![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca ai observat nu am folosit cuvinte asemanatoare, desi ti-am adresat multe mesaje." Da, sigur că am observat. De aceea v-am scris că vă apreciez atitudinea deschisă și-mi face o deosebită plăcere să discutăm. :) "In legatura cu subiectul mesajului, toate religiile au cate ceva care e adevarat. Dar daca nu e adevarul intreg e tot zero, pentru ca altfel nu mai se tineau degeaba sinoade cand era doar un neadevar si restul de 99." Da, în această privință, sunt întru totul de acord cu dvs. De aceea, cred că trebuie să-I fim recunoscători lui Dumnezeu și să-I mulțumim întreaga noastră viață pentru darul minunat de care ne-a învrednicit: acela de a fi creștini ortodocși, de a putea cunoaște și trăi credința cea adevărată. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Cred că un alt mod de manifestare a recunoștinței față de Dumnezeul nostru, Cel Ce a binevoit să ni Se reveleze întrupându-Se pentru noi, este mărturisirea credinței pentru că, așa cum ați afirmat și dvs într-un alt mesaj, nu ne este îngăduit să-i lăsăm pe semenii noștri în neștiință sub pretextul toleranței și al iubirii, ci suntem datori să devenim, prin cuvintele noastre și prin exemplul personal, promotori ai Ortodoxiei în relația cu frații noștri creștini de alte confesiuni, iar în fața celor de alte religii, mărturisitori fideli și înflăcărați ai lui Hristos, Cel Care este unicul Adevăr absolut și Viața cea adevărată (cf. In14, 6). Dumnezeu să ne ajute pe toți să rămânem statornici în credință și în dragoste pentru a fi vrednici de iubirea Sa! Să aveți o seară binecuvântată!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 15.02.2012 at 18:12:02. |
|