![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La sfarsitul slujbei parintele l-a felicitat si L-a rugat pe Dumnezeu sa ajungem cu totii teferi la casele noastre. Noi nu am cazut, slava Domnului, si sunt convinsa ca nici babutele mele nu. Plus ca ne-a pazit Dumnezeu sa nu mergem zilele acestea la cimitir, la bunica. Eu ma intristasem, ca voiam s ama duc, in ciuda conditiilor, dar acum am aflat ca drumurile sunt foarte proaste pe acolo si ca nu mai circula microbuzele. Deci riscam sa ramanem pe acolo, ne-a pazit Domnul!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Săptămâna care urmează Duminicii Vameșului și a Fariseului , deci în această săptămână nu se ține post miercurea și vinerea , este dezlegare toată săptămâna. După Duminica Înfricoșatei Judecăți, nu se mai consumă carne, ci doar ouă, pește și produse lactate. Biserica ne pregătește încet , încet pentru postire , introducându-ne în atmosfera Postului Mare. Poate mai avem ocazia să discutăm despre toate acestea aici pe forum .
|
||||
|
||||
![]()
Si daca totusi ti post in zilele de miercuri si vineri cand e dezlegare,e gresit??
|
|
|||
|
|||
![]()
asta îmi aduce aminte de întrebarea pe care o femeie i-o pune părintelui Galeriu: „A, părinte, azi a fost dezlegare la pește și eu n-am știut. Pot s-o țin în altă zi?”
Cum să fie păcat să nu mănânci produse animale într-o zi de harți? Doar de aceea se numește „dezlegare” - nu are caracter obligatoriu. Însă știu că e oprit postul în zilele de duminică și de sărbătoare, când avem „datoria” să ne bucurăm. Asta dacă nu cad în vreme de post ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si am citit candva ca aceasta dezlegare tocmai in aceasta saptamana se face si pentru a nu ne asemana vamesului, care zicea, printre altele, ca posteste doua zile pe saptamana. Sa nu ne credem noi mai intelepti decat Sfintii Parinti care ne-au lasat aceasta randuiala! Insa iti poti intreba duhovnicul despre asta.
|
||||
|
||||
![]()
O sa ma interesez si va spun
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Dupa cum v-am promis,o sa va dau si raspunsul. DA,daca se face cu buna stiinta este pacat sa postim in zilele in care este dezlegare (harti). Facand asta ne asemanam fariseului... Daca Biserica si Sfintii Parinti au hotarat asa atunci trebuie sa facem ascultare si sa tinem randuiala. De multe ori cand trebuie sa postim nu o facem iar cand e dezlegare am devenit brusc mari nevoitori?? Cum vine asta? Deci NU,cand e dezlegare trebuie sa ne conformam. Va multumesc mult si voua pentru raspunsuri.
Doamne-ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 16:48:18 |
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 12:12:40 |
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 20:40:11 |
|