![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raspuns am gasit la Sf. Nicodim Aghioritul, care la inceputul scrierii "Razboiul Nevazut" insista pe faptul ca NU PUTEM FACE NIMIC SINGURI. Nu trebuie sa ne bizuim niciodata pe propria noastra putere, sa nu ne incredem in noi insine! Increderea in propriile puteri/ capacitati este o forma (mai subtila) de mandrie, la care trebuie sa renuntam daca vrem sa ne mantuim. Caile de renuntare la mandrie si increderea in sine sunt urmatoarele: 1. Sa recunosti nimicnicia ta, sa intelegi ca prin tine insuti nu poti face nimic bun 2. Sa ceri adesea ajutor de la Dumnezeu cu rugaciuni smerite 3. Sa te obisnuiesti a fi intotdeauna ingrozit de dusmanii nenumarati carora prin propriile puteri nu le poti opune rezistenta. 4. Sa te intorci catre Dumnezeu cand cazi Cred ca ceea ce ne invata Nicodim Aghioritul este foarte clar: noi nu lucram niciodata binele fara ajutorul lui Dumnezeu (de capul nostru, prin forte proprii etc..) Binele vine doar din sprijinul lui Dumnezeu. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" | nede_mar | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 18.01.2009 20:38:08 |
|