![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
atat timp cat apocrifele nu contrazic scrierile canonice, nu vad de ce nu ar fi bune. Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sa-ti adu aminte ca Apocalipsa nu a fosta de la inceput inclusa in canonul NT. sau ca "Epistola lui Barnaba" sau "Păstorul lui Hermas" ce sunt prezente în cea mai veche Biblie din lume, nu fac parte din actualul canon al NT? asadar, ce este o scriere apocrifa? |
|
|||
|
|||
![]()
apokripto = a ascunde, ; — apokrifos = ascuns, nesigur, secret.
(despre scrieri) care este atribuit altui autor decât celui adevărat; a cărui autenticitate este îndoielnică. Criteriile dupa care se iau decizia de a nu recunoaste autenticitatea acelei scrieri, nu sunt infailibile , afara de cazul in care , cel in cauza (responsabil cu canonizarea) traieste prezenta lui Dumnezeu. Doar Harul sau, poate cunoaste adevarul si deci prin El, si cel in cauza. Ratiunea, fie ea si perfecta, are un punct de limita. Nu este instumentul , destinat cunoasterii spirituale, ultime. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
21. Avraam, părintele nostru, au nu din fapte s-a îndreptat, când a pus pe Isaac, fiul său, pe jertfelnic? Intamplarea aceasta a avut loc in Geneza 22:9-12 dar ea a avut loc la multi ani dupa ce Avraam a fost declarat drept de Dumnezeu (Geneze 12:1-7; 15:6) Deci prin credinta esti facut drept in fata lui Dumnezeu iar prin fapte esti drept in fata oamenilor. Binenteles ca acestea merg intotdeauna impreuna. Nu o sa gasesti niciodata un om care are o inima regenerata de Domnul Isus si sa nu aiba fapte. Doar ca faptele care le face sunt din dragoste pentru Dumnezeu si pentru oameni si nu ca sa primeasca ceva din cauza asta (mantuire sau iertare de pacate) Citat:
7. Căci Hristos nu m-a trimis ca să botez, ci să binevestesc, dar nu cu înțelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică crucea lui Hristos. 18. Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. 21. Căci de vreme ce întru înțelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înțelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii. 22. Fiindcă și iudeii cer semne, iar elinii caută înțelepciune, 23. Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie. ... 26. Căci, priviți chemarea voastră, fraților, că nu mulți sunt înțelepți după trup, nu mulți sunt puternici, nu mulți sunt de bun neam; 27. Ci Dumnezeu Și-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să rușineze pe cei înțelepți; Dumnezeu Și-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le rușineze pe cele tari; 28. Dumnezeu Și-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt Doua lucruri se pot deduce de aici; unu ca Dumnezeu a ales sa mantuiasca prin nebunia provavaduirii si nu prin intelepciunea cuvantului si doi ca nu trebuie sa fii intelept pentru asta. Daca mergem mai departe la capitolul II 1. Și eu, fraților, când am venit la voi și v-am vestit taina lui Dumnezeu, n-am venit ca iscusit cuvântător sau ca înțelept. 2. Căci am judecat să nu știu între voi altceva, decât pe Iisus Hristos, și pe Acesta răstignit. Asta e ceea ce trebuie sa stie un crestin in fiecare zi. Aceasta e reinoirea mintii in fiecare zi. Rastignirea lui Hristos sa fie in fiecare clipa in inimile noastre. Sa stiu in fiecare zi ca eu l-am pus pe cruce si din cauza mea a murit. Ca si concluzie adevarul este foarte simplu iar intelepciunea este Isus Hristos rastignit. Citat:
17. Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu. Pentru ce e sabia duhului daca nu pentru a contracara loviturile diavolului. Si ce este aceasta sabie? - cuvantul lui Dumnezeu.Cuvantul lui Dumnezeu e puternic, in epistola catre Evrei capitolul 4 spune 12. Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii Deci vreau sa scot pacatul din viata mea trebuie sa imi fie saturata mintea cu cuvantul lui Dumnezeu. Iar prin pocainta si rugaciune stiu ca il voi invinge pentru ca cel ce este in mine este mai mare decat cel ce este in lume (Intaia epistola a lui Ioan 4:4). Citat:
Citat:
Cat despre mintea luminata, daca e ceva pentru care ma rog zilnic asta e unul dintre ele. Stiu ca sunt departe de a intelege toate lucrurile dar stiu ca Domnul are putere sa imi dea intelepciune si sa ma creasca in sfintenie pana o sa ma mut cu el si o sa il vad fata in fata - slavit sa fie numele Lui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Va multumesc de raspuns. Nu stiu cat de mult l-am deranjat pe diavol prin activitatea mea pentru ca acum cand ma uit inapoi pot sa spun fara cea mai mica indoiala ca eram al lui. Vedeti Dumneavoastra abia dupa ce Dumnezeu, prin harul lui m-a inviat am putut sa inteleg pacatul. Sa il vad in viata mea si nu numai atat dar sa il urasc cum nu am urat pe nimeni si nimic altceva. Oamenii, cand le vorbesc despre harul mantuirii cred ca asta imi da o licenta de pacatuit dar ce nu inteleg ei e ca eu urasc pacatul. Nu imi gasesc placerea in el si ma simt mizerabil in momentul in care se intampla sa cad in el. Multumiri ii aduc lui Dumnezeu ca ma iarta de fiecare data prin dragostea si harul sau. Faptele care le fac acum sunt inspre gloria Lui si nu sunt deloc jertfe. El imi da puterea sa le fac cum as putea sa spun ca sunt o jertfa pentru mine? A lui sa fie toata slava. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Adevarul este adevar si daca ne convine noua[egoului nostru] sau nu.
Insa cine ne-a facut, sigur s-a gandit dinainte ca nu vom putea fi fericiti fara a cunoaste vreodata adevarul [caci tocmai in asta consta, si atunci vine, fericirea, cand fiinta creata cunoaste adevarul]. si deci a si pus in noi posibilitatea[si capacitatea] de a-l (re)cunoaste. Credinta [autentica] , pe care o doreste si Dumnezeu, Tatal , de la noi , este una libera, izvorata din prorpia noastra intelgere interioara, a ceea ce initial am acceptat ca fiind bun si adevarat [datorita faptului] ca am fost incredintati launtric de dragostea- dincolo de cuvinte. Este asa precum un copil , mic, simte si este incredintat launtric de dragostea mamei, sau a tatalui sau , atunci cand acestia ii vorbeste sau ii promit, si accepta tot ce ii se spune cu bucurie si incredere, fara sa cerceteze [cu mintea] daca este adevarat sau corect,( caci nici nu poate inca). Apoi, mai tarziu, cand este mare, vede [si cu mintea] ca a fost bun si adevarat ce a acceptat initial [cu inima]. Nici un parinte adevarat, nu ar avea vreo placere daca vreunul [sau mai multi] din copii sai , [il] acepta ca el este parintele lor, pentru ca au auzit de la ceilalti, sau ca asa scrie in cutare document, deci intrun mod mecanic, formal, fara participarea intelegerii sentimentale, a inimii. Un parinte adevarat, isi doreste ca ceilalti sa il recunoasca ca atare, nu pentru el insusi - el personal nu are nevoie de aceasta recunoastere - ci pentru ei, caci recunoscand si acceptand asta [pe el ca parinte], ei isi pun toata atentia si increderea, - in rezolvarea lipsurilor si problemelor lor, in implinirea deplina - in el . Dumnezeu a dat legiele acelea [prin Moise] , nu ca un om [conducator]caruia ii este frica ca populatia sa nu scape de sub control, deci pentru pastrarea ordinii lumesti . Ci le-a dat ca un dar, - ele reveland ordinea - in veci neschimbabila- care a fost implementata in tot universul, ca el sa poata exista. Ele au fost data ca tot cel care doreste sa traiasca in armonie cu legile spirituale, ca astfel sa aiba o viata interioara deplina, sa aiba si drumul de urmat. O simpla acceptare a unei scriei ca fiind adevarata, si ramanerea in acest stadiu, nu are valoare pentru nimeni. Doar actiunea [faptuirea] este cea care poate revela miezul unei invataturi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
exista si Adevar fals? sau mai putin Adevarat? aici intervine subiectivismul nostru. "Credinta [autentica] , pe care o doreste si Dumnezeu, Tatal , de la noi , este una libera, izvorata din prorpia noastra intelgere interioara" pare o idee corecta. dar cand propria intelegere nu este conforma cu dogma? care, culmea, este scrisa de oameni. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
ramane la atitudinea dumneavoastra. Doamne ajuta!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O posibila contradictie intre notiunile de Rai si Iad | MihaiG | Morala Crestina | 217 | 09.04.2013 16:33:55 |
Ce se-ntampla cu cei care parasesc manastirea? | ory | Calugarul | 492 | 02.02.2013 15:36:10 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Libertatea fata de patimi e posibila in aceasta viata | ioan-eugen | Intrebari utilizatori | 4 | 16.03.2010 11:14:19 |
|