![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așteptăm cu răbdare și experiențe din perspective masculine. Mă gândesc acum la Windorin, Cristiboss, Marius22 și alții de care nu-mi aduc aminte pe moment.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Introspecția este necesară nu numai în relațiile de iubire/ căsătorie, ci și în cazul persoanelor solitare, să zicem așa. Însă într-o relație de genul celor menționate, cu atât mai mult este necesară, deoarece noi nu mai trăim pentru noi, nu ne mai aparținem, ci aparținem celui căruia ne-am dăruit. În consecință, noi suntem un dar, iar un dar trebuie să fie întotdeauna de cea mai bună calitate. Dacă unii dintre noi mai suntem tentați să facem pe modeștii, vorba vine, atunci când trebuie să oferim ceva, în cazul acesta pe noi înșine, trebuie să ne autodepășim. Introspecția ajută la stabilirea limitelor între care ne găsim și la depășirea lor (cred că te-am copiat de undeva :)). Deci vorbim de limite (sau limitări) fizice si psihice. Odată stabilite, ele cu siguranță pot fi depășite, îmbunătățite, încetul cu încetul, uneori chiar cu mari satisfacții. Totul este să vrei să pui început bun! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate și geo_nektarios ar vrea să revină o secundă, măcar pentru a da aici o marturie frumoasă. Ar mai fi și Scoțianul, care nu știu pe ce meleaguri umblă, dar ar fi frumos să revină și el pe acest "picior de plai" și să ne încânte (și încurajeze, în același timp) cu postările sale. OmuBun sper că și-a mai revenit după starea de convalescență și poate va avea bucuria să împărtășească (din nou) trăirile sale cu noi.. Ah, și sunt și câteva "fete" de la care mi-ar place să aud experiențele lor de viață luminoasă în iubire : Jenica (alias eduardd) - trebuie să-și facă și ea cont nou! Dorina, știu că mai citește pe aici, și cu siguranță mai sunt și altele, însă am un lapsus al nick-urilor la momentul ăsta. post scriptum : mi-am adus aminte de niște colegi care cu siguranță au de spus ceva frumos pe acest subiect: stefan_florin, Florin-Ionut, Mosh-Neagu, Mihnea Dragomir (când o să revină, că postește de la forum până la Paște ![]() Iar dintre fete: ory și Fani71. Last edited by mirela.t; 29.02.2012 at 17:13:02. Motiv: PS |
|
||||
|
||||
![]()
Nu exista secrete pentru o buna vietuire in familie. Exista in schimb iubire si lipsa de iubire. Daca in timpul zilei iti aduci macar din cand in cand aminte de cei din familie, e dovada ca ii iubesti si cu siguranta te intelegi bine cu ei. Daca iti aduci aminte de ei doar cand intri in casa, e semn ca ai asezat altceva si nu familia in inima ta. Iubiti si veti vedea ca omul este cu adevarat creat dupa chipul lui Dumnezeu. E capabil sa spuna noi, nu doar eu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lasa ecuatiile! Nu-ti mai chinui mintea aia frumoasa cu ispitele potrivirii depline... Zi merci de-o faramitura, ori dimpotriva, inhata toata pleasca!!! Pe toata!!! Lasa-le pe mana Domnului, mai bine... lasa-te sa cazi: in Mana Lui. Cazi in icoana lui Hristos! AMIN+ Iarta-ma!!! Last edited by ioan cezar; 01.03.2012 at 00:16:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pot să pun întrebări proaste, e adevărat, dar poate și de întrebarea proastă se va milostivi, cândva, un răspuns bun și îndeobște folositor.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 01.03.2012 at 00:46:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu tot cu gandul in directia pe care o numesti, eram...:) |
|
||||
|
||||
![]()
Sfatul meu e ca omul sa iubeasca. Mai mult nu stiu. Dar cunosc ca atunci cand omul iubeste el nu-si mai apartine siesi, ci celor pe care ii iubeste. Acest lucru este marturisit si de Sfantul Apostol Pavel: "Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine".
Last edited by costel; 01.03.2012 at 17:26:55. |
|
||||
|
||||
![]()
Perioadele de bucurie si liniste nu sunt greu de trecut, asa ca trebuie sa privim cu multa atentie perioadele de ispita si incercare. Astfel, daca vom vedea incercarile din familie drept iubirea lui Dumnezeu fata de noi, care nu vrea sa zacem in intunericul necunostintei de sine si sa ne credem mai buni decat suntem, le vom primi cu smerenie, din ce in ce mai usor. Din incercari ne vom folosi mai mult decat din perioadele de liniste, caci in incercari inima suspina in rugaciune, iar mintea este mai atenta. Pentru ca suntem mandri si nu iubim jertfelnic, Dumnezeu ne ajuta in cel mai bun mod cu putinta, prin cel de langa noi, care ne arata patimile.
Spovedanie frecventa, rugaciune si post, lectura din Sfanta Scriptura si din alte carti folositoare si prietenie cu oameni virtuosi. Acestea ne vor ajuta sa iubim pe cel de langa noi intru toate, cu bucurie intru cele bune si cu mila intru cele rele. Stai in familia ta si familia ta te va invata toate ! Acasa vei vedea patimile din tine si vei intelege greutatea despatimirii. Acasa vei invata iubirea. Acasa vei trai Filocalia.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Galeriu - prinos de ganduri si experiente | Marius22 | Generalitati | 8 | 06.07.2013 22:33:58 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Despre iubire cu iubire | dobrin7m | Nunta | 27 | 18.10.2011 14:22:52 |
casatorie aranjata, de nevoie sau din iubire.... | ella87ella | Nunta | 2 | 06.04.2010 13:50:56 |
Icoane Speciale Luminoase in intuneric | civt | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 31.08.2008 22:04:09 |
|