![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moartea, în sens creștin, înseamnă existența fără Dumnezeu. Citat:
De pildă, atunci când în Biblie se vorbește pentru prima oară despre moarte, în Geneză ("negreșit veți muri"), sensul este clar. Veți muri spiritual, se va despărți sufletul vostru de Mine. Aceasta se vede din faptul că Dumnezeu le spune oamenilor, nu doar că vor muri, ci că "în ziua în care vei mânca din el, cu moarte vei muri". Ateii care iau Biblia la mișto folosesc acest verset ca să demonstreze că Dumnezeu a mințit: iată, au mâncat și nu au murit în ziua aceea. Dar noi știm că nu doar în ziua aceea, ci chiar în ceasul, în secunda în care au încălcat porunca Domnului, cei doi au fost morți din punct de vedere spiritual, despărțiți din proprie voință de Dumnezeu; Acela care este Adevărul nu a mințit. Last edited by Erethorn; 29.12.2011 at 11:55:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se spune ca "toti sunt vii", in contextul invierii(despre asta explica Mantuitorul), nu al nemuririi mortului (asa ceva nu o sa gasiti in Sfanta Scriptura). Dumnezeu ii poate invia pe toti. Nu spune nicaieri ca Dumnezeu face ca toti mortii sa fie vii, pe timpul mortii (facand, paradoxal, inutila invierea de care vorbea Mantuitorul). Citat:
Ellenismul nostru ne trimite la Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura). Elenismul vostru va face robi elenismului. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu discutam despre moartea propriu-zisa (adica, aceea care te baga in cosciug). Dvs. vreti sa demonstrati ca si intr-o astfel de moarte, mortul traieste (facand inutila revenirea Mantuitorului si invierea mortilor).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am o curiozitate: Ați studiat măcar în treacăt poziția Bisericii Catolice cu privire la această chestiune ? Puteți să răspundeți la următoarea întrebare: Cum se justifică, din punct de vedere catolic, necesitatea revenirii Domnului, și ce folos vom trage din învierea trupului ? Cu alte cuvinte: Înainte de a bălăcări, ați studiat punctul de vedere pe care îl bălăcăriți ? |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne cum sa fie inutila invierea daca o sa ai nevoie de un trup ? Hai explica-mi de ce zice Iisus ca el e in carne si oase si nu e un duh.Ce e ala un duh ? Vedeti mainile Mele si picioarele Mele, ca Eu Insumi sunt; pipaiti-Ma si vedeti, ca duhul nu are carne si oase, precum Ma vedeti pe Mine ca am.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.catehism.ro/CBC_037.htm |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Aștept un răspuns la întrebarea legată de Geneză:
Au murit Adam și Eva în ziua în care au mâncat din fructul oprit, sau a mințit Dumnezeu ? |
|
|||
|
|||
![]()
Adica ce vrei sa spui ca ingerii nu au trup ? Doamne dar cum poti crede ca poate trai cineva fara trup ? Noi atata stim : ai trup traiesti, moare trupul dormi si nu mai stii nimic.
![]() De ce a coborat Iisus in iad dupa crucificare daca cei de acolo habar nu au de nimic ? Cum adica le-a propavaduit lor ? S-au trezit un pic dupa care s-au culcat la loc ? L-a inviat Dumnezeu pe Moise la Schimbarea la fata dupa care l-a omorat inapoi ? Si cine erau duhurile din inchisoare tinute acolo inca din timpul lui Noe ? Last edited by iuliu46; 29.12.2011 at 12:29:35. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|