Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2012, 03:13:37
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Eu nu stiu daca exista smerenie pe internet.Nu stiu daca ajuta la ceva joaca asta.Eu am invatat multe lucruri noi aici, nici nu am devenit membru decat tarziu dar am intrat de multe ori si am citit.Dar daca ma intreaba cineva daca am devenit mai bun sau mai rau nu as sti ce sa-i raspund.
In rest face fiecare ce vrea.Eu de hora nu am chef, nici sa intru in ea nici sa ma uit cum joaca altii.Prefer sa admir din cand in cand cativa pasi de dans autentici ai unuia sau ai altuia.Sau cel putin sa cred ca aceia sant pasi autentici.Pana la urma fiecare intelege ce vrea si cat poate.
Bine, bunule, bine, omeneste vorbim. Si totusi... Doar atat suntem dornici sa oferim? ...
Atunci, iarta-ma, dar cred ca noi nu suntem decat psihe, ne incadram singuri in patratul rectiliniu al manualelor de psihologie. Bune si astea, nu zic bai, macar ca doar sunt psiholog... dar dincolo, dincolo de asta, chiar nu mai e nimic intre noi?
Nu e nimeni?????
o, Doamne, sa fiu iertat, poate am indraznit prea mult...
Iertare, fratilor, sunt doar un pic mahnit. Iertare...

P.S. "Mahnirea are darul de a-mi deschide ochii spre interior, bucuria ma face de multe ori miop." cules arbitrar de pe net, in mahnirea mea momentana...:) Fiti binecuvantati, dragilor!:)

Last edited by ioan cezar; 17.02.2012 at 03:20:49.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 20:34:42
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Bine, bunule, bine, omeneste vorbim. Si totusi... Doar atat suntem dornici sa oferim? ...
Atunci, iarta-ma, dar cred ca noi nu suntem decat psihe, ne incadram singuri in patratul rectiliniu al manualelor de psihologie. Bune si astea, nu zic bai, macar ca doar sunt psiholog... dar dincolo, dincolo de asta, chiar nu mai e nimic intre noi?
Nu e nimeni?????
o, Doamne, sa fiu iertat, poate am indraznit prea mult...
Iertare, fratilor, sunt doar un pic mahnit. Iertare...

P.S. "Mahnirea are darul de a-mi deschide ochii spre interior, bucuria ma face de multe ori miop." cules arbitrar de pe net, in mahnirea mea momentana...:) Fiti binecuvantati, dragilor!:)
Ioan eu nu inteleg ce ar trebui sa fac mai mult.Aici nu e vorba de politica sau afaceri nu e : mai lasa tu un pic, mai las si eu si hai sa descoperim ceea ce ne uneste.Aici fiecare are convingerile lui si nu da nici un pas inapoi.
Uite eu vorbeam cu un strain si el ma tot intreba de ce nu judec eu cu capul meu.De ce anume urmez o invatatura.E o tema pe care o sa o regasesti de fiecare data in discutiile cu ceilalti : "Dumnezeu nu a creat biserica Ortodoxa sau Catolica , lasa invataturile deoparte si judeca singur ce e scris in Carte ".Si intreb in care Carte ? Zic uite Cartea mea are si alte carti pe care Cartea ta nu le are.Cand anume au disparut ? Uite biblia KJV veche avea cele 14 carti incluse dar tu nu le ai . Si omul ala care ma indemna sa uit invatatura si sa judec cu capul meu s-a dus si a copiat de pe un site neoprotestant argumentele lor impotriva celor 14 carti.
Deci despre ce vorbim ? Daca maine cineva decide ca numai A doua Epistola a lui Ioan e " inspirata " ? O sa fii frate si cu acela ?
Stiu ca si noi santem rai , mi se rupe inima cand ma uit cat de rau sant eu si cat de rai sant altii dar lasa-ma sa separ lucrurile asa cum cred eu.Sant frate cu toti ca om si sant tovaras de drum cu toti cei care cred in Dumnezeu pentru ca avem unele interese comune.Si cel mai mare interes este sa ne pastram dreptul la credinta pentru ca ni-l pierdem in fiecare zi.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 20:54:38
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ioan eu nu inteleg ce ar trebui sa fac mai mult.Aici nu e vorba de politica sau afaceri nu e : mai lasa tu un pic, mai las si eu si hai sa descoperim ceea ce ne uneste.Aici fiecare are convingerile lui si nu da nici un pas inapoi.
Uite eu vorbeam cu un strain si el ma tot intreba de ce nu judec eu cu capul meu.De ce anume urmez o invatatura.E o tema pe care o sa o regasesti de fiecare data in discutiile cu ceilalti : "Dumnezeu nu a creat biserica Ortodoxa sau Catolica , lasa invataturile deoparte si judeca singur ce e scris in Carte ".Si intreb in care Carte ? Zic uite Cartea mea are si alte carti pe care Cartea ta nu le are.Cand anume au disparut ? Uite biblia KJV veche avea cele 14 carti incluse dar tu nu le ai . Si omul ala care ma indemna sa uit invatatura si sa judec cu capul meu s-a dus si a copiat de pe un site neoprotestant argumentele lor impotriva celor 14 carti.
Deci despre ce vorbim ? Daca maine cineva decide ca numai A doua Epistola a lui Ioan e " inspirata " ? O sa fii frate si cu acela ?
Stiu ca si noi santem rai , mi se rupe inima cand ma uit cat de rau sant eu si cat de rai sant altii dar lasa-ma sa separ lucrurile asa cum cred eu.Sant frate cu toti ca om si sant tovaras de drum cu toti cei care cred in Dumnezeu pentru ca avem unele interese comune.Si cel mai mare interes este sa ne pastram dreptul la credinta pentru ca ni-l pierdem in fiecare zi.
Frate sunt cu tot muritorul. Cu tot ce vine din tarana si se intoarce in tarana sunt frate, intrucat asa sunt si eu intocmit. Asta mai intai.
Cat priveste duhul, aici e pe de o parte invatatura Bisericii, pe care eu nu o contest (ce exprimare si pe mine, acum...! - cum as putea sa o contest tocmai eu???), pe de alta parte legatura personala a fiecaruia cu Dumnezeu.
Vroiam ceea ce am voit mereu: sa nu omoram buna vietuire ca oameni intre oameni in numele asazisei credinte. Altfel trecem la jihad, la musulmanii care au daramat Gemenii cu avioane. Asa voiti sa fim? Eu nu voiesc.
Fiecare cum voieste, cum considera. Alegerea e personala, desigur.
Biserica e alcatuita din oameni. De aici mare variabilitate. Nu imi plac extremele, decat in directia sfintilor... Ori aici nu a sfintenie miroase, cat mai degraba a osindire permanenta si alte lucruri cu totul necompatibile cu conditia de crestin. Ma tin cat pot deoparte. Uneori cad si eu. sa fiu iertat.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 21:06:10
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Frate sunt cu tot muritorul. Cu tot ce vine din tarana si se intoarce in tarana sunt frate, intrucat asa sunt si eu intocmit. Asta mai intai.
Cat priveste duhul, aici e pe de o parte invatatura Bisericii, pe care eu nu o contest (ce exprimare si pe mine, acum...! - cum as putea sa o contest tocmai eu???), pe de alta parte legatura personala a fiecaruia cu Dumnezeu.
Vroiam ceea ce am voit mereu: sa nu omoram buna vietuire ca oameni intre oameni in numele asazisei credinte. Altfel trecem la jihad, la musulmanii care au daramat Gemenii cu avioane. Asa voiti sa fim? Eu nu voiesc.
Fiecare cum voieste, cum considera. Alegerea e personala, desigur.
Biserica e alcatuita din oameni. De aici mare variabilitate. Nu imi plac extremele, decat in directia sfintilor... Ori aici nu a sfintenie miroase, cat mai degraba a osindire permanenta si alte lucruri cu totul necompatibile cu conditia de crestin. Ma tin cat pot deoparte. Uneori cad si eu. sa fiu iertat.
Total de acord cu tine cu deosebirea ca trebuie sa fim atenti la nuante.Si eu cred ca nu este rolul nostru sa osandim, sa trimitem lumea in iad sau in rai dar toti gresim.E o istorie cu o persoana care facea asta si l-a intrebat Domnul .A murit X unde il trimit in iad sau in rai ?
Dar trebuie sa stim ca toate invataturile BO au un scop si de asta trebuie sa le marturisim de cate ori putem.Cum putem impaca asta cu incercarea de a nu osandi depinde de fiecare dintre noi.Sant persoane pe forum chiar si din afara BO care reusesc lucrul asta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18