![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 08.12.2011 at 18:51:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stirea legata de bisericile catolice nu e a dumnealui ,e aflata de dansul de la niste francezi. |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut la Trinitas un interviu cu un teolog .
Dumnealui spunea ca sunt 7 tari in Europa care la momentul respectiv se declara atee : Irlanda ,Olanda ,Finlanda ,Cehia iar restul nu mai tin minte . Asa ca de ce sa ne miram ca bisericile din Franta s-au inchis. Sfantul Nicolae Velimirovici vorbea acum 60 ani de apostazia Europei. Daca nu ar fi asa nu s-ar vorbi de apropiata venire a lui Hristos. A inceput lepadarea de credinta care si la noi se manifesta in special in randul tinerilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate tari in care procentul celor necredinciosi este mai mare decat a celor credinciosi. Desi nu e greu sa observi ca e foarte greu, imposibil de fapt sa dezradacinezi credinta din om. Cei care nu mai au o credinta autentica tot cred in ceva: superstitii, spiritism, zodiac, fengshui, etc. Daca s-ar face o analiza la sange inclusiv a acestor aspecte, foarte putini ar fi "atei pur sange". Ca sa nu mai vorbim ca evolutionismul cel drag ateilor, tot o credinta este la ora actuala. Una cu pretentii de stiinta, dar credinta, crez. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Alin, cred că faceți o nefericită confuzie atunci când restrângeți noțiunea de post la post alimentar. Credeți că acesta este sensul cuvintelor Mântuitorului, pe care le-ați citat ?
Asta ar fi o problemă. O a doua problemă este înțelesul noțiunii de disciplină așa cum este ea utilizată în catolicismul răsăritean: http://www.newadvent.org/cathen/05030a.htm O a treia problema este neadevarul pe care l-ati spus, si anume ca "am desfiintat postul". Ar fi, poate, decent sa va cereti scuze. Ați afirmat, cu privire la îndeplinirea poruncii Mantuitorului: "Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas.." Pot și eu să afirm că, atunci când ai pierdut ceva esențial (în măsura în care l-ai avut vreodată), te apuci să-i ponegrești pe cei care îl au în continuare. Last edited by Erethorn; 09.12.2011 at 12:26:48. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau credeti ca in cuvintele respective nu era inclus sau avea doar o valoare simbolica? Citat:
In schimb daca puteti face un rezumat, as fi fericit sa iau la cunostinta. Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Numeroase. V-aș face o listă, dacă dezvoltarea în această direcție nu ar fi cu totul off-topic. Un prim prilej de meditație care merită dezvoltat pe alte topicuri: doctrina asupra Energiilor Necreate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de lată parte, nu știam că BOR datează de la 1054. Cam din jurul acelui an datează, în schimb, dieceza romano-catolică de care aparțin eu. Last edited by Erethorn; 13.12.2011 at 19:55:58. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|