Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2012, 08:58:00
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ce faci prietene, TE CONTRAZICI SINGUR? Pai nu tu ai zis ca mortii NU STIU NIMIC? Atunci cum putea bogatul care "a murit...și a fost înmormântat" sa simta suferinte trupesti dupa moarte, cand el nu ar trebui sa simta nimic (asta dupa invatatura voastra)?
Doamne ajuta!
Eu nu ma contrazc. Dar Biblia spune ca "mortii nu stiu nimic".(Ecl. 9:5). Iar in pilda bogatului nemilostiv vedem ca bogatul si saracul Lazar aveau trup si erau constienti si activi. Iar Biblia nu se contrazice.

Ajuta-ma sa ies din aceasta stare de confuzie. Nu am inteles in ce stare erau saracul Lazar si bogatul. Erau "suflete nemuritoare"? Atunci de ce aveau trup si suferinte trupesti? Reciteste Luca 16:19-31. Interesant este ca nu se foloseste deloc cuvantul "suflet". Si totusi, unii iau aceasta parabola pentru a argumenta teoria "sufletului nemuritor". Cam multa confuzie in capul meu.
Vechi 02.01.2012, 14:13:31
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Eu nu ma contrazc. Dar Biblia spune ca "mortii nu stiu nimic".(Ecl. 9:5). Iar in pilda bogatului nemilostiv vedem ca bogatul si saracul Lazar aveau trup si erau constienti si activi. Iar Biblia nu se contrazice.

Ajuta-ma sa ies din aceasta stare de confuzie. Nu am inteles in ce stare erau saracul Lazar si bogatul. Erau "suflete nemuritoare"? Atunci de ce aveau trup si suferinte trupesti? Reciteste Luca 16:19-31. Interesant este ca nu se foloseste deloc cuvantul "suflet". Si totusi, unii iau aceasta parabola pentru a argumenta teoria "sufletului nemuritor". Cam multa confuzie in capul meu.
Ca esti confuz se vede. In primul rand NU zice ca Lazar si bogatul aveau trupuri. As putea zice ca este vorba de persoane. Tot ce stim este ca atat bogatul, cat si Lazar au murit. In schimb se spune ca bogatul dupa ce a murit a fost inmormantat, iar Lazar dupa ce a murit si el a fost dus de INGERI (sa nu uitam aspectul asta), unde...in mormant sau in sanul lui Avraam? Si acum se pune intrebarea: Ce i-a dus lui Lazar in sanul lui Avraam ingerii? Trupul MORT cum ziceti voi? Ce, exista ingeri fac fac pe cioclii? Cum se face insa ca atat bogatul cat si Lazar, desi morti, erau constienti si activi, voi care sustineti ca mortii nu stiu nimic? Mai mult, bogatul se afla intr-un loc separat de Lazar, si anume Haides sau Sheol.Voi ziceti ca Haides-ul este mormantul intregii omeniri. Dar uite ca bogatul desi mort in Haides (Sheol), este constient si activ iar Lazar, desi mort si el, nu este in Haides (mormantul intregii omeniri) ci in sanul lui Avraam cu parintele Avraam alaturi de el, culmea, desi mort de peste o mie de ani, Avraam este constient si activ. Cum explici toate acestea? Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 02.01.2012 at 14:23:25.
Vechi 02.01.2012, 14:35:53
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Ca esti confuz se vede. In primul rand NU zice ca Lazar si bogatul aveau trupuri. As putea zice ca este vorba de persoane. Tot ce stim este ca atat bogatul, cat si Lazar au murit. In schimb se spune ca bogatul dupa ce a murit a fost inmormantat, iar Lazar dupa ce a murit si el a fost dus de INGERI (sa nu uitam aspectul asta), unde...in mormant sau in sanul lui Avraam? Si acum se pune intrebarea: Ce i-a dus lui Lazar in sanul lui Avraam ingerii? Trupul MORT cum ziceti voi? Ce, exista ingeri fac fac pe cioclii? Cum se face insa ca atat bogatul cat si Lazar, desi morti, erau constienti si activi, voi care sustineti ca mortii nu stiu nimic? Mai mult, bogatul se afla intr-un loc separat de Lazar, si anume Haides sau Sheol.Voi ziceti ca Haides-ul este mormantul intregii omeniri. Dar uite ca bogatul desi mort in Haides (Sheol), este constient si activ iar Lazar, desi mort si el, nu este in Haides (mormantul intregii omeniri) ci in sanul lui Avraam cu parintele Avraam alaturi de el, culmea, desi mort de peste o mie de ani, Avraam este constient si activ. Cum explici toate acestea? Doamne ajuta!
E doar o parabola .
Vechi 02.01.2012, 18:27:04
Banned

Implicit

Citat:
Ca esti confuz se vede. In primul rand NU zice ca Lazar si bogatul aveau trupuri. As putea zice ca este vorba de persoane. Tot ce stim este ca atat bogatul, cat si Lazar au murit.
Poate vrei sa spui ca nu zice absolut nimic de suflete. Citeste si reciteste parabola (valabil si pentru Mihaita). Cat despre trupuri... se vorbeste despre parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti (arsuri). Asta nu am priceput eu. Cum de aveau, Lazar si bogatul, parti trupesti si suferinte trupesti, de vreme ce (conform teoriei voastre) erau sub forma de fantome (scuze, dar nu pot nu-mi permite Scriptura sa numesc "suflet" nascocirea voastra)?
Vechi 02.01.2012, 18:39:38
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Poate vrei sa spui ca nu zice absolut nimic de suflete. Citeste si reciteste parabola (valabil si pentru Mihaita). Cat despre trupuri... se vorbeste despre parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti (arsuri). Asta nu am priceput eu. Cum de aveau, Lazar si bogatul, parti trupesti si suferinte trupesti, de vreme ce (conform teoriei voastre) erau sub forma de fantome (scuze, dar nu pot nu-mi permite Scriptura sa numesc "suflet" nascocirea voastra)?
Daca iesim din sfera de parabola am si eu o intrebare: Cei doi morti erau constienti, deci nu trageau un pui de somn si asta se intampla inainte de Judecata Universala pentru ca bogatul il roaga pe Avraam sa il trimita pe Lazar la fratii lui. Asta cum o explicati?
Vechi 03.01.2012, 19:57:09
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Daca iesim din sfera de parabola am si eu o intrebare: Cei doi morti erau constienti, deci nu trageau un pui de somn si asta se intampla inainte de Judecata Universala pentru ca bogatul il roaga pe Avraam sa il trimita pe Lazar la fratii lui. Asta cum o explicati?
Daca nu va suparati sa raspundeti si la acesata intrebare.
Vechi 03.01.2012, 20:52:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Daca nu va suparati sa raspundeti si la acesata intrebare.
Ba ma supar. Eu am pus o intrebare clara la care dvs. imi raspundeti cu o intrebare ciudata (conditionata de iesirea in afara parabolei). Astept, in continuare raspunsul dvs. la intrebarea mea:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=813

Daca veti raspunde, veti avea (in mod indirect) raspuns la intrebarea dvs. (dar, in contextul parabolei - pentru ca asta este).
Vechi 03.01.2012, 21:07:56
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ba ma supar. Eu am pus o intrebare clara la care dvs. imi raspundeti cu o intrebare ciudata (conditionata de iesirea in afara parabolei). Astept, in continuare raspunsul dvs. la intrebarea mea:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=813

Daca veti raspunde, veti avea (in mod indirect) raspuns la intrebarea dvs. (dar, in contextul parabolei - pentru ca asta este).
Citat:
Ok. Mi se pare normal sa raspund la o intrebare care a fost adresata anterior intrebarii mele, desi nu mi-era adresata mei. Dar daca nu veti raspunde va fi pentru ca nu veti avea argumente. Totusi si daca raspundeti faceti-o la obiect nu cu analogii si alte prostii.
Starea celor doi este cea de dupa judecata particula si se refera doar la sufletele lor. Totusi fiind o parabola partile trupesti nu trebuie intelese literal: nici mainile, nici limba si nici gura. Iar ca argument poate fi folosit "sanul lui Avraam" care simbolizeaza doar mantuirea celor din neamul recunoscut al lui Avraam. Chinul bogatului si setea are o prezentare plastica pentru a fi accesibila tuturor. Tocmai de aceea se folosea Mantuitorul de pilde ca sa toti sa poata intelege mesajul chiar daca nu erau foarte familiarizati cu forma teologica, elevata a invataturilor legii.
Vechi 02.01.2012, 19:10:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Si unde anume zice in Biblie ca NU exista fantome? Prietenul tau adventist a facut acelasi lucru contestand ca NU exista spiritele mortilor, ceva ce supravietuieste mortii. Dar scrie undeva in Biblie ca aceste spirite (ale mortilor) NU exista? Dumnezeu in VT a interzis chemarea lor, dar NICIODATA NU a zis ca ele NU ar exista. Arata-mi unde scrie! Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 02.01.2012 at 19:18:21.
Vechi 02.01.2012, 15:03:58
mihai07
Guest

Implicit

Citat:

Cam multa confuzie in capul tau din reavointa
Mai citeste o data:
19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. 20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube, 21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui. 22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. 23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. 24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. 25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. 26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31