![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu as dori sa pun o intrebare adventistilor: Biserica AZS ordineaza femei?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e vorba de ce cred eu sau ce psihologie aplici tu poporului, e vorba de ce scrie acolo. Nu ai inteles deloc de e idolatria, desi ea mai exista si azi. Idol inseamna sa crezi ca acel munte e chiar divinitatea, nu o reprezentare a divinitatii. Nu ai citit Vechiul Testament? Tu crezi ca toti oamenii credeau in Dumnezeu si doar isi faceau reprezentari? Inseamna ca nu ai inteles prea multe din iudaism sau crestinism. Oamenii isi faceau mici sculpturi si ziceau ca acela este zeul lor, divinitatea lor. Da, putem spune ca privind din perspectiva de azi erau plecati cu sorcova in privinta asta. Nu stii ca ziceau ca zeii lor sunt mai puternici decat zeii altora? Dar si zeii greci sau romani (o forma avansata de idolatrie), la fel credeau ca fiecare e un zeu, o divinitate, nu intruchipeaza pe Dumnezeu in zeci de ipostasuri. Uite, imi mai pierd din timp sa iti mai explic o data cu citate: "Scoală și ne fă dumnezei, care să meargă înaintea noastră, căci cu omul acesta, cu Moise, care ne-a scos din țara Egiptului, nu știm ce s-a întâmplat" "Și s-a întors Moise la Domnul și a zis: "O, Doamne, poporul acesta a săvârșit păcat mare, făcându-și dumnezeu de aur. " Dar poti citi nenumarate pasaje cand se vorbeste de idoli, sper ca nu te incapatanezi la infinit ca altii, desi e evident care e adevarul. |
|
|||
|
|||
![]()
Te-am intrebat daca poti face DIFERENTA?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am înțeles: nu ai nicio dovadă! Era de așteptat...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu vad de ce dovada am nevoie la intrebarea "POTI FACE DIFERENTA"? in contextul asta?
"Dar tu poti oare sa intelegi DIFERENTA? Iisus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu cel intrupat, a trait printre oameni, la fel si Maica Domnului si celalti Sfinti. Ei au fost printre altele si oameni si reprezentarea lor - inconele (fotografia lor fizica) nu este ceva fictiv asa cum au facut popoarele in trecut "o reprezentare lui Dumnezeu"." Last edited by ovidiu b.; 20.12.2011 at 13:04:23. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca este evidenta incapatanarea domnului 66.
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Moise a specificat, Duhul Sfânt a inspirat, dar cine să-I audă undele șoaptelor Lui? În niciun caz cel ce-și astupă urechile ![]() Citat:
V-ati raspuns singur. Sunt categorii si nu aceleasi porunci. Invataturile s-au pastrat si intre timp au mai primit altele. Ptr ca deja stiu care o sa fie intrebarea (Probabil am darul profetiei :)) ), dovada ca au fost completate invataturile este chiar Decalogul care nu are doar rol de lege si si de invatatura. "Unele". Dar ce facem cu celelalte? Că legea firii nu spune să nu te închini la idoli (era să zic icoane) și nici să păzești sabatul. Ce spuneți, Avraam s-a închinat la idoli? Că cu sabatul m-ați "lămurit"... a ținut duminica, ori n-a ținut nimic. O fi zis: "[font=Arial Narrow]să se odihnească Dumnezeu, că El e mai bătrân! Eu n-am nevoie!][/quote] Nu, inchinarea la idoli nu tine de legea firii. Dar Avraam si cei de dinainte de Avraam pana la Adam stiau ca Dumnezeu e viu si nu o statuie sau o imagine de accea nu si-a facut Adam chip cioplit. Bine ca sa nu spun ca asta tine de bunul simt ca Dumnezeu Atotputernic nu este o statuie. De accea nu era nevoi sa ii dea Dumnezeu o lege sau o porinca in acest sens. Nu am sustinut ca a tinut Avraam duminica. Poate lucra in fiecare zi, sau poate se odihnea in ziua in care era prea obosit fara o ciclicitate. Nu stiu ce tinea, dar stiu ca nu era data Legea si Scriptuta nu spune nimic de ziua in care se odihnea Avraam. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu stiu daca exista o astfel de exprimare. Si daca exista, este similara, traduceriilor mai vechi ale Sf Scripturi. Se refera la ziua de odihna pe care au tradus-o ca ziua sambetei. Ziua de odihna a fost ziua sambetei. De vreo 2000 de ani este dumninica, ziua intai a saptamanii. Si v-am explicat de ce este duminica acum ziua de odihna a Domnului. De fapt acum tot ceea ce facem este sa repetam, atat eu cat si dvs acelasi lucru. Atunci haideti sa trecem la moaste pentru ca, in cazul in care nu aveti alte argumente, eu deja v-am raspuns la toate. Sau daca e vreuna la care considerati ca nu v-am raspuns, sau mai multe sa le numerotati si sa argumentez fiecare idee in parte.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Asa a inceput idolatrie, oamenii au pierdut legatura cu Dumnezeu si au inceput sa creada in altceva, sa creada ca zeul este o reprezentare din creatie. Ca muntele ala ii ajuta si trebuie sa se roage la el, sa ii aduca jertfe ca sa il imbuneze, sa ii ajute in continuare. Hai mai osuta, ca lucrurile astea le stim de la scoala, ar trebuie sa le stii si tu, ai chiulit? Last edited by catalin2; 20.12.2011 at 13:14:33. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scosul la biserica de catre nasi | maria32 | Nunta | 14 | 09.07.2015 16:09:53 |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 47 | 10.11.2012 00:16:56 |
Contradictii Biblice | julline | Generalitati | 99 | 08.07.2010 23:24:23 |
Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 01:49:13 |
|