Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2012, 20:20:09
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Sigur ca putea! Daca erau competenti, se intampla si chestia asta. Eu nu cred ca sunt competenti, chiar daca au luat masurile care se impuneau. Poate le-au luat la presiuni externe, sau ale sfatuitorilor de care nu ascultasera niciodata pana atunci.

Uite aici te inseli, esti bine intentionat, dar te inseli! Magaria asta cu reducerea TVA la alimentele de baza este una din cele mai mari abureli si, daca-ti aduci aminte, a tot fost promovata de un varan securist si partidul lui.

Hai sa-ti explic de ce nu merge. O paine costa, sa zicem, un leu. TVA este de 24%. Asta inseamna ca 24 de bani ajung in buzunarul statului, in timp ce pretul real al painii este de 76 de bani.

Daca de maine platim 11% TVA la paine, in loc de 24%, pretul real al painii ramane acelasi, de 76 de bani, in timp ce la stat ajung 11 bani. Ajungem la un total de 87 de bani.

Gresala e sa te astepti ca cei ce vand paine sa afiseze, a doua zi dupa reducerea TVA, acest pret de 87 de bani. Pai dupa ce tu ai platit 20 de ani un singur fel de TVA, care era acelasi peste tot, chiar ai senzatia vreo clipa ca acei comercianti vor ezita sa-ti ceara in continuare un leu intreg pentru o paine? Daca ai putut sa cumperi paine la un leu, o sa cumperi in continuare paine la un leu, ca n-ai incotro. Iar diferenta de 24-11=13 bani intra frumos la profitul acelui comerciant. TVA diferentiat, mana cereasca pentru comercianti.

Intr-o economie capitalista, de piata, salbatica, tu chiar te astepti ca afaceristii sa dovedeasca marinimie fata de cumparatori? Pentru ca la asta se reduce intregul argument. Este o marota a opozitiei, care a fost periodic scoasa din beci ca sa ia ochii maselor.
Pe de o parte ai dreptate ca asta cu TVA-ul este populismul opozitiei.Pe de alta parte faci teoria chibritului.Oamenii astia fura , fura chiar mai mult decat fura PSD-ul pana in 2004 si mai mult decat PNL .Fura tot.Nu se construieste nimic in tara asta, numai se fura.Basescu are in fiecare an buget din ce in ce mai mare,serviciile secrete la fel,fondurile aflate la dispozitia lui Boc la fel,cresc in fiecare an.Udrea a spart mai multi bani decat oricare alt ministru din tara asta si nu se vede nimic. Basescu e Dumnezeu " El a poruncit si s-au zidit". Nu exista guvern sau parlament.Asta e adevarul.Santem condusi de un dobitoc care se crede Dumnezeu pe pamant.El se pricepe la tot si restul trebuie sa asculte si sa execute.Si mai exista inca o gramada de oameni care il pupa in fund.Unii pe bani multi furati de la noi si altii din prostie.
Vechi 17.01.2012, 20:21:37
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Diana: Toți mă bate, toți mă-njura, toți da cu capu -n gură!
Vechi 17.01.2012, 20:29:49
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Vezi că n-ai citat bine poanta. Corect este: toți mă bate, toți mă-njură, toți mă dă cu capu-n gură!
Vechi 17.01.2012, 20:42:55
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Si mai e o problema .Cine sant apostolii economiei de piata,ai capitalismului si ai masurilor de austeritate ? Toti cei care traiesc din bani furati .Cei de la ziarele pe care nu le citeste nimeni si de la televiziunile unde nu se uita nici cameramanii.Nu vin cei care chiar au construit o companie sa ne invete ce e bun si ce e rau, vin cei care primesc bani multi ca sa pupe in fund.Ei nu se supun competitiei dar ne invata pe noi ce e competitia.Ei nu se supun austeritatii dar ne invata pe noi ce e austeritatea.Ce altceva este asta decat tupeu ?
Vechi 17.01.2012, 20:43:44
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
V-am rugat sa nu imi raspundeti, dar daca nu se poate asta e.
Reactie infantila de cel mult 18 ani, limbaj suburban
Vechi 17.01.2012, 21:24:50
Magda M. Magda M. is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
V-am rugat sa nu imi raspundeti, dar daca nu se poate asta e.
Reactie infantila de cel mult 18 ani, limbaj suburban
va pierdeti timpul... personajul e...basescian.
Vechi 17.01.2012, 21:35:54
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Sigur ca putea! Daca erau competenti, se intampla si chestia asta. Eu nu cred ca sunt competenti, chiar daca au luat masurile care se impuneau. Poate le-au luat la presiuni externe, sau ale sfatuitorilor de care nu ascultasera niciodata pana atunci.

Uite aici te inseli, esti bine intentionat, dar te inseli! Magaria asta cu reducerea TVA la alimentele de baza este una din cele mai mari abureli si, daca-ti aduci aminte, a tot fost promovata de un varan securist si partidul lui.

Hai sa-ti explic de ce nu merge. O paine costa, sa zicem, un leu. TVA este de 24%. Asta inseamna ca 24 de bani ajung in buzunarul statului, in timp ce pretul real al painii este de 76 de bani.

Daca de maine platim 11% TVA la paine, in loc de 24%, pretul real al painii ramane acelasi, de 76 de bani, in timp ce la stat ajung 11 bani. Ajungem la un total de 87 de bani.

Gresala e sa te astepti ca cei ce vand paine sa afiseze, a doua zi dupa reducerea TVA, acest pret de 87 de bani. Pai dupa ce tu ai platit 20 de ani un singur fel de TVA, care era acelasi peste tot, chiar ai senzatia vreo clipa ca acei comercianti vor ezita sa-ti ceara in continuare un leu intreg pentru o paine? Daca ai putut sa cumperi paine la un leu, o sa cumperi in continuare paine la un leu, ca n-ai incotro. Iar diferenta de 24-11=13 bani intra frumos la profitul acelui comerciant. TVA diferentiat, mana cereasca pentru comercianti.

Intr-o economie capitalista, de piata, salbatica, tu chiar te astepti ca afaceristii sa dovedeasca marinimie fata de cumparatori? Pentru ca la asta se reduce intregul argument. Este o marota a opozitiei, care a fost periodic scoasa din beci ca sa ia ochii maselor.
1). probabil,ca fenomenul ramanerii pretului vechi,din lacomia comerciantului se poate intampla,insa uiti un lucru esential intr-o economie capitalista,si anume : concurenta intre producatori !

o lege de baza a profitului in comert,spune ca: cu cat rulezi mai tare marfa si o vinzi mai repede si in cantitati mai mari, chiar daca o dai mai ieftin, tu vei castiga mult mai mult decat ala ce o vinde scump si in cantitiati mai mici !!!

2). statul nu pierdea acei 5% din tva ,taiati de la lapte, pentru ca ai incarca pe carne, sa zicem,sau pe alte produse mai de lux !
cine vrea mance carne toata ziua, sa si scoata banu...si sa dea la stat !!!
(in paranteza fie zis, si asa romanii se alimenteaza incorect, fiind mari mancatori de carne ,ceea ce combinat cu o viata sedentara, le produce diverse afectiuni in timp !!!)

deci io nu cred ,ca nu se mai putea indulci viata romanilor !!!
Vechi 17.01.2012, 22:08:38
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Protestatarii au reusit ceva!
Au amanat legea sanatatii si Raed Arafat a fost readus in minister.

Alta culeasa de pe Facebook:
‎"Anunț publicitar: Țară frumoasă, mănoasă și ospitalieră, plasată pe paralela 45, riverană Mării Negre, căutăm lider și clasă politică. Pentru descrierea postului, vezi Carol I." (de pe Zidduri adunate / Ionut Apahideanu)
Vechi 17.01.2012, 22:21:34
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
protestatarii au reusit ceva!
Au amanat legea sanatatii si raed arafat a fost readus in minister.

Alta culeasa de pe facebook:
‎"anunț publicitar: țară frumoasă, mănoasă și ospitalieră, plasată pe paralela 45, riverană mării negre, căutăm lider și clasă politică. Pentru descrierea postului, vezi carol i." (de pe zidduri adunate / ionut apahideanu)
au reusit sa mentina aceleasi spitale mizere, pline de doctori ce-si fac in scarba meserria,si asteapta 1000 de spagi de la pacienti !!!

Mai bine in loc de lider si clasa politica am cauta prima data cetateni !!!
Vechi 17.01.2012, 23:56:51
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Nu primea nici un ban din afara, nu era nici bolnava, poate doar de lene!
Nu judec pe nimeni, nu asta era scopul exemplului pe care l-am dat! E vorba de starea de comoditate generala in Romania care din pacate a cuprins si satele. De ce sa mai fac ceva daca pot sa cumpar, nu? Asta-i problema! Exact cum guvernantii arunca banii pe lucruri inutile exact asa e si poporul. Ne-am obisnuit sa cheltuim prea mult pe lucruri care nu ne sunt neaparat necesare. Nimeni nu mai stie sa spele cu mana, sa gateasca, sa faca curatenie, sa schimbe o priza, un bec sau sa-si spele propria masina. Acum toate le cumparam sau solicitam vreo firma sa ne faca diverse servicii de parca ne-am nascut toti cu doua maini stangi. Dar ne plangem! Ne plangem ca nu se mai poate! Deocamdata acum nu e rau, vor urma vremuri cumplite si nu peste cativa ani ci in cateva luni. Guvernul nu mai are de unde sa imprumute banii asa ca vor da drumul la tiparnita de bani ca sa poata plati salariile si pensiile. Atunci sa ne tinem! Vom cumpara cu 50 lei o paine!
din pacate asta este tristul adevar pe care refuza sa-l constientizeze cei care sunt la ora asta adunati in centrul capitalei protestand si solicitand un trai mai bun de la altii cand defapt puterea de a-si crea un trai mai bun se afla doar in mainile lor.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Comunicatul BOR referitor la protestele romanilor maria32 Generalitati 7 23.01.2012 01:52:10
apropo' de increderea in Dumnezeu si in noi Mirela0110 Generalitati 15 11.11.2011 15:45:57
Despre pedeapsa capitala ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 14 20.03.2011 01:47:38
Pedeapsa capitala Dia20_diana Eutanasia 82 21.01.2011 23:14:24
Apropo de conspiratii The_Fallen Generalitati 44 22.06.2010 00:42:13