În prealabil postat de zaharia_2009
Iarta-ma , puteam sa tac , stiu sa fac si asta ; am preferat
La o asemenea intrebare si insinuare legat de tatuare , pusa de un adult care te ia de la inceput ca stie el ca nu este pacat tatuarea pt. ortodocsi , cum vroiai sa raspund EU, (adica conform stilului cu care v-am obisnuit)?
Asa cum fac crestinii ,,piosi" care abunda pe forum : asa , sa ma umplu dintr-o data de seriozitate si bunatate, sa devin mieros si sa caut cu multe menajamente intre cornitele unui adult care ma ia el dinainte cu prostii ???
Daca ai fi citit la parintele Cleopa ai fi tinut minte toata viata expresia lui caracteristica (defapt avea mai multe) atunci cind intilnea un asemenea om si cu o asemenea atitudine : ,,... bai ciacanaule, di undi esti matale de sti atit di multi despre teolojie incit nu mai intrebi, ci ma iei pi direct !" Si sa sti ca ,,ciacanaule" nu insemneaza ,,draguta" ori ,,puisor" sau ,,domnule", ci cu totul altceva !
Ori poate ca tu gindesti ca ar trebui sa ajung Cleopa ca sa mi se ingaduie glume ! Eu sunt de alta parere !!!
Fiecare avem un stil al nostru de manifestare(dupa situatie, si ar fi trebuit pina acum sa fi inteles aceasta si sa fi tinut cont fara a exagera realitatea sau a te supara sau cine mai stie ce manifestare nelalocul ei) in discutii si nu cred ca este cazul sa ma prefac ca fiind serios si tandru acolo unde neintelegerea voita (adica prostia) ,,esti mari cucoana".
Probabil ca miine vom intilni un user nou care ne va lua asa la repezeala spunindu-ne ca pt. ortodocsi a fuma stie el ca nu este pacat , deoarece tutunul este o vegetala, o planta . Daca ar fi fost din carne sau din brinza atunci ar fi fost poate pacat , dar altminteri nu ... Si probabil ca si la unul de caesta vei dori sa il iei cuminte si metodic ca pe scolari spunindu-i cu multa bunatate ca nu este chiar asa. Eu consider ca atunci cind un adult greseste (evident ca depinde si de greseala) trebuie TREZIT la realitate si nu numai menajat ca pruncutu sau luat cu binisorul ca fata mare ! Asa vad si practic eu !
Imi pare rau de incident , nu am stiut ca esti mereu sobru, serios . De acum in colo cu tine asa voi fi . Te rog sa ma ierti pt. ca vad binevoitori in toti .
|