Nu am spus ca e ceva firesc. Am spus doar ca biserica si preotii nu ar trebui sa se bage in cazul casatoriilor in care oamenii chiar se cunosc, in ciuda diferentei mari de varsta. De ce nu se impune mai tare biserica pentru ca oamenii sa nu mai desfraneze asa mult(preferabil deloc, adica sa se casatoreasca curati trupeste, nu sa astepte sa faca 30 de ani pentru a se casatori ca sa poata aduce varsta ca scuza jalnica pentru desfranare; desi, ma rog, desfranatii nu prea se scuza ei, ca n-au regrete pentru ce au facut) ? Ii cununa religios bine mersi, miresele fiind in rochii albe, desi au trecut prin cine stie cate paturi. Mai bine s-ar impune mai tare in privinta castitatii pana la casatorie.
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
E ceva firesc sa fie el cu 18 ani mai mare? (Am inteles ca nu este cazul tau, vorbeam ipotetic) Pe ce crezi ca se bazeaza conflictul intre generatii? Compatibilitatea este redusa si preocuparile comune sunt mai putine in cazul diferentelor mari de varsta. De aceea exista riscul ca motivul casatoriei sa fie altul. De aceea Biserica isi asuma rolul de "consilier" al celor doi.
|