Scuzati-ma ca ma bag,dar citesc postarile celor ce au 30+ ani si nu ma mira deloc faptul ca nu reusesc sa le dea o educatie corecta copiilor si nici nu (prea) se inteleg cu acestia. Eu am o varsta mai "frageda",provin din acest mediu si cunosc cam tot ce se poate despre adolescenti. Va pot spune doar atat: stimati parinti,ganditi total aiurea! Copiii vostri tot o sa ajunga vai de ei! Ori acceptati sa fiti putin mai flexibil,ori va veti pierde odraslele. Eu,din punct de vedere crestin,va inteleg perfect si in mod normal aveti dreptate,insa ei nu vor avea niciodata mentalitatea voastra! Citeam "presupusele" motive care l-ar putea determina pe un copil sa fumeze.... Imi vine sa rad! Nici macar in 10% din cazuri nu sunt valabile! Cauza este efectul de turma,ca esti aratat cu degetul daca nu esti ca restul,ca trebuie sa fii mai cool si sa iesi in evidenta etc. Asta e adevarul,indiferent ca il acceptati sau nu,si nici nu prea aveti ce face! Daca nu v-ati educat copiii in spirit crestin de mici astfel incat sa decide ei singuri ca nu e bine sa fumeze sau sa faca "cutare" lucru,atunci NU prea mai aveti ce face,si v-o spun cu parere de rau. M-am convins,atat de mult a evoluat (sau mai degraba involuat) societatea,incat diferenta de mentalitate este enorma,nu prea mai exista pic de compatibilitate intre parinti si copii!
Daca acest caz este real solutia ar fi urmatoarea: fata aceea sa-si gaseasca un prieten (iubit),pe care sa-l iubeasca,dar care sa nu fumeze si sa o roage el sa renunte la acest viciu. Bineinteles,el sa fie baiat bun,linistit,credincios (macar putin),pe treaba lui etc. Credeti-ma ca e metoda care functioneaza cel mai bine,nici nu stiti cate sacrificii ajung sa faca tinerele pt. baiatul iubit sau pentru a parea mai cool in fata prietenelor,sa nu rada "cutare" de ele etc. etc.
Puteti sa-mi adresati cate mustrari vreti,am spus doar adevarul. Indiferent ca acceptati sau nu,este asa cum va spun!
Doamne-ajuta!
Citat:
În prealabil postat de ioanna
Fumeaza pe ascuns pentru ca stie ca nu i se permite si nu doreste scandal in casa. Trebuie sa discutati cu ea sa vedeti din ce cauza a inceput sa fumeze, doar asa puteti face ceva concret pentru ea. Incercati sa va apropiati de ea, fara a condamna viciul, n-au sens discutiile "fumatul dauneaza sanatatii", ci sa aflati in primul rand cauza. Unele fete o fac din cauza stressului, fumeaza pentru a se calma, altele (multe) pentru ca "le taie pofta de mancare", deci e o metoda pentru ele de a-si mentine silueta, unele o fac dintr-un capriciu pentru a fi in ton cu anturajul etc.
|
Nu te supara,cati ani ai?