Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2012, 12:20:32
anonim30 anonim30 is offline
Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
E sigur ca cel care nu a simtit niciodata Duhul cel Sfant sa nu inteleaga cum lucreaza, sa nu inteleaga si sa nu il cunoasca pe Dumnezeu, fizic , in relatia sa personala cu Dumnezeu. Insa vorbeste despre asta. De unde ? Din imaginatie si inchipuire.

E usor sa teologhisim despre harul lui Dumnezeu si sa ne cream in imaginatia noastra o lume idilica, insa adevarul este altul.
Cata nevointa este nevoie ca sa primim har de la Dumnezeu si sa simtim Duhul Sfant? Cati ani a plans Sf. Siluan Atohnitul dupaHarul Domnului?
Iar noi sa credem ca un om care nu vrea sa creada in El are har si se mantuie?
Doamne pana unde s-a ajuns in ratacire?

Ma iertati ca vin uneori cu cuvinte aspre, insa cand e vorba de credinta si de Domnul trebuie sa fim cu luare aminte si cu simturile treze.

Uneori avem nevoie de dusuri reci ca sa ne tinem in trezvie. Iar mana celui ce ne scutura ni se pare mana unui nemilos.
Domnul nostru Iisus Hristos a murit pe cruce pentru toti: si pentru cei ce credeau ca El e Fiul lui Dumnezeu, si pentru cei ce nu L-au recunoscut astfel. Mai mult, El a murit pentru noi cat timp eram pacatosi, revarsand dragostea Sa peste toti deopotriva.
Crezi tu ca Domnul in mila si iubirea Lui nemarginita pentru faptura Lui, va lasa un astfel de om cu iubire la o intensitate ce multi, poate, nu o au, sa se piarda? Eu sincer nu cred.
Cred cu toata taria ca Domnul Dumnezeul meu, in care eu cred, va mantui pe unul ca acela, oricare ar fi el, inaintea mea, celei cu credinta dar fara dragoste la asemenea dimensiune...
Reply With Quote
Vechi 08.01.2012, 12:54:54
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anonim30 Vezi mesajul
Cred cu toata taria ca Domnul Dumnezeul meu, in care eu cred, va mantui pe unul ca acela, oricare ar fi el, inaintea mea, celei cu credinta dar fara dragoste la asemenea dimensiune...
Până acum am vorbit despre oameni care au iubire față de alți oameni, dar care nu au credință. Acum, iată, dezbaterea se îndreaptă spre ceva un pic diferit: cum poți avea credință fără iubire ?

Părerea mea este că nu poți. Dacă nu ai iubire de aproapele, înseamnă că e ceva complet în neregulă cu credința ta și cu sufletul tău, adică înseamnă că nu ai trecut prin transformarea în Cristos, căreia îi mai spunem convertirea inimii. Zici că te-ai golit de omul vechi din tine și te-ai umplut de Domnul, Care acum locuiește în tine ? Și, cu toate astea, nu îți pasă de aproapele ? Nonsens. 100 % nonsens.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 08.01.2012, 13:00:14
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Până acum am vorbit despre oameni care au iubire față de alți oameni, dar care nu au credință. Acum, iată, dezbaterea se îndreaptă spre ceva un pic diferit: cum poți avea credință fără iubire ?

Părerea mea este că nu poți. Dacă nu ai iubire de aproapele, înseamnă că e ceva complet în neregulă cu credința ta și cu sufletul tău, adică înseamnă că nu ai trecut prin transformarea în Cristos, căreia îi mai spunem convertirea inimii. Zici că te-ai golit de omul vechi din tine și te-ai umplut de Domnul, Care acum locuiește în tine ? Și, cu toate astea, nu îți pasă de aproapele ? Nonsens. 100 % nonsens.
Ce ar insemna acum sa fiu ortodox si sa zic,taci ca tu esti catolic ca scrii Hristos cu C . Nu,ci voi zice: da ai dreptate ! Pentru ca adevarul se uita la cuvintele si inima omului ,nu la fatza sa .
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nasterea prin cezariana andreicozia Generalitati 41 24.12.2013 16:50:45
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 13:09:26
Iubirea prin ura de sine Traditie1 Pocainta 49 30.07.2011 20:16:17
Ce intelegeti prin.......... mara2008 Nunta 12 30.06.2010 07:27:25
De prin lume adunate.... patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 0 23.03.2009 00:36:38