Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2011, 23:43:07
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Ar trebui banati! Pe forum catolic daca vorbesti tampenii si nu te opresti te baneaza imediat. In afara ca acolo (asa stiu cand am intrat acum un an) lumea ii ignora total. Spunem de libertate religioasa dar aici e mai degraba vorba de prozelitism! In curand o sa le explicam si la homosexuali crestini ca nu au dreptate si nu numai!
Nu neaparat ,probabil sant si persoane cu care poti avea o discutie serioasa.Dar ei incep cu "fantomele " si dupa aia tot ei se dau loviti.
Asta e a trebuit sa se nasca unul cu multa minte in America si sa descopere el cum trebuie sa sarbatorim sambata,sa bem must,sa credem ca Iisus e Arhanghelul Mihail si sa credem ca mortii dorm ca altfel ramanea lumea nemantuita. Sa fie sanatosi si ei si fratii lor si somn usor.
Vechi 31.12.2011, 04:34:28
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Asta e a trebuit sa se nasca unul cu multa minte in America si sa descopere el cum [...] sa credem ca mortii dorm ca altfel ramanea lumea nemantuita.
Nu-i așa prietene. A trebuit să Se nască Unul în Betleem să ne facă să credem că moartea e un "somn" și că morții "dorm". Ori pasajele acestea din Evanghelie nu prea-ți plac...

Citat:
Sa fie sanatosi si ei si fratii lor si somn usor.
Să-ți fie... plapuma... ușoară!
Vechi 31.12.2011, 11:46:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu-i așa prietene. A trebuit să Se nască Unul în Betleem să ne facă să credem că moartea e un "somn" și că morții "dorm". Ori pasajele acestea din Evanghelie nu prea-ți plac...

Să-ți fie... plapuma... ușoară!
Mai adventistule ce te tot iei de mine ? Ti-am zis ca nimic din ce sustii nu e adevarat ? Ce stii tu despre Cel din Betleem ?
Stii ca te-am intrebat de 100 de ori DE CE A FOST IISUS IN "INCHISOARE " ? DE CE NU RASPUNZI ADVENTISTULE ?

Pai uite de ce :
1 Petru 4 :5-6 :

Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.
Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

Si Cornilescu :

Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.

Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.

Pana cand o sa mintiti lumea satanelor ?

Last edited by iuliu46; 31.12.2011 at 11:48:28.
Vechi 31.12.2011, 11:59:28
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Stii ca te-am intrebat de 100 de ori DE CE A FOST IISUS IN "INCHISOARE " ? DE CE NU RASPUNZI ADVENTISTULE ?
Este o alegorie. Cu siguranta este vorba despre somn. :))))) Ma intreb daca totusi viseaza.

Oricum mi se pare fabuloasa partea unde sufletul este "lipit" de trup si dupa moarte. Cum majoritatea trupurilor sunt pamant, la propriu, si mai mult imprastiat "peste mari si tari" aveti grija sa nu calcati niste suflete in picioare.
Vechi 31.12.2011, 13:49:11
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Oricum mi se pare fabuloasa partea unde sufletul este "lipit" de trup si dupa moarte.
Cine a spus asta, mincinosule? Arata postarea.
Vechi 31.12.2011, 14:49:33
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Cine a spus asta, mincinosule? Arata postarea.
Sa vedem daca sunt mincinos.

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Sufletul este omul viu, rezultanta trupului + suflarea de viață de la Dumnezeu. Acesta nici nu "se desprinde", nici nu coboară nici nu urcă. Cred că o să mai treacă ani de zile până mi se va răspunde la întrebarea unde se găsește în Biblie "nemurirea sufletului"? și unde scrie de desprinderea sufletului de trup la moarte?
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...561#post417561

Daca sufletul nu se desprinde de trup inseamna ca sunt impreuna nu? Daca sufletul este trup+suflare de viata iar sufletele sunt judecare abia la a doua venire inseamna ca trupul ramane impreuna cu suflarea de viata, nu?

Cu singuranta am interpretat eu tendentions nu? Atunci poate ne lamuritu privire la "localizarea" sufletelor in perioada de "somn".
Vechi 01.01.2012, 12:31:13
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Sa vedem daca sunt mincinos.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...561#post417561

Daca sufletul nu se desprinde de trup inseamna ca sunt impreuna nu? Daca sufletul este trup+suflare de viata iar sufletele sunt judecare abia la a doua venire inseamna ca trupul ramane impreuna cu suflarea de viata, nu?

Cu singuranta am interpretat eu tendentions nu? Atunci poate ne lamuritu privire la "localizarea" sufletelor in perioada de "somn".
Cu siguranță ați interpretat tendențios! Prima mea propoziție era: "Sufletul este omul viu". Dumneavoastră vă referiți la omul mort, nu la omul viu. Ori ați ajuns să nu mai faceți nici această diferență între omul viu și omul mort? Nu ajunge că negați diferența între sufletul viu și... (nici nu mai știu cum să scriu că iar mă veți interpreta greșit).

Mi-e imposibil să vă lămuresc cu privirire la "localizarea sufletelor" pe timpul morții, atâta vreme cât vă mențineți prejudecata "sufletului nemuritor" și a unui suflet-entitate conștientă ce s-ar desprinde de trup în momentul morții. Pentru a înțelege corect trebuie să aveți o gândire biblică, nu una bizantină.

Poate vă ajută ilustrația aceasta: Aveți o ladă (suflet viu) pe care ați confecționat-o (actul Creației). Lada e compusă din scânduri (trupul) și cuie (suflarea de viață). La un moment dat, tot dumneavoastră vă decideți s-o demontați (moartea), depozitând scândurile în pivniță (mormântul) și luându-vă cuiele în buzunar (retragerea suflării de viață, a duhului, a spiritului la Dumnezeu). Urmează [i]logica întrebare a unuia:

Lămuriți-ne cu privire la "localizarea" lăzii in perioada de depozitare! Unde s-a dus lada?
Vechi 31.12.2011, 13:27:06
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Mai adventistule ce te tot iei de mine ? Ti-am zis ca nimic din ce sustii nu e adevarat ? Ce stii tu despre Cel din Betleem ?

Pai uite de ce :
1 Petru 4 :5-6 :

Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.
Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

Si Cornilescu :

Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.

Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.

Pana cand o sa mintiti lumea satanelor ?
erau morti spiritual sau morti in pacatele lor; alta explicatie: erau morti fizic in momentul cand Pavel scrie epistola
Vechi 31.12.2011, 13:39:49
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
erau morti spiritual sau morti in pacatele lor; alta explicatie: erau morti fizic in momentul cand Pavel scrie epistola
In primul rand Petru a scris asta nu Pavel.
In al doilea rand daca mortii sant tarana si nu stiu nimic cum le-a vestit Iisus evanghelia ? I-a inviat dupa care i-a adormit la loc ? Tu nu vezi ca nu are nici o logica ?
Vechi 31.12.2011, 13:31:39
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Va spun eu, Isus a fost in Tartar, unde sunt inchise duhurile care au pacatuit in timpul cand a adus Dumnezeu Potopul.

1 Petru 3: 9 în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare,
20 care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, și anume opt.

comparati cu:

Iuda 1:6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puși în lanțuri veșnice, în întuneric, pe îngerii care nu și-au păstrat vrednicia, ci și-au părăsit locuința.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31