![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Foarte interesanta mi se pare varianta prezentata de Sf Nicolaie Velimirovici. Sincer, desi sunt un cautator de astfel de raspunsuri, marturisesc ca nu am avut inca vreme pentru a afla si varianta spusa de sfintii parinti in cazul acesta. Totusi, fara sa par ca ma impotrivesc acestei variante, un lucru nu mi-e foarte clar. Asculta, fiica si vezi, si pleaca urechea ta, si uita poporul tau si casa parintelui tau. Cum am putea sa-i cerem bisericii sa-si uite "poporul" sau si "casa parintelui" sau? Eu credeam ca se face trimitere clara catre Fecioara Maria, fiica lui Ioachim si a Anei, menita sa primeasca in pantecele ei pe Mantuitorul intregii lumi (nu doar a unui singur popor). Mai mult: in Sfintitul Paraclis al Maicii Domnului, acelasi stih ne scoate in evidenta exact acelasi lucru si nu varianta Sf. Nicolaie Velimirovici. Mai departe: Că a poftit Împăratul frumusețea ta, că El este Domnul tău. Trecand peste lipsa de talc a sensului de "poftit" pentru "fiica", tu spui (sau citezi): Biserica lui Dumnezeu este fiica împăratului. apoi: Preasfînta Născătoare de Dumnezeu este fiica împăratului. Deci metaforic ar insemna acelasi lucru. Si totusi, nu Biserica L-a zamislit pe Mantuitor, ci prin Mantuitor a aparut Biserica. Astazi nu am timp sa caut, dar sunt convins ca putem afla si alte talmaciri ale psalmului 44, si in special a acestui fragment, din invataturile Sfintilor Parinti. Ceea ce cred eu este departe de a avea caracter sigur si nu pretind deloc asta. Vreau totusi sa ma lamuresc mai bine! |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| O posibila contradictie intre notiunile de Rai si Iad | MihaiG | Morala Crestina | 217 | 09.04.2013 17:33:55 |
| Ce se-ntampla cu cei care parasesc manastirea? | ory | Calugarul | 492 | 02.02.2013 16:36:10 |
| Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 13:02:02 |
| Libertatea fata de patimi e posibila in aceasta viata | ioan-eugen | Intrebari utilizatori | 4 | 16.03.2010 12:14:19 |
|
|