![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
În ce poate consta vindecarea? Se poate reface fecioria? Bine, unele fete au fost violate după ce oricum își pierduseră fecioria cu prietenii lor, și la ele se pune problema traumei fizice și sufletești…
Cred că este esențial să înțelegem faptul că oricât de tare ar fi rănit un om, sufletește sau și trupește, Dumnezeu vrea să îl mântuiască. Nu există nici un om, oricât de ticălos, oricât de urât sau de mândru ar fi, pe care Dumnezeu să nu îl aștepte și căruia să nu vrea să îi iasă în întâmpinare. În cele din urmă, vindecarea ține de credință. Așa că o întreb pe fata care a fost violată: Crezi tu că Dumnezeu te-a uitat? Crezi că S-a scârbit de tine? Crezi că nu știe prin ce ai trecut? Sau crezi că nu ține seama de durerea ta? Nu, nu este deloc așa… Știu că întrebarea care te apasă este: „De ce?” Și eu m-am certat cu Dumnezeu ani de zile după ce mama mea a murit. Nu înțelegeam cum a îngăduit Dumnezeu să rămân fără ființa cea mai importantă pentru mine. Tu ai de ales între a te certa cu Dumnezeu și a-L ruga să vindece rănile sufletului tău. Dar dă-ți seama că Dumnezeu vrea să te vindece. Uită-te în oglindă: cum e privirea ta? Tristă, îndurerată, pierdută… Așa va rămâne dacă te vei certa în continuare cu Dumnezeu. Dar va fi altfel dacă Îi vei cere ajutorul. Încet-încet, vei simți cum rănile sufletești se vindecă. Procesul e greu, dar încă de la început vei conștientiza că ești pe drumul cel bun. Cei din jurul tău – mă refer la cei care știu prin ce ai trecut – vor înțelege mai greu schimbarea. Poate te vor privi în continuare cu milă, sau chiar cu dispreț. Dar Dumnezeu îți va da putere să treci peste asta. Mai mult încă, atunci când vei fi pregătită pentru a-ți întemeia o familie, îți va trimite un om bun la suflet care se va purta cu tine ca și cum ai fi fecioară. Da, așa cum desfrânatele pot deveni fecioare prin pocăință, așa și tu poți să îți recapeți fecioria sufletească. Totul este să ai credință, să te rogi mult și să ai un duhovnic care să te ajute să mergi pe calea tămăduirii sufletești. Și nu te uita la gura lumii. Alții poate te vor mai cleveti pe la colțuri, imaginându-și că sunt mai fericiți că s-au destrăbălat în fel și chip fără să treacă printr-o astfel de experiență nedorită. Să nu pui la suflet răutățile lor. Încearcă să îți vezi de viața ta, fără să te uiți în stânga și în dreapta. Și îți vei da seama că Dumnezeu te ajută să ai o viață fericită, frumoasă, împlinită. O viață de care bârfitorii tăi, cu sufletele murdare de păcat, nu au parte… " Danion Vasile "Tinerii și sexualitatea. ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI" Carte tipărită cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Serafim, Mitropolitul Germaniei și al Europei Centrale Editura Lucman, 2006 off-topic: Recomand cartea lui Danion Vasile. Raspunde cam la toate intrebarile posibile pe care le poate avea un/o tanar/a despre sexualitate, moda si adolescenta. O puteti descarca gratuit de pe internet. De asemenea si cartea "Undergorund. Despre problemele tinerilor" scrisa se acelasi autor este f. buna si spune lucrurilor pe nume. |
|
|||
|
|||
![]()
da, bine spus....cum a iertat Isus pe acel criminal.....da, tre sa le dai o sansa oamenilor.....nu ca in china, ii impusca una doua.....parca si in belarus.....ce primitivi sunt....inca...iran...tarile arabe...
|
|
||||
|
||||
![]()
mda...si cu victima ce facem? Daca iertam agresorul fapta lui (violul) se sterge cu buretele? Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca astia suntem noi...foarte duri cu altii, foarte ingaduitori cu noi insine. Cred asa cum spunea si laura, ca totul ar trebui sa se schimbe incepand cu noi. Sa fim noi modele ca fiii nostri sa nu ajunga rau. Dar daca fii nostri ne vad lupta agerba de a-l pedepsi cat mai strasnic pe agresor, daca vad acea dreptate fara dragoste la noi, oare ce vor invata ei? Sa fie ca noi? sa fie primii care arunca cu piatra? Ura nu se va stinge cu ura. Iar adevaratul Judecator, care judeca corect si deplin e Dumnezeu. Nu cred ca vom ajunge noi la starea de a judeca atat de intelept. Hai sa-i lasam judecatorului judecata! Nu de alta, dar nu se stie ce curse ne mai intinde vrajmasul ca putem ajunge sa facem inchisoare nevinovati ptr fapte pe care nu le-am facut, dar pe care le-am condamant asa grav. si in cazul acesta, cu pedeapsa cum va ramane?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hotului, care aduce in pragul disperarii, chiar produce depresii pagubitilor, sa-i taiem mana, martorului mincios care determina castigarea proceselor de oamenii mincinosi si necinstiti sa-i taiem limba, femeii care indraneste sa ia barbatul altei femei si sa distuga familii, lasand copii fara tata,sa fie impuscata, la fel ca si criminalii de orice fel(inclusiv femeile care avorteaza, medicii si asistentele care savarsesc crima precum si sotii care sunt complici la crima)! De acord? Asa reusim sa stopam faradelegile in neamul asta romanesc!
|
|||
|
|||
![]()
Nu pot să-mi dau seama cum poate un creștin să fie de acord cu, chiar să militeze pentru, mutilarea fizică și răzbunarea cu sprijinul statului.
Vorba lui Cioran: ”orice fărădelege ce vizează exercițiul Puterii începe printr-un conflict cu poliția și sfârșește prin a se sprijini pe ea”. Într-o țară unde eroarea judiciară e mai curând regulă decât excepție, orice pedepeapsă radicală, de genul mutilărilor ireparabile, sunt expresii ale păgânismului ce domină mentalul colectiv căruia i s-a ”implantat” frustrări ucigașe din seria celor exprimate pe acest topic. Ce faci dacă afli după ani și ani că ai jugănit pe cineva pe nedrept? Îi dai un buchet de flori și îți ceri scuze?
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca citatele puse de Laura sunt foarte potrivite pentru discutie... dar totusi s-a pierdut din vedere faptul ca pedofilii atenteaza la copii mai mici de varsta adolescentei, la care urmarile acestor experiente traumatizante sunt mai profunde si mai greu de vindecat. Sigur ca nici pentru fetele care nu mai sunt fecioare nu este usor de suportat asa o experienta, dar cand victima este un copil (sub 13 ani, cum spunea cineva) cred ca situatia e si mai complicata, chiar dramatica. Copilul ala ajunge sa se izoleze, devine retras, anxios, nu mai intelege normalitatea desi poate parintii l-au educat corect pana la momentul traumei, isi pierde increderea in cei din jurul lui... ce sa mai, nici n-as vrea sa ma gandesc.
Din cate am inteles legat de lege, s-a facut referire la o castrare chimica, deci nu se recurge la o mutilare fizica. Putem spune ca e un obstacol pentru a mai face rau altor victime, ca si cum ai lega un hot de maini ca sa nu mai fure... si poate cu ocazia asta omul are prilej sa-si dea seama ce lucru grav a facut, sa se intorca spre Dumnezeu. Sufleteste, omul are toate sansele sa "se intoarca si sa fie viu", daca el alege asa. Poate daca simte ca nu mai poate sa faca pacatul greu care l-a stapanit incepe sa vada viata cu alti ochi. Chiar as putea spune ca are mai multe sanse de eliberare de patima fata de victima care se chinuie cu trauma ramasa in minte si-n suflet pentru tot restul vietii... Sunt intru totul de acord ca Dumenzeu trebuie sa judece si sa pedepseasca, dar oare noi oamenii chiar nu trebuie sa-i punem nici o opreliste unui pedofil din societate, ci doar sa-i spunem ca il iertam? Pai a doua zi sigur va face alte victime, stiind ca nu da socoteala in nici un fel. Macar sa nu mai fie alte victime, daca deja raul a fost facut unui suflet nevinovat. |
|
|||
|
|||
![]()
Ha ha, i-a uite un text juridic al înaintașilor nostrii din perioada domniilor regulamentare:
"Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primprejurul partilor fatatoare ale muierii i se va taia scarbavnicul madular, intru vesnica lui nefolosinta.” Rezolvau rapid treaba, fara dezbateri inutile. E tare, nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]()
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 07.12.2011 at 16:38:58. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parada homosexualilor la Brasov. De ce nu si parada pedofililor si a zoofililor? | Eugen7 | Homosexualitatea | 127 | 27.05.2011 03:57:33 |
|