de peste 1000$. Ar merita poate chiar sa dai 10.000$ in plus pe masina. Dar din pacate pretul masinii este inca prohibitiv, diferenta nu se acopera din economia de consum. Si daca au un drum mai lung, pot sa-l faca pe benzina exact ca la o masina 100% pe benzina, dupa ce depasesc autonomia celor 60km electrici. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|