![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si pentru simplul fapt ca nici cu Legea veche nu s-a mantuit nimeni, adica prin faptele legii, ci numai prin har. BO si BC spun ca nimeni nu s-a mantuit din Vechiul Testament, cu toate faptele bune si credinta, doar Iisus s-a dus si a luat dreptii din Iad dupa rastignire. Aici Apostolul le spune evreilor ca nu conteaza ca au Legea, ci trebuie sa o si faca. Paganii desi nu au primit Legea scrisa pot face din firea lor cele scrise in Lege. Avem ca exemplu pe Iov, care era tot din neamul lui Avraam, dar alta ramura. De asemenea, Avraam, Noe si altii nu au avut o lege scrisa. Insa toti au in comun dreapta credinta in Dumnezeu cel adevarat, asadar nu e vorba doar sa faca niste fapte, pentru ca primele puncte ale Legii spun sa nu aiba alti idoli si altele. Dar si un pagan poate afla pe Dumnezeu, il avem ca exemplu pe sutasul Corneliu si altii. Facand cele bune si cu inima curata si cautand adevarul il pot gasi pe Iisus, iar apoi vor gasi si Biserica Sa. Si ortodocsii trebuie sa faca acelasi lucru, sa caute pe Dumnezeu tot timpul si sa mentina relatia cu El, nimeni nu se mantuieste daca sta degeaba. Asa fiecare poate spune ca n-a stiut. Ce facem cand nu stim ceva? Ne apucam sa cautam raspunsul. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Deacord cu tine! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai sa fie... Dragule, Sfintii parinti a trait credinta si nu au lasat-o doar scrisa. Intelegi? Incearca sa faci putin diferenta. Sfintii au trait credinta si ne-au lasat invataturi din trairile lor, iar talcuirea Sfintei Scripturi au realizat-o tocmai prin aceasta traire a celor spuse in Sf Scriptura. Voi care numai o studiati din scoarta in scoarta si veniti sa va numiti atotstiutori, va intreb ce mai cautati pe aici pe un forum ortodox ....va macina cumva Adevarul? De ce invataturi mai aveti voi nevoie cand stiti atat de bine Bilia? |
|
|
|||
|
|||
|
eu stiu si cred din toata inima unde merg dupa moarte si numai dragostea Lui IIsus ma face sa dialoghez pe acest forum care-i chiar interesant.aveti dreptate multi merg in iad cu biblia in mana chiar recitand-o pe de rost multi neoprotestanti care i-am vazut si eu dar eu trebuie sa fiu prima data sigur de mantiurea mea Efeseni 2:8
Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. trebuie sa avem cunostinta mantuirii, dupa aceea credinta care-i darul Lui Dumnezeu( pentru cine citeste biblia si-l primeste nu pentru cine nu vrea caci Domnul nu te ia fortat ca esti protestant sau catolic in cer, ci numai daca accepti//Luca 9:23 Apoi a zis tuturor: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze.deci e o urmare constienta nu ca m-am nascut pocait si sunt al Lui |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Catolicii vindeau, e drept indulgente, dar nu mantuirea..Luther a dus coruptia la un nivel net superior. Credinta au si cei care sunt superstiosi, ba uneori mai puternica decat unul care se crede crestin, e nevoie de mai mult decat simpla credinta pentru mantuire. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Stimati frati crestini ortodocsi !
Citind comentariile de pe acest forum crestin ortodox nu se poate sa nu te cutremuri de groaza vazand ca e plin de apostati care se straduiesc sa mai insele pe cate unul mai slab in credinta si astfel sa mareasca turma stapanului lor. De aceea, ca unul ce am trecut prin mai multe incercari de ordin spiritual ale vietii, am un sfat pentru voi toti care aveti indoieli sau nelamuriri in legatura cu credinta noastra crestin ortodoxa: Puneti mana si cititi lucrarile Sfintilor Parinti si mai ales,, CARAREA IMPARATIEI " a Parintelui Arsenie Boca si va promit ca o sa aflati raspunsul la tot ce va framanta !!! Nu merita sa va pierdeti vremea in galceava fara rost cu duhurile sectare !!! Ca sa va conving voi incerca sa postez cateva citate din aceasta Capodopera a Ortodoxiei ,care chiar este,, Cararea Imparatiei"!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat din Cararea Imparatiei a Parintelui Arsenie Boca :
,,Ceea ce odinioara era corabia lui Noe peste puhoaiele potopului, aceea e Biserica lui Hristos-Cel cu cruce-peste puhoaiele pierzarii.Deosebirea e ca aceea a fost inchisa pe dinafara de Dumnezeu si nimeni n-a mai putut intra*,pe cand corabia Bisericii-corabia cu crucea pe catarg-are intrarea deschisa si mai pot intra oameni invalmasiti de puhoaie.Acolo era Noe ,aici Hristos,iar in valuri ucigasul,inecand pe oameni. Se intimpla insa ceva de neinteles:ca cei ce se chinuiesc in valuri,desi toti tin sa traiasca,totusi nu toti vor sa scape in corabie.Mai mult chiar, scuipa mainile ce li se-ntind de la intrarea corabiei.Iar mainile sant bratele parintesti:bratele celor sapte Sfinte Taine ale lui Dumnezeu care izbavesc pe oameni din potop,nascandu-i din trup in Duh**,din amarata viata la viata cereasca.Acestia,care nu vor sa scape in corabia carmuita de Iisus Hristos-Cel cu cruce-sant fiii pierzarii***,fiindca n-au primit iubirea adevarului ca sa se mantuiasca.De aceea Dumnezeu ingaduie sa vina asupra lor amagiri puternice,ca sa dea crezamant minciunii si sa cada sub osanda toti cei ce n-au crezut adevarul,ci au indragit nedreptatea****."{*Facerea7,16 /**Coloseni2,12/***Ioan17,12/****2Tesaloniceni,10-12} |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 18:26:18 |
| Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 11:17:23 |
| Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 22:05:09 |
| Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 20:37:18 |
|
|