Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2012, 13:01:07
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AnnaKarenina90 Vezi mesajul
Pai cred ca o femeie are destul discernamant ca sa realizeze cati copii poate sau nu poate sa faca. De aia i'a dat Dumnezeu minte, sa judece!

Da? Pai eu un am auzit ca in ultima vreme Dumnezeu sa fi aruncat din cer paine pe masa celor cu 10-12 copii care dau de lucru asistentilor sociali. E una sa ai credinta si e cu totul altceva sa te inmultesti in nestire, ca pisicile, si sa te trezesti ca iti mor copiii de foame si umbla desculti pe strada. Daca ai o situatie financiara buna si iti permiti sa cresti 12 copii, bravo! Cine e in situatia asta, ar trebui sa o faca. De ce nu? Dar cand n'ai dupa ce sa bei apa, mai adu pe lume inca 12 suflete care vor muri, la randul lor, de foame si vai, vei fi primul care va intra in Rai!
Am zis ca poate se incumeta altcineva sa raspunda. Inca o data repet, ceea ce face fiecare e treaba lui, dar adevarul si normalitatea nu este dat de ceea ce credem noi sau de felul cum procedam noi.
Dpdv al Lui Dumnezeu (ar trebui sa fie si al nostru) e normal sa faci 12 copii. Si nu Dumnezeu trebuie sa iti arunce sacul cu mancare din Cer. Pentru asta te-a inzestrat cu capacitatea de munca. El se va ingriji sa ii poti creste pe toti. Acum, ca noi ne-am stabilit alte standarde e cu totul alta discutie. Nu e vital pentru un om sa aiba calculator, internet, televizor (cat timp pierde cineva in timpul televizorului ar putea sa munceasca; programul de 8 ore nu l-a facut Dumnezeu) sa isi reamenajeze casa, sa isi faca concediul in strainatate etc.
Nu e o problema nici sa faci 2 copii. Dar asta ne duce la discutia de pe un alt topic. Problema e ca impiedicam nasterea de princi. Adica folosim metode contraceptive. Unele ucid viata nou formata, altele nu ii permit sa se formeze. Exista iar o intreaga discutie despre folosirea acestor metode. Cer este ca indiferent de ce ni se pare nou normal, metodele contraceptive nu sunt normale in fata Lui Dumnezeu.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? N.Priceputu Reguli in Biserica 113 19.11.2012 13:12:39
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? AGabriela Nunta 151 09.11.2012 09:24:09
barbatii pot fi fideli unei singure femei? Jamaica Nunta 133 10.09.2012 16:06:38