![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Așa, doamna Lore! Așa, da. În postarea unor astfel de imagini văd rostul. Îs frumoase..
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
eu zic ca s-ar putea comenta totusi ceva la pozele astea, asta pentru cei care raman perplecsi cand vad asa ceva. prima poza - s-ar parea ca este vorba o delegatie straina care a fost cazata la Mariott (dupa imprejurimi). Bineinteles ca trebuiau sa se deplaseze si ei cu ceva acolo unde aveau nevoie. Banuiesc ca li s-a pus la dispozitie "car service" din partea hotelului, dar care totusi se plateste. Deci, limuzina aceea este de fapt standardul hotelului respectiv, care arata ca isi respecta clientii si nu le pune la dispozitie masini de mana a doua. a doua poza - nu-i exclus ca acel calugar sa fi ramas fara bani, numai Dumnezeu stie in ce imprejurare. Si, trebuia sa se intoarca si el cu ceva acasa, dar cum nimeni poate nu i-a dat nimic, cersind la colt de strada, s-o fi gandit ca poate o da Domnul sa cada niste monezi din masina aceea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Arata tu "preafericitilor" cum umbli pe jos desculta, si poate s-or rusina si or face ca tine. Acum stim ca o masina straina e o masina de lux....ori cu 1000 de euro iti poti lua una de dincolo linistit (doar taxa te omoara la noi)...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
marius.b esti penibil. mai bine du-te si fa-ti veacul prin alta parte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca initiatoarea thread-ului era putin plictisita cu viata ei. S-a gandit sa arunce un vierme ca sa vada cati pesti prinde si acum se amuza pe seama indignarii celorlalti. Eu ii propun sa isi gaseasca ceva util de facut, ceva pentru sufletul ei. Poate ar putea sa se roage sa ii mai lumineze Dumnezeu mintea. Sau daca tot vrea sa fie pe forum, sa mai dea pe la Umanitare si sa faca un lucru bun, in preajma acestor sfinte sarbatori, in loc sa-si adune pacate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, vad ca multi cauta sa scuze intr-un fel sau altul ceea ce este defapt incriminator si de rau exemplu pt. casta prezentata in imagini .
Dar aceasta intimplare imi aduce aminte de una asemanatoare petrecuta cu vrednicul de pomenire Patriarh Pavle al Iugoslaviei care din intimplare a urmarit sosirea ierarhilor sfintului sinod iugoslav la o intrunire curenta , vazindu-i cu ce masini vin . Bine inteles ca acestea erau limuzine ultrapricopsite. Patriarhul a exclamat : ,,... noroc ca acestia sunt monahi si au depus votul saraciei ca altminteri cine stie ce ..." Patriarhul insusi fiind cunoscut ca umblind pe jos si cu masini de calitate modesta ! Este duhovniceste sa iertam dar sa indreptam lucrurile pt. a nu vatama atit pe cunoscatori cit si pe cei mai straini de situatie . Bine este stiut ca un singur mar vatamat intr-o lada cu mere sanatoase , pina la urma le vatama pe toate . Raul nu cunoaste fenomenul de autostopare spontana chiar de la aparitie . Binele insa da, deoarece trebuie sa te caznesti ca sa il faci !
|
||||
|
||||
![]()
eu n-am cautat sa scuz nimic, doar am explicat ce am vazut in pozele respective.
prima poza - intrebarea ar fi de fapt, de ce n-au fost gazduiti calugarii aceia la vreo manastire si au trebuit sa mearga la hotel; daca intr-adevar au stat la acel hotel, sau doar au fost la vreo intrunire. a doua poza - am intalnit cu ani in urma un caz asemanator, un baiat care era doar novice si era in situatia respectiva. l-am intalnit la Schitul Darvari. dar am increderea ca a adunat acolo ceva bani de drum si n-a trebuit sa ceara prin baruri.. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic sa ii lasi tu pe ei sa isi vada de treaba si tu sa iti vezi de a ta! Uscaturi exista in toate padurile, dar inainte sa te apuci tu sa le seceri, in dreapta si-n stanga, mai bine uita-te in curtea ta, ca sigur sunt ceva buruieni ce trebuiesc smulse, in timp ce tu iti intinzi gatul peste gard la vecini sa vezi ce le face capra.
|
|