![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa fim cu Pace in suflet si netulburati. Crestinii lui Hristos nu se vor tulbura de atacurile celui rau. Noi stim ca lucrurile acestea trebuiau sa vina. Si inca multe altele vor mai veni. Dar noi suntem o turma care cunoastem glasul Pastorului nostru. Noi chiar vedem ca vremurile venirii Domnului nostru se apropie. Si asta ne umple de nadejde si de bucurie. Hristos ne-a spus asa duios: "Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante. (Ioan.14:27)
O, Intelepciune si Bucurie desavarsita, Tu, Hristoase Dumnezeule, multumim Doamne, pentru Pacea Ta. Last edited by ucenic; 26.02.2012 at 01:44:45. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred ca se vor sminti cei credinciosi.
Dupa cum spunea cineva pe forum, nu se poate pierde ceva ce nu ai avut niciodata: credinta.
|
|||
|
|||
![]()
Daca ziceau ca este evanghelia lui Gica Chioru nu aveau rezonanta, dar ei se folosesc tot de Biblie si spun ca este a lui Barabas - de care am auzit citind Biblia - in felul asta au si ei rezonanta. De unde or stii ca este a lui Barabas? Stia hotul ala sa scrie? S-o fi semnat cu autograf la final ?? etc etc
|
|
||||
|
||||
![]()
De ce e blasfemie? S-a stiut dintotdeauna despre existenta acestor scrieri apocrife, multe la numar. Ce-ati dori? Sa limitam accesul la informatie doar pentru ca unora nu le convin aceste scrieri?
Care scrieri, intre noi fie vorba, au fost declarate eretice acum peste o mie cinci sute de ani, nu vad de ce e cazul sa se sperie crestinii de ele.
|
||||
|
||||
![]()
Potrivit cotidianul turc Star, Biblia (aceasta carte) contine controversata Evanghelie dupa Barabas, considerata de musulmani ca fiind evanghelia originala, respinsa ulterior de Biserica crestina.
Cartea contrazice opiniile crestine despre Iisus si contine multe idei islamice, cea mai importanta afirmatie fiind profetia lui Iisus, care vorbeste despre venirea profetului Mahommed. Pana unde s-a ajuns! Doamne apara si pazeste! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps: mi se pare un pic ilogic: Deci Baraba, din secolul I, a scris o carte in secolul V, in armeana, in care povesteste despre un sat din Japonia!? ceva nu se leaga.
|
|||
|
|||
![]()
evident, e vorba de o transcriere a unei evanghelii atribuite lui Baraba (sau poate Barnaba, cum spunea cineva), nu de o carte scrisă efectiv cu mâna lui.
Dar acesta nu e decât un subiect de presă și în niciun caz o amenințare la adresa creștinismului sau a Bisericii, întrucât apocrife au existat cu duiumul; ele nu dovedesc nimic. Poate că pe cei dezorientați îi dezorientează și mai mult, și asta pentru că presa caută subiecte pe care să le speculeze, încercând să iște scandaluri fără temei. Last edited by N.Priceputu; 26.02.2012 at 20:20:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca este vorba de cartea despre care vorbesc eu si din ce am gasit pe net ar fi vorba despre "evanghelia lui Barnaba " atunci nu este o transcriere ci este un fals creat tarziu sub influenta islamica.
De exemplu : Vedem ca evanghelia incepe asa : True Gospel of Jesus, called Christ, a new prophet sent by God to the world: according to the description of Barnabas his apostle. Adica : Adevarata Evanghelie a lui Iisus numit Hristos , un nou profet trimis de Dumnezeu .... Apoi in cap 42 citim : Jesus confessed, and said the truth: 'I am not the Messiah.' Adica Iisus a marturisit adevarul : " Eu nu sant Mesia. " Pai si de ce mai era numit Hristos ? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ce s-a gasit este o copie, asa cum sunt si cele mai vechi manuscrise ale evangheliilor canonice. nu prea axista originale in cartile Bibliei. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
La ce sa luam aminte mai mult in Postul Mare? | antoniap | Generalitati | 8 | 29.04.2013 15:06:38 |
Postul Mare | umilinta | Pocainta | 14 | 29.02.2012 13:07:11 |
Inainte de Postul Cracinului nu este harti? | raisa2006 | Postul | 10 | 18.11.2010 11:26:20 |
Canonul cel Mare, citit numai in postul Pastelui | alcatel001 | Intrebari utilizatori | 1 | 08.04.2010 11:33:08 |
postul mare | iriniava | Generalitati | 0 | 21.02.2007 20:24:53 |
|