![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
si penticostalii fac voia Tatalui care este in Ceruri? eu zic ca nu, atata timp cat folosesc tehnici yoghine de blocare a mintii, bolborosind acelasi cuvant pentru a obtine o vorbire in limbi, contrar poruncilor lui Isus, de a nu ne ruga precum paganii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea duhovnicii aveau ceva in special cu neoprotestantii, pentru ca intentia lor intotdeauna e sa faca prozelitism, sa rupa credinciosi ortodocsi de la Biserica si de la mantuire. Uite un exemplu concret, ucenicul cand a intrat pe acest topic i-a dat lui Petru adresa de mail ca sa il contacteze pentru a discuta mai mult despre credinta. Cred ca adminul i-a sters acel pasaj, dar am vazut ca mai are unul nesters de cand a intrat prima data pe forum. Sa spunem ca noi mai avem cateva cunostinte, dar cineva care nu prea stie multe din teologie se poate rataci. Chiar daca nu se converteste, ramane cu unele idei, de exemplu am rude care nu prea sunt practicante, intelectuali, care disuctand cu neoprotestanti au ajuns sa aiba si unele idei neoprotestante, desi fortati de discutia cu ei au cautat in Biblie ca sa stie ce sa le raspunda impotriva. Dar cum spuneau si parintii, nu trebuie sa fim ingrijorati, toate aceste invataturi gresite sunt ingaduite, ca sa iasa in evidenta ortodoxia si sa se faca o alegere. Foarte putini sunt cei ce cauta adevarul ortodox, da, cu aceia bineinteles ca se poate discuta, ba chiar e si indicat. In rest suntme pe forumul ortodox, nu putem sa nu spunem adevaruri, sa le ascundem tot un pacat e. Cand am vrut sa discut cu catolici am mers pe forumul catolic. |
|
|||
|
|||
![]()
E nevoie de multa intelepciune pentru a deosebi neghina de grau. Porunca Domnului este clara:
"Slugile i-au zis: Voiești deci să ne ducem și s-o plivim? El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeți odată cu ea și grâul. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea." Din prea multa ravna unii incercam sa spunem: "Asta e neghina, trebuie smulsa, asta e grau, iata ce frumos este". La sfarsit insa se va vedea ce e fiecare. Pana atunci sa acceptam cu umilinta ca nu ne-a pus Dumnezeu seceratori. Una este sa identifici o erezie si sa o combati, alta este sa spui ca stii cu certitudine ca unii oameni sunt neghina si nu grau bun ca tine. Sa ramanem deci la lucrurile smerite.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cultele neoprotestante au drept invatatura de baza Crucea lui Hristos. Jertfa rascumparatoare a Domnului si Mantuitorului nostru. Prin pocainta si credinta in aceasta Jertfa omul pacatos se impaca cu Dumnezeu. Cultele Neoprotestante NU fac prozelitism ci evanghelizare, nu fac prozelitism ci misiune crestina. Dar aceasta nu este preocuparea lor cea mai importanta. Cea mai importanta slujire a unui crestin neoprotestant este inchinarea. Aici pe pamant si sus in ceruri cea mai importanta lucrare pe care o poate face un crestin este inchinarea. Evanghelizare si misiune se fac astazi pentru ca cei mai multi oameni ai planetei nu sunt inchinatori adevarati. Ei trebuie sa ajunga sa se inchine Tatalui in Duh si in Adevar. Citat:
Eu nu-i consider crestini pe „crestinii cu numele”. Ei, din punct de vedere social si al apartenentei religioase sunt crestini desigur, in sensul ca nu sunt musulmani. Dar din punct de vedere al credintei ei nu ii apartin lui Dumnezeu, il cunosc pe Hristos in felul lumii si au nevoie de evanghelizare si misiune. Grabnic. Daca nu o vei face dumneata din pricina trandaviei, din pricina temerilor ca s-ar putea sa-i superi, din pricina ca nu te consideri competent sau din pricina ca nu crezi ca e treaba dumitale, neoprotestantii sigur o vor face. „Crestii cu numele” se vor pocai, vor crede in Jertfa lui Hristos si vor incepe sa traiasca o viata crestina meargand desigur si la o biserica. Ghiceste ghicitoarea mea „care e biserica crestina la care vor merge?”. Biserica celui care a trecut peste lene, peste temeri, biserica celui care a considerat ca evanghelizarea e treaba lui, nu a primarilor, nici a politistilor nici a pompierilor. Biserica celui care a crezut ca Evanghelizarea e treaba bisericii. In timp ce fostii „crestini cu numele” vor merge intr-o biserica neoprotestanta dumneata vei continua sa vociferezi pe forum ca neoprotestantii fac... prozelitism. Last edited by penticostalul; 30.01.2012 at 14:25:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt de acord că toți trebuie să audă de Evanghelie și de mântuire, că trebuie să le atragi atenția cunoscuților că fără să-L cunoască pe Hristos se vor pierde. Dar nu oricine e capabil să miște conștiințele, să nască neliniști binecuvântate în sufletele altora. Neoprotestanții se grăbesc, de regulă, să prezinte, înainte de a înțelege, Vestea cea Bună tuturor celor pe care-i întâlnesc. Se grăbesc să vorbească despre Hristos fără ca ei să-L cunoască. Se grăbesc să se facă ei învățători, înainte de a fi copți, neținând seama de cuvântul Domnului care ne atrage atenția că vom da seamă pentru cele ce învățăm, pentru toate câte ies din gurile noastre. Măcar de le-ar face cunoscută doar Evanghelia, fără să adauge înțelegerea lor despre Biserică, despre Taine, despre sfinți, mântuire, viața de apoi, Judecata ș.cl. Poate zelul acesta de care dați dovadă ar fi util Bisericii de care v-ați despărțit. Tot mai mulți preoți învață, în ultima vreme, că tot creștinul trebuie să citească Noul Testament și să-și mărturisească credința între semeni, prin fapte și prin vorbe. Dacă ortodocșii sunt mai degrabă adepții maestrului, a învățăturii transmise din om în om, de la maestru la ucenic, văzând în viul vieții ce înseamnă trăire creștină, (neo)protestanții, luând manualul, au constatat că „maeștrii” nu par a mai ține cont de el, așa că au luat cartea și au respins învățătorul. Convingerea mea este că e nevoie și de maestru (tradiție), și de carte (Sfânta Scriptură). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fara a comenta "off topic" aduc inaintea voastra fratilor, un Principiu, o Lege, o Porunca: Duh si Adevar in inchinare - Duh si Adevar in vietuire; **Duh = Duhul Sfant al lui Dumnezeu, cu care suntem pecetluiti: **Duhul Sfant este Cel ce ne mangaie "Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac." (Ioan.14:16); **Duhul Sfant este Cel ce ne invata: "Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu." (Ioan.14:26); **Duhul Sfant este Cel ce ne va descoperi voia lui Iisus Hristos pentru fiecare din noi: "El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi." (Ioan.16:14) **Adevar = Biblia, Sf.Scriptura, Cuvantul lui Dumnezeu: "Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este Adevarul." (Ioan.17:17) **Biblia devine "vie" prin schimbarea celui ce o citeste: "Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii." (Evr.4:12); "De aceea multumim fara incetare lui Dumnezeu ca, atunci cand ati primit Cuvantul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvantul oamenilor, ci, asa cum si este in adevar, ca pe Cuvantul lui Dumnezeu, care lucreaza si in voi care credeti." (1Tes.2:13) **Ascultarea, pazirea Bibliei si implinirea voii lui Dumnezeu scrisa in Sf.Scriptura te indreptateste inaintea lui Dumnezeu in calitatea de fiu: "Mama Mea si fratii Mei sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l implinesc." (Luc.8:21) Concluzie: Iisus Hristos - Cuvantul intrupat ne-a revelat ca numai in Duh si Adevar sa ne inchinam, numai in Duh si Adevar sa vietuim -intelegem aici si sa convietuim- pentru a ne asigura caci, odata curatiti de El, iertati de pacatele noastre prin Sfant Sangele Sau sa umblam in Duh si in Adevar, pentru a ramane in harul Sau. Din mana Lui nimeni si nimic (afara de "o inima rea si necredincioasa" - Evr.3:12) nu te mai poate scoate. Binecuvantat sa fie Numele Sau in veci! Last edited by ucenic; 30.01.2012 at 15:57:14. |
|
||||
|
||||
![]()
Ca o completare celor spuse de d-voastra, Sfanta Traditie e modul de aplicare in duh si adevar a Sfintei Scripturi, e insasi viata bisericii in totalitatea ei, avand un rol hermeneutic insubstituibil de explicitare a datului revelat, caci continutul Scripturii nu trebuie doar pazit, cat si adancit in intelesurile lui nealterate primite de la Sfintii Apostoli, deci Traditia e aplicarea si aprofundarea continua a Sfintei Scripturi, ce leaga generatiile succesive de crestini prin lucrarea Duhului Sfant.
|
|
|||
|
|||
![]()
Foarte bine, cata vreme traditia sau incredintarea nu ma scoate pe mine, ca si credincios, de pe Calea cea ingusta trasata de Hristos.
De aceea, intelegand ca izvorul apelor vii este Cuvantul si Duhul Adevarului, orice lucru petrecut in timp si inglobat in constiinta comunitara crestina ca "traditie", "obicei" sau "incredintare" trebuie -pentru mine- ca aceasta apa sa aibe acelasi "gust", aceeasi "claritate" si sa "sature" la fel de bine ca si la ivor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
da, da ! fac "evanghelizare" ca sa corupa sufletele nestiutoare spre a le stoarce de bani, prin zeciuieli si alte "taxe" nebiblice ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|