Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
Nu sunteti consecvent.
|
Dvs sunteti consecvent. Sustineti ca altii spun lucruti pe care nu le spun. Nu va recunoasteti propriile afirmatii si atunci cand ideile pe care le sustineti asociate creaza o monstuozitate pecum faptul ca un om a devenit Dumnezeu nu mai raspundti.
Sa imi spuneti in ce nu sunt consecvent si astept raspuns
Citat:
V-am spus, ori o luati literal, ori simbolic.
|
V-am raspuns este interpretare literara doar ca nu este focul pe care il cunoastem astazi. Este exaact acelasi lucru cu Cerul nou si Pamantul nou si cu trupurile nestricacioase ale celor mantuiti.
Citat:
Si chiar nu va inteleg, cum sa fie focul care chinuie pe pacatosi, tocmai dragostea lui Dumnezeu?
|
Si la intrebarea asta v-am raspuns. Este manifestarea dragostei Lui Dumnezeu care ii arde pe cei care nu sunt in comuniune cu El. Faptul ca Dumnezeu ne iubeste atat de mult si noi nu suntem impreuna cu El, si nu pentru ca el ne-a indepartat ci ptr ca noi am ales acest lucru. Si ca sa fac o comparatie mai apropiata, chiar cu focul (nu de la mine ci de la Sf Parinti doar ca nu retin exact care). Focul pe cei ce sunt in interiorul lui ii arde, iar pe cei ce sunt langa ii lumineaza. Asa e si cu iubirea Lui Dumnezeu, doar ca actiunea pozitiva este fata de cei din comuniune cu El si chinuitoare fata de cei ce au ales indepartarea.
Citat:
-----> daca e un iaz literal, fara sa fie simbol, atunci sulful (pucioasa) si focul sunt literale, nu simbolice.
|
Nu este simbolic, dar nici nu este focul pe care il cunoastem aici si nici arderea nu este cea a focului obisnuit ptr ca acel foc va arde si sufletul, dar nu il va nimici.