![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||||
|
|||||
![]()
Nici eu, ci Filosofia și Dreptul :)
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
DA ! dar, doar despre adevărații sinucigași, adică despre aceia care, până în ultimul moment al vieții, au spus: "fac ce vreau cu viața mea și nu-mi pare rău!", adică, despre sinucigați la modul general, dar nu despre sinucigașul Vasile de la etajul 3 sau despre sinucigașa Mărie de vizavi, pentru că despre ei, în particular, nu putem judeca dacă au fost sinucigași până în ultimul moment al vieții. Nu uitați: "Nu judecați !" |
|
||||
|
||||
![]()
Presupun ca va referiti la talharul de-a dreapta, pentru ca eu sincer habar nu am cum im cheama. Raspunsul este simplu: Cu siguranta nu frica de moarte. Tocmai de aia s-a mantuit.
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar puteți d-vs să afirmați cu certitudine că vecina care s-a aruncat de la etaj îndeplinește toate criteriile de mai sus ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Legea care interzice sinuciderea o stiu toti. E inscrisa in legea lirii. Daca se arunca singura nu e silita de nimeni decat de propria constiinta, sau de lipsa activitatii ei. Fara a avea o certitudine ca doar nu suntem Dumnezeu sa cunostem gandurile fiecaruia, eu m-as incumera sa spun ca in mod sigur cineva nu se caieste in conditiile in care cu siguranta a avut mult mai mult timp sa mediteze la actiunea pe care o va face decat timpul scurs de la etajul 3 la impactul cu "inevitabilul".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar tâlharul de dreapta (Sfântul Dismas) câtă vreme o fi avut să mediteze și să regrete și să se pocăiască înainte să fie legat pe cruce ? Și totuși, chiar înainte de a spune "Doamne" și de a se pocăi, Evanghelia ne învață că, legat pe cruce fiind, făcea mișto de Cristos... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu facea misto. Acolo este vorba despre diferentele dintre evanghelii. In evanghelia unde spune ca il batjocoreau talharii nu spune nimic de pocainta celui de-a dreapta. In cea unde este vorba despre pocainta talharului nu se vorbeste despre batjocura lui. Sa nu incurcam cele doua abordari. Stiti ce s-a intamplat totusi in timpul ala scurt de pe cruce? Nu a deznadajduit. Si mai mult s-a intalnit cu Dumnezeu. Sinucigasii pana la impactul cu "inevitabilul" in afara de faptul ca nu se intalnesc decat cu diavolul au cazut in deznadejde.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica catolica ca si cladire | elcipo | Biserica Romano-Catolica | 153 | 12.08.2015 14:07:40 |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
|