![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sambata a randuit-o Dumnezeu ca sarbatoare si ca legamant vesnic, numai pentru poporul Sau, Israel, in amintirea iesirii din Egipt, asa cum apare explicit in Sfanta Scriptura . In VT poporul Lui Dumnezeu e strict Israel, in NT sunt toate popoarele. Adu-ti aminte ca ai fost rob in pamantul Egiptuluisi te-a scos Domnul Dumnezeul tau de acolo, cu mana tare si cu brat inalt , pentru aceasta ti-a poruncit tie Domnul Dumnezeul tau, sa pazesti ziua sambetei” (Deuteronom 5,15). “Sa pazeasca fiii lui Israel sambata, praznuind ziua odihnei din neam in neam , ca un legamant vesnic. Si sa fie aceasta semn vesnic intre Mine si fiii lui Israel , pentru ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, iar in ziua a saptea a incetat si S-a odihnit” (Iesire 31,16-17). Crestinismul se intemeiaza pe Invierea lui Hristos, nu pe legea lui Moise. Interpretarile adventiste sunt arhicunoscute (de parca ne-ar interesa pozitia bisericii AZ7), insa noi suntem cu „Hristos in Duminica, am trecut cu El dincolo de catapeteasma”. Legea divina privitoare la sabat s-a dat de dragul omului, fiindca trebuia ajutat si protejat, dupa o saptamana de munci istovitoare, insa asta nu inseamna ca trebuia sa se ajunga la exagerari, de aceea, Iisus le-a spus „sambata a fost facuta pentru om, nu omul pentru sambata”, condamnand astfel exagerarile din traditiile evreiesti. Cei din timpul Lui Iisus Hristos erau evrei crescuti in spiritul legii Vechiului Testament si de aici a plecat mirarea unora dintre farisei in legatura cu faptul ca ucenicii smulgeau spice si mancau intr-o zi de sambata, cand, in conceptia lor , era interzisa orice activitate fizica, desi accentul ar fi trebuit sa cada pe respectul pe care-l datorau Lui Dumnezeu, prin preocupari religioase. Asa cum am spus, dupa legea mozaica, evreii serbeaza sambata, ca amintire a momentului cand au iesit din robie, cu ajutorul lui Dumnezeu, in vremea lui Moise (Deuteronom 5:15), insa pentru crestini, centrul vietii si al cultului divin este ziua Duminicii, caci Hristos moare cu noi, ramanand asa in ziua Sambetei si invie cu noi in Dumnica fara de sfarsit. |
|
|||
|
|||
![]()
Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel. Iată căderea Legii vechi:
1. În adevăr, Legea având umbra bunurilor viitoare, iar nu însuși chipul lucrurilor, nu poate niciodată - cu aceleași jertfe, aduse neîncetat în fiecare an - să facă desăvârșiți pe cei ce se apropie. ... 7. Atunci am zis: Iată vin, în sulul cărții este scris despre mine, să fac voia Ta, Dumnezeule". 8. Zicând mai sus că: "Jertfă și prinoase și arderile de tot și jertfele pentru păcat n-ai voit, nici nu Ți-au plăcut", care se aduc după Lege, 9. Atunci a zis: "Iată vin ca să fac voia Ta, Dumnezeule". El desființează deci pe cei dintâi ca să statornicească pe al doilea. 10. Întru această voință suntem sfințiți, prin jertfa trupului lui Iisus Hristos, o dată pentru totdeauna. ... 19. Drept aceea, fraților, având îndrăzneală, să intrăm în Sfânta Sfintelor, prin sângele lui Iisus, 20. Pe calea cea nouă și vie pe care pentru noi a înnoit-o, prin catapeteasmă, adică prin trupul Său 6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. (Ioan 14, 6) ps: daca nici astea nu va lamuresc...va doresc succes in continuare...nu ma afecteaza cu absolut deloc ideile dmv. pur sectare. Last edited by ovidiu b.; 17.12.2011 at 23:07:47. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vă interesează, dar vă luptați preț de 14 pagini (doar în 30 de ore!) să salvați ce mai poate fi salvat și nu puteți răspunde la o singură și insistentă întrebare, căci răspunsul sincer și corect ar nărui și acele puține lucruri ce mai pot fi salvate (aparențele).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-aveti identitate! Va roade pe suflet faptul că nu sunteti cu Adevarul. Singurul Adevar este Hristos: "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața"; in funcție de Adevarul acesta e tot! - Ortodoxia , chiar numele ei este de la Hristos, cum ne-a invatat El, Hristos si au continuat Apostolii. Care este istoria Biserii AZ7? De cand a luat fiinta? Unde este harul trasmis prin Sfintii Apostoli? ps: icoane si Sfinti aveti?...va de intreb de curiozitate pentru ca nu stiu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ps: de unde pana unde ma lupt de 14 pagini...am 3-4 interventii in acest topic...dar promit ca sa fiu alaturi de dragul dmv. Last edited by ovidiu b.; 17.12.2011 at 23:20:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Una este sa pazesti sabatul precum fariseii, cu totul alta este sa pazesti sabatul (sambata) asa cum ne invata Domnul Sambetei. |
|
|||
|
|||
![]()
Întrebarea aceasta am mai pus-o: unde găsiți asta? Nu mi s-a răspuns. Sper că n-am adăugat încă o întrebare fără răspuns la lista existentă...
|
|
|||
|
|||
![]()
Dați-i înainte cu perdelele de fum! Nu o să ne facă să uităm întrebările la care n-ați răspuns încă...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scosul la biserica de catre nasi | maria32 | Nunta | 14 | 09.07.2015 16:09:53 |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 47 | 10.11.2012 00:16:56 |
Contradictii Biblice | julline | Generalitati | 99 | 08.07.2010 23:24:23 |
Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 01:49:13 |
|