![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
<<Am inteles ca multora dintre frati nu le plac citatele; ei vad astfel raspunsurile ca fiind reci, nepersonalizate. In continuare, fara a cita din Cuvant, voi incerca sa lamuresc cate ceva.>>
Citat:
Citat:
---------------------------------------------------------------------------- Dar El nu este singur. A doua calauza, care sa deschida Cuvantul si care poate deschide inima omului pentru a-L primi este Duhul lui Dumnezeu, Duhul Sfant. El ne-a fost dat fiecaruia dintre noi ca sa ne mangaie inimile, sa ne calauzeasca vietile si sa ne descopere Tainele lui Dumnezeu. Restul? Experientele, marturisirile si vietile oamenilor lui Dumnezeu vin sa "coloreze" si sa "nuanteze" in vietile credinciosilor Cuvantul revelat lor prin puterea Duhului Sfant. Last edited by ucenic; 04.02.2012 at 09:59:36. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dacă, însă, ai în vedere cuvântul revelat, adică Evanghelia, atunci știi că ea s-a născut în Biserică, scrierea ei fiind precedată deja de o tradiție apostolică. Ea însăși, fiind, de fapt, rodul unei tradiții, a unor istorisiri și învățături transmise din gură în gură. Importanța ei este covârșitoare, însă a te limita la ea înseamnă să o scoți din contextul în care s-a născut, să o desparți de mama ei, Biserica. |
|
|
|||
|
|||
|
Daca tot ce sustin este de la mine atunci in mine nu este adevar.
Priviti insa ce le spune Hristos ucenicilor, intaistatatorii bisericii: "Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este Adevarul." (Ioan 17:17) Si mai priviti inca un adevar revelat de Hristos: "Si Eu insumi Ma sfintesc pentru ei, ca si ei sa fie sfintiti prin Adevar. (Ioan 17:19) Pricepeti fratilor ca Biblia ca si Cuvant inspirat in om de Dumnezeu nu poate fi pusa pe picior de egalitate cu cea careia este data ca sa o sfinteasca, biserica. Domnul Hristos, cat a fost intre noi, a biruit ispitele diavolului prin Cuvant, spunandu-i: "Este scris!... Autoritatea nu este a slovei (care ucide) ci a Duhului care da viata. Asadar Cuvantul si Duhul merg numai impreuna. Duhul si Adevarul. Cat despre noi... noi sa ne ducem mantuirea pana la capat. In Duh si in Adevar. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu! Amin. |
|
|
|||
|
|||
|
Adevărat. Iar Biserica, sper că ești de acord, a fost întemeiată prin pogorârea Duhului Sfânt, la Cincizecime. Apostolii, „îmbătați” de Duhul au început să predice, predicile au fost consemnate de ucenici; au început să scrie epistole (tot de la Duhul Sfânt, nu?). Iar dacă litera ucide, de ce vreți voi să vă mulțumiți doar cu litera extrasă din sânul Bisericii, și să o interpretați într-un duh din afara ei?
|
|
|
||||
|
||||
|
De ce ne luati intotdeauna "de sus"? :) Cred ca d-voastra n-ati inteles rolul Bisericii, nu noi. Pentru noi biserica sunt oamenii care se straduiesc sa traieasca conform adevarului, pentru d-voastra e o institutie. Prin Scriptura ajungem la Biserica si prin Biserica la Scriptura deoarece Biserica a identificat Scriptura , care s-a nascut din unitatea credintei ei. Spuneti "Daca tot ce sustin este de la mine atunci in mine nu este adevar". Tot ceea ce sustinem e mijlocit de intelegerea noastra, deci e perceptia noastra asupra Adevarului revelat. Pana sa ajungeti sa fiti un om centrat in Dumnezeu-Cuvant, asemeni lui Iisus Hristos e cale lunga, pana atunci sunteti centrat in d-voastra, tot ce sustineti e de la d-voastra.
Last edited by ioanna; 04.02.2012 at 11:01:57. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu am facut niciodata asa ceva. Sunt crestin. Nu m-as mandri niciodata inaintea nimanui.
"Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar celor smeriti le da har." (1 Petru 5:5) Citat:
Hristos spune ce este Sf.Scriptura, tot El spune ce este biserica. (1) Biserica (in gr. ekklesia = ἐκ din, de la și un derivat καλέω afara) reprezinta totalitatea oamenilor chemati de Dumnezeu. "...nimeni nu poate sa vina la Mine, daca nu i-a fost dat de Tatal Meu." (Ioan.6:65)" Toti cei chemati, toti aceia care au raspuns chemarii Lui, care sunt uniti in Numele Lui si care se pun la dispozitia Lui, toti acestia reprezinta Biserica lui Hristos. Hristos Isi zideste biserica Lui. Este scris: "...tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea..." (Mat.16:18) Noi, biserica, cei chemati de El, nu ne aproiem de Dumnezeu decat prin Hristos. Nu prin Maica Lui, nu prin biserica Lui (devreme ce toti reprezentam biserica cum am putea unul prin altul), nu prin Sf.Vasile Cel Mare ale carui slujbe le savarsim, nu prin botez... Nu, nu nu! Numai prin Hristos. "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. "(Ioan.14:6) ------------------------------------------------------------ (2) Sf. Scriptura nu s-a nascut "din unitatea credintei bisericii", cum ati pomenit mai sus. Cuvantul lui Dumnezeu este al lui Dumnezeu. El a fost inspirat in om si a fost lasat pentru om spre sfintirea lui prin primire si pazire. Cuvantul acesta are autoritatea Aceluia care L-a dat. "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire." (2Tim.3:16) Iar noi cunoastem ca suntem copiii lui Dumnezeu si ca ramanem in voia Lui, daca implinim Cuvantul Lui: "Mama Mea si fratii Mei sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l implinesc." (Luc.8:21) Domnul Iisus Hristos a fost foarte strict in implinirea Cuvantului lui Dumnezeu: "...caci asa se cade, sa implinim tot ce trebuie implinit." (Mat.3:15) ----------------------------------------------------------------------------------------------- Sa luam bine seama la Sf.Scriptura stiind ca aici gasim cu adevarat voia lui Dumnezeu pentru noi, biserica Lui. Altfel... iata ce spune Domnul Iisus Hristos in Sf.Ev. dupa Matei, cap. 22, vers. 29: "Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." Last edited by ucenic; 04.02.2012 at 14:06:09. |
|
|
||||
|
||||
|
Poate ar trebui sa analizati cu calm ceea ce spun, sa nu trageti concluzii pripite. Va doresc si eu sa luati bine seama la Sfanta Scriptura, sa patrundeti in profunzimea ei, nu doar in litera.
Last edited by ioanna; 04.02.2012 at 14:20:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Atunci ar trebui sa nu numiti cladirea respectiva cu denumirea de "biserica", stiind ca biserica este formata din oameni.
|
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Nu de alta, dar nu vad nici un citat in el. Citat:
Dar la intrebarea "Cine a fost mai intai, Biserica sau Scriptura" cred ca se poate gasi foarte usor un raspuns daca stii putina istorie. Daca nu, informeaza-te. Valabil chiar si pentru Vechiul Testament. Citat:
Ca dupa pasajul de mai sus, se pare ca suferi de o confuzie tipa mediului neoprotestant in ceea ce priveste notiunile astea. Citat:
Citat:
Sau tu esti imun la asa ceva.. P.S. Vad ca N.Priceputu v-a raspuns mai la obiect si v-a dat si niste directii mai clare de gandire, si totusi ati evitat raspunsul lui. Mai ganditi-va. Last edited by AlinB; 05.02.2012 at 04:01:35. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Protestantii sau ''pocaitii'' | Templier Knight | Secte si culte | 21 | 01.02.2015 22:20:51 |
| Ingerii pot face voia lor proprie? | sergiu | Din Noul Testament | 23 | 03.08.2012 17:12:03 |
| neoprotestantii.o problema? | iulyaan | Secte si culte | 209 | 11.12.2009 22:38:31 |
| Cum ne influenteaza credinta,viata proprie? | ory | Generalitati | 29 | 06.05.2009 11:25:14 |
| Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 21.06.2008 00:42:10 |
|
|