Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 22:43:51
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Acest "monolog" ar fi fost evitat cu un simplu raspuns, care nu a venit. De ce? In loc sa ma critici, de ce nu faci bine sa dai dumneata raspunsul?

P.S. Eu nu voi mai repeta intrebarea. Faptul ca nu am primit nici un raspuns, nici dupa 12 pagini de forum, spune multe (inclusiv despre onestitatea ortodocsilor care au intrat in discutie).

Noapte buna.
am editat un pic mai sus
Vechi 17.12.2011, 22:56:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Se vede ca si dvs. sunteti impotriva Catehismului Ortodox, care propovaduieste cunoasterea si pazirea Celor 10 Porunci (inclusiv porunca a patra, care vorbeste despre pazirea zilei a saptea). De ce va contraziceti cu Catehismul Ortodox si vreti sa desfiintati una dintre Cele 10 Porunci ?
Asa cum tu incerci sa repeti...ma repet si eu...Uite aicic un raspuns cate se poate de complet...

Sambata a randuit-o Dumnezeu ca sarbatoare si ca legamant vesnic, numai pentru poporul Sau, Israel, in amintirea iesirii din Egipt, asa cum apare explicit in Sfanta Scriptura . In VT poporul Lui Dumnezeu e strict Israel, in NT sunt toate popoarele.

Adu-ti aminte ca ai fost rob in pamantul Egiptuluisi te-a scos Domnul Dumnezeul tau de acolo, cu mana tare si cu brat inalt , pentru aceasta ti-a poruncit tie Domnul Dumnezeul tau, sa pazesti ziua sambetei (Deuteronom 5,15).

Sa pazeasca fiii lui Israel sambata, praznuind ziua odihnei din neam in neam , ca un legamant vesnic. Si sa fie aceasta semn vesnic intre Mine si fiii lui Israel , pentru ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, iar in ziua a saptea a incetat si S-a odihnit” (Iesire 31,16-17).

Crestinismul se intemeiaza pe Invierea lui Hristos, nu pe legea lui Moise. Interpretarile adventiste sunt arhicunoscute (de parca ne-ar interesa pozitia bisericii AZ7), insa noi suntem cu „Hristos in Duminica, am trecut cu El dincolo de catapeteasma”.

Legea divina privitoare la sabat s-a dat de dragul omului, fiindca trebuia ajutat si protejat, dupa o saptamana de munci istovitoare, insa asta nu inseamna ca trebuia sa se ajunga la exagerari, de aceea, Iisus le-a spus „sambata a fost facuta pentru om, nu omul pentru sambata”, condamnand astfel exagerarile din traditiile evreiesti. Cei din timpul Lui Iisus Hristos erau evrei crescuti in spiritul legii Vechiului Testament si de aici a plecat mirarea unora dintre farisei in legatura cu faptul ca ucenicii smulgeau spice si mancau intr-o zi de sambata, cand, in conceptia lor , era interzisa orice activitate fizica, desi accentul ar fi trebuit sa cada pe respectul pe care-l datorau Lui Dumnezeu, prin preocupari religioase. Asa cum am spus, dupa legea mozaica, evreii serbeaza sambata, ca amintire a momentului cand au iesit din robie, cu ajutorul lui Dumnezeu, in vremea lui Moise (Deuteronom 5:15), insa pentru crestini, centrul vietii si al cultului divin este ziua Duminicii, caci Hristos moare cu noi, ramanand asa in ziua Sambetei si invie cu noi in Dumnica fara de sfarsit.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:03:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel. Iată căderea Legii vechi:

1. În adevăr, Legea având umbra bunurilor viitoare, iar nu însuși chipul lucrurilor, nu poate niciodată - cu aceleași jertfe, aduse neîncetat în fiecare an - să facă desăvârșiți pe cei ce se apropie.
...
7. Atunci am zis: Iată vin, în sulul cărții este scris despre mine, să fac voia Ta, Dumnezeule".
8. Zicând mai sus că: "Jertfă și prinoase și arderile de tot și jertfele pentru păcat n-ai voit, nici nu Ți-au plăcut", care se aduc după Lege,
9. Atunci a zis: "Iată vin ca să fac voia Ta, Dumnezeule". El desființează deci pe cei dintâi ca să statornicească pe al doilea.
10. Întru această voință suntem sfințiți, prin jertfa trupului lui Iisus Hristos, o dată pentru totdeauna.
...
19. Drept aceea, fraților, având îndrăzneală, să intrăm în Sfânta Sfintelor, prin sângele lui Iisus,
20. Pe calea cea nouă și vie pe care pentru noi a înnoit-o, prin catapeteasmă, adică prin trupul Său

6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. (Ioan 14, 6)

ps: daca nici astea nu va lamuresc...va doresc succes in continuare...nu ma afecteaza cu absolut deloc ideile dmv. pur sectare.

Last edited by ovidiu b.; 17.12.2011 at 23:07:47.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:05:23
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Interpretarile adventiste sunt arhicunoscute (de parca ne-ar interesa pozitia bisericii AZ7)
Nu vă interesează, dar vă luptați preț de 14 pagini (doar în 30 de ore!) să salvați ce mai poate fi salvat și nu puteți răspunde la o singură și insistentă întrebare, căci răspunsul sincer și corect ar nărui și acele puține lucruri ce mai pot fi salvate (aparențele).
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:07:31
Banned

Implicit

Citat:
Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel. Iată căderea Legii vechi:

1. În adevăr, Legea având umbra bunurilor viitoare, iar nu însuși chipul lucrurilor, nu poate niciodată - cu aceleași jertfe, aduse neîncetat în fiecare an - să facă desăvârșiți pe cei ce se apropie.
...
7. Atunci am zis: Iată vin, în sulul cărții este scris despre mine, să fac voia Ta, Dumnezeule".
8. Zicând mai sus că: "Jertfă și prinoase și arderile de tot și jertfele pentru păcat n-ai voit, nici nu Ți-au plăcut", care se aduc după Lege,
9. Atunci a zis: "Iată vin ca să fac voia Ta, Dumnezeule". El desființează deci pe cei dintâi ca să statornicească pe al doilea.
10. Întru această voință suntem sfințiți, prin jertfa trupului lui Iisus Hristos, o dată pentru totdeauna.
...
19. Drept aceea, fraților, având îndrăzneală, să intrăm în Sfânta Sfintelor, prin sângele lui Iisus,
20. Pe calea cea nouă și vie pe care pentru noi a înnoit-o, prin catapeteasmă, adică prin trupul Său

6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. (Ioan 14, 6)
Ce-are a face Sabatul (porunca a IV-a din Decalog) cu legile jertfelor? Hai să nu postăm doar pentru a umple încă o pagină...
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:15:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu vă interesează, dar vă luptați preț de 14 pagini (doar în 30 de ore!) să salvați ce mai poate fi salvat și nu puteți răspunde la o singură și insistentă întrebare, căci răspunsul sincer și corect ar nărui și acele puține lucruri ce mai pot fi salvate (aparențele).
Ha ha..asta e chiar buna...ce sa salvam? Amice va doare adevarul...

N-aveti identitate! Va roade pe suflet faptul că nu sunteti cu Adevarul.

Singurul Adevar este Hristos: "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața"; in funcție de Adevarul acesta e tot! - … Ortodoxia…, chiar numele ei este de la Hristos, cum ne-a invatat El, Hristos si au continuat Apostolii.

Care este istoria Biserii AZ7? De cand a luat fiinta? Unde este harul trasmis prin Sfintii Apostoli?

ps: icoane si Sfinti aveti?...va de intreb de curiozitate pentru ca nu stiu.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:18:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ce-are a face Sabatul (porunca a IV-a din Decalog) cu legile jertfelor? Hai să nu postăm doar pentru a umple încă o pagină...
De ce sa nu postam? Nu vreti sa acceptati Adevarul? Daca nu va deranjeaza ...eu sa le mai postez de cateva ori...sa mai vada si altii care poate nu citesc tot topicul...asa de dragul dmv.

ps: de unde pana unde ma lupt de 14 pagini...am 3-4 interventii in acest topic...dar promit ca sa fiu alaturi de dragul dmv.

Last edited by ovidiu b.; 17.12.2011 at 23:20:05.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:19:15
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Asa cum tu incerci sa repeti...ma repet si eu...Uite aicic un raspuns cate se poate de complet...
Va repetati, contrazicand, in continuare ceea ce indeamna Catehismul Ortodox. Haideti sa sarim peste explicatiile mele sau ale dvs. referitoare la pazirea poruncii a 4-a. Sa luam de bun ce spune Catehismul Ortodox, care ne invata sa cunoastem aceasta Porunca Dumnezeiasca si sa o pazim. Despre asta explicati-ne. Nu este bun Catehismul Ortodox? Sau, care este explicatia faptului ca ortodocsii nu respecta indemnurile Catehismului Ortodox si nu pazesc porunca a patra, asa cum a scris-o Dumnezeu in piatra?

Citat:
Legea divina privitoare la sabat s-a dat de dragul omului, fiindca trebuia ajutat si protejat, dupa o saptamana de munci istovitoare, insa asta nu inseamna ca trebuia sa se ajunga la exagerari, de aceea, Iisus le-a spus „sambata a fost facuta pentru om, nu omul pentru sambata”, condamnand astfel exagerarile din traditiile evreiesti.
Aici sunt intru totul de acord cu dvs.

Citat:
Cei din timpul Lui Iisus Hristos erau evrei crescuti in spiritul legii Vechiului Testament
Nu. Erau crescuti in spiritul fariseic (nu al Vechiului Testament). Cu Vechiul Testament ii combate chiar Mantuitorul.

Citat:
si de aici a plecat mirarea unora dintre farisei in legatura cu faptul ca ucenicii smulgeau spice si mancau intr-o zi de sambata, cand, in conceptia lor , era interzisa orice activitate fizica, desi accentul ar fi trebuit sa cada pe respectul pe care-l datorau Lui Dumnezeu, prin preocupari religioase.
La intamplarea cu ucenicii si spicele, Mantuitorul ii combate pe farisei chiar cu un exemplu din Vechiul Testament (David cel flamand si painile de la templu). Prin asta intelegem ca noi trebuie sa pazim sabatul asa cum ne invata Domnul Sambetei (intelegand ce inseamna "mila voiesc si nu jertfe" - Matei 12:1-8).

Una este sa pazesti sabatul precum fariseii, cu totul alta este sa pazesti sabatul (sambata) asa cum ne invata Domnul Sambetei.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:19:20
Banned

Implicit

Citat:
Ortodoxia…, chiar numele ei este de la Hristos, cum ne-a invatat El, Hristos si au continuat Apostolii.
Întrebarea aceasta am mai pus-o: unde găsiți asta? Nu mi s-a răspuns. Sper că n-am adăugat încă o întrebare fără răspuns la lista existentă...
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:21:01
Banned

Implicit

Citat:
De ce sa nu postam? Nu vreti sa acceptati Adevarul? Daca nu va deranjeaza ...eu sa le mai postez de cateva ori...sa mai vada si altii care poate nu citesc tot topicul...asa de dragul dmv.
Dați-i înainte cu perdelele de fum! Nu o să ne facă să uităm întrebările la care n-ați răspuns încă...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 16:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 00:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 08.07.2010 23:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13