Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 15:34:34
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Alte două idei incorecte biblic:

1. Sâmbăta nu a fost destinată "inițial" evreilor, ci omenirii cu mii de ani înainte de apariția în istorie a primului evreu (Facerea 2,3). O spune chiar Hristos:

"Și le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă." (Marc. 2,27)

2. Ziua de odihnă pentru creștini nu a fost poruncită să fie duminica, oricât s-ar invoca Învierea. Hristos și apostolii nu au poruncit o asemenea zi.
poate ne spui tu cine dintre oameni, inainte de Moise, a tinut sambata?
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 16:08:47
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
*99 poate raspunzi la intrebare
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 16:44:02
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Mihai, tu ai de raspuns la o intrebare on-topic. Cea referitoare la nerespectarea indemnurilor din Catehismul Ortodox, de catre ortodocsi si respectarea acestor indemnuri, paradoxal, de catre adventisti.

P.S. La intrebarea ta s-a raspuns de nenumarate ori pe alte topicuri, "specializate" pe discutii despre sabat. Vrei sa spui ca deja ai uitat, tinere?
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 17:16:11
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Mihai, tu ai de raspuns la o intrebare on-topic. Cea referitoare la nerespectarea indemnurilor din Catehismul Ortodox, de catre ortodocsi si respectarea acestor indemnuri, paradoxal, de catre adventisti.

P.S. La intrebarea ta s-a raspuns de nenumarate ori pe alte topicuri, "specializate" pe discutii despre sabat. Vrei sa spui ca deja ai uitat, tinere?
vasine nu cred ca strica sa mai raspunzi o data pentru cei care sunt mai noi in discutia asta.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 22:29:13
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Vă spun, dacă-mi spuneți cine dintre oameni a ținut duminica până la schimbarea zilei de odihnă?
În altă ordine de idei, cum ne-am putea imagina un titan al credinței ("înainte de Moise") ca Avraam care să nesocotească Legea lui Dumnezeu călcând sabatul, ucigând, furând, etc.? Avem mărturii ale istoriei care spun că până și popoarele păgâne din jurul Palestinei păzeau sabatul (aceasta ca o moștenire "cultural-ancestrală" comună din grădina Edenului), ori tocmai poporul lui Dumnezeu să nu păzească sabatul? Haida-de!

Citat:
Iartă-mi întârzierea, dar eram la biserică. Știi, astăzi a fost Ziua Domnului...
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 15:19:50
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Vă spun, dacă-mi spuneți cine dintre oameni a ținut duminica până la schimbarea zilei de odihnă?
În altă ordine de idei, cum ne-am putea imagina un titan al credinței ("înainte de Moise") ca Avraam care să nesocotească Legea lui Dumnezeu călcând sabatul, ucigând, furând, etc.? Avem mărturii ale istoriei care spun că până și popoarele păgâne din jurul Palestinei păzeau sabatul (aceasta ca o moștenire "cultural-ancestrală" comună din grădina Edenului), ori tocmai poporul lui Dumnezeu să nu păzească sabatul? Haida-de!

Iartă-mi întârzierea, dar eram la biserică. Știi, astăzi a fost Ziua Domnului...
Ne dai totusi si niste versete?
Ce sa faceti si voi, va amintit ca ati iestit din robia egiptenilor
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 16:31:59
Banned

Implicit

Citat:
Ne dai totusi si niste versete?
Ce sa faceti si voi, va amintit ca ati iestit din robia egiptenilor
Brusc ai devenit adeptul "Sola Scriptura"? Și încă Sola Vetero Testamentum
Da, ne amintim că am ieșit din robia Egiptului păcatului! Dar mai ales -căci acesta e sensul sabatului- ne amintim (așa începe porunca) că suntem creația lui Dumnezeu (nu a primatelor).
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 16:44:45
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Brusc ai devenit adeptul "Sola Scriptura"? Și încă Sola Vetero Testamentum
Da, ne amintim că am ieșit din robia Egiptului păcatului! Dar mai ales -căci acesta e sensul sabatului- ne amintim (așa începe porunca) că suntem creația lui Dumnezeu (nu a primatelor).
Pai cum domnule 99, voi care negati Sfanta Traditie, in momentul in care nu va puteti sustine biblic ideile, apelati la traditie?
Ce intorsatura domnule!
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 17:26:08
Banned

Implicit

Citat:
Pai cum domnule 99, voi care negati Sfanta Traditie, in momentul in care nu va puteti sustine biblic ideile, apelati la traditie?
Ce intorsatura domnule!
La ce tradiție am apelat domnule? Eu apelez doar la Scriptură. Și nu doar la un verset din ea, ori la anumite cărți pe care mi le sugerezi matale cu insistență, ci la ÎNTREAGA SCRIPTURĂ, după modelul lui Hristos:

"Și începând de la Moise și de la toți proorocii, le-a tâlcuit lor, din toate Scripturile cele despre El." (Luca 24,27)
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 17:31:08
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
La ce tradiție am apelat domnule? Eu apelez doar la Scriptură. Și nu doar la un verset din ea, ori la anumite cărți pe care mi le sugerezi matale cu insistență, ci la ÎNTREAGA SCRIPTURĂ, după modelul lui Hristos:

"Și începând de la Moise și de la toți proorocii, le-a tâlcuit lor, din toate Scripturile cele despre El." (Luca 24,27)
Domnule 99 eu ti-a cerut si tie si lui vasinec versete care sa arate ca oamenii de pana la Moise au tinut sabatul (voi sustineti ca toti oamenii de pana la Moise au pazit sabatul - va mai intreb o data: unde scrie asta? aratati-mi un verset). Nu ati adus nici un argument biblic in acest sens si cu toate astea sustineti cu tarie ideea. Deci va bazati pe o traditie proprie. Adica va dati cu presupusul ca ar fi fost asa cum vreti voi.
Cand va argumentam noi ortodocsii cu Sfanta Traditie voi cereti versete.
Ei, uite ca si noi vrem versete cand voi argumentati cu propria traditie.

Last edited by mihai07; 18.12.2011 at 17:33:37.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 17:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 17:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 01:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 09.07.2010 00:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 02:49:13