Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 22:38:14
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Atunci ne-a lipsit, draga Doriana, experienta jertfei. A trebuit ca Insusi Domnul nostru sa se pogoare din Ceruri si sa ne invete starea de jertfa, starea de iubire dumnezeiasca. Domnul Jertfei ne-a aratat, prin traire nu numai prin cuvinte, conditia mantuirii: credinta in El si starea de jertfa, iubirea cea jertfelnica.
Maris, si eu cred ca exact asta lipsea. Dar oare aceasta jertfa suprema a lui Hristos sa fi avut doar rol didactic? Iisus Hristos, singurul Fiu al Tatalui, a lepadat cerul cel stralucit, a fost batjocorit, scuipat, lovit, dispretuit, a atarnat pe o cruce nevinovat, intre doi talhari de teapa cea mai joasa...Sa fi fost oare doar ca sa ne invete ceva, sau a fost chiar o jertfa ce se dadea pentru pacatele noastre multe si cumplite? Mai precis moartea Lui ar fi trebuit sa fie moartea noastra, dar El a murit in locul nostru ca noi sa nu mai murim.

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Sa ne pocaim si sa ne spovedim. Asa ce sunt iertate pacatele. Stim ca am fost iertati cand rosteste preotul fraza de iertare a pacatelor de dupa Spovedanie.
Si de ce nu s-ar fi putut face la fel si inainte? Atatea jertfe, pentru ce? Doar te spovedesti, iti spune preotul ca ai fost iertat si gata.
Atentie: nu contest taina spovedaniei, caci mi se pare ceva absolut sfant si minunat. Dar mai stim noi oare pe ce baza are parintele autoritatea de a ierta pacatele? Fara jertfa lui Hristos preotul ar fi fost si el acum un om plin de pacate, tanjind dupa iertare, absolut incapabil sa ierte cuiva vreun pacatel.

Spuneai pe celalalt topic ca orice ortodox, fara exceptie, stie ca Hristos a murit pentru pacatele noastre. Dar am pus aceste intrebari deoarece am citit (pe mai multe topice) ca pacatele se iarta ba prin milostenie, ba prin spovedanie, ba prin fapte bune, ba prin faptul ca botezi un copil... absolut nimic despre sacrificiul imens facut de Fiul lui Dumnezeu. Daca este asa de simplu, de ce a mai trebuit sa moara Hristos?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote

Tags
iertare pacate, milostenie

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce e iertarea? Marta Pocainta 99 11.11.2014 16:02:37
Poate preotul refuza iertarea pacatelor spovedite? moldoveanu Impartasania (Taina Euharistiei) 22 25.08.2011 04:03:06
despre iertarea pacatelor alinuu Intrebari utilizatori 23 06.07.2011 18:08:46
Urmare...Curiozitati din cartea "MOISE" de Edmond Fleg 14carol06 Generalitati 1 06.06.2009 07:03:51
Iertarea! amatyyy Umanitare 26 17.05.2009 12:56:37