![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la Martorii lui Iehova: nu m-a interesat niciodata pe unde isi desfasoara ei activitatea. Eu stiu ca primii misionari in Irak au fost niste femei din congregatia Maicii Tereza de Calcutta, insotite de preoti, evident. Dar daca e chiar asa cum spuneti, lucrul acesta nu va pune pe ginduri? Noi, care ne consideram apartinatori unei credinte mintuitoare, nu facem nimic pentru mintuirea aproapelui in timp ce altii fac! Exista un psalm in care se spune :"Vreau sa-I prezint Regelui opera mea." Oare noi ce Ii vom prezenta Regelui, atunci cind ne vom intilni cu El? Referitor la disciplina unora. Credeti ca cirteala, circoteala, nesupunerea, sint atribute ale unui bun crestin? Dumneavoastra, ortodocsii, incercati sa va disciplinati trupul prin posturi, catolicii o fac prin ascultare si urmarea riguroasa a unui program (cum fac calugarii in minastiri) etc. Din punctul meu de vedere orice forma de disciplina e o calitate. Daca ne punem aceasta disciplina in slujba Domnului facem lucruri marete, fie ca mergem pina la marginile pamintului sa ducem Veste cea Buna, fie ca stam in chiliile noastre unde ne rugam pentru cei care au nevoie, fie ne facem munca noastra de fiecare zi. Last edited by nutucutu; 09.12.2011 at 09:42:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas.. Citat:
A spus cumva Hristos: "dracii astia nu ies decat cu program riguros si rugaciune"? Ce program? Servici - casa? Asta fac si cei care nu sunt credincios. Citat:
Dar nu poate inlocui postul. Last edited by AlinB; 09.12.2011 at 11:58:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Imi amintesc ca am citit undeva in Sfinta Scriptura ca Domnul spunea printr-un profet, cred, ca poporul Lui nu respecta disciplina Lui (imi amintesc ca era folosit chiar cuvintul disciplina). Mie, de exemplu, nu-mi este prea greu sa tin post insa mi-e greu sa-mi tin gura si sa vorbesc mai putin. Mi-este greu sa inchid televizorul si sa citesc, mi-e greu sa nu-i judec pe ceilalti si lista poate continua... Stiu pe cineva care mi-a spus ca nu conteaza ca e catolic, va tine postul in fel ortodox, ca macar atita sa faca si el daca lucrurile mai grele nu le poate face. Pentru unii e greu postul de mincare, pentru altii altele. Important e sa luptam cu noi insine si sa nu abandonam lupta, asta ne invata pe noi Biserica noastra. |
|
|||
|
|||
![]()
La inceput postul nu e greu de tinut ,dar apoi ispitele la mancare devin tot mai mari.
Postul alimentar e mijloc pt.strunirea patimilor,inclusiv tendinta de a osandi. Prin post alimentar inteleg sa nu mananc tot ce as pofti chiar daca sunt alimente de post. |
|
||||
|
||||
![]()
Așaaa...
Și după cum spunea și domnul Vlad, "catolicii din Sapanta vor sa ia Biserica si Cimitirul Vesel".
|
||||
|
||||
![]()
Chestie de optică. Eu aș fi intitulat topicul "ortodocșii din Săpânța au luat biserica din sat și Cimitirul Vesel". Dar unii zic una, alții zic alta. În aceaste cazuri, oamenii civilizați merg la judecători. Să vedem ce soluție vor da judecătorii, că în țara noastră, în materie civilă, justiția se mișcă anevoie. De exemplu procesul pentru biserica mea parohială, Sf Vasile din București, a durat aproape....17 ani.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vreo 10 familii din comuna s-au declarat greco-catolici, au format o parohie si se declara singurii mostenitori ai vechii parohii greco-catolice, desi sunt 3000 de fosti greco-catolici, actual ortodocsi. In instanta procesul nu este BRU vs BOR, ci parohia unita versus parohia ortodoxa. In ciuda cererii BC de a nu recurge la instante si a rezolva doar prin intelegere si in ciuda faptului ca BOR a participat la dialoguri si s-au retrocedat biserici, BRU a recurs si al instanta pentru a recupera biserici acolo unde erau doar cateva familii de credinciosi. Astfel au recurs la chichite, parohiile reinfiintate declarandu-se unice mostenitoare ale vechilor parohii, desi in procente cam 6% mai sunt in Transilvania greco-catolici din vechea BRU, restul devenind si ramanand ortodocsi. Bisericile au un statut aparte fata de alte bunuri, nu se pot vinde, pot functiona doar ca lacasuri de cult sau cel mult muzee. Din cate stiu greco-catolicii au primit teren si au inceput de ceva timp constructia unei biserici, doua biserici pentru cateva familii e curata dreptate. |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Ca este Papa inlocuitorul lui Hristos pe Pamant, sau ca trebuie sa tinem sabatul si sa nu mancam carne de porc, n-au nici o legatura cu ea. O lingurita de otrava intr-un butoi de miere.. Citat:
Asa da, va inteleg. Citat:
Reluati pasajul si vedeti ca pe langa rugaciune mai era ceva.. Citat:
Citat:
Stii ca nu e usor sa ratezi nici un meci din campionat? Citat:
Prelegerea ta e ceva de genul: "am fost un elev foarte bun, nu mai am nevoie de facultate". Citat:
Si te mai intrebi de unde a invatat Luther sa se joace cu Scriptura. Citat:
Asa ii aud si pe unii protestanti, ca ei pot sa tina post, la o adica chiar post negru, ce mare lucru, si maine imi demonstreaza ca nu manca decat paine si apa 3 zile la rand. Eu stii ce le zic? Sa tina un an toate posturile ortodoxe si pe urma sa zica daca a fost greu sau usor. Citat:
Citat:
Minunat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|